Klasszikus

Kürtösök, figyelem!

2009.01.07. 00:00
Ajánlom
Ki ne szeretne egy olyan sikeres csapatban játszani, ami még nem érte el a célját, és lelkesen dolgozik azért, hogy ezt megtegye? Lehet, hogy épp Rád vár ez a csapat! A Pannon Filharmonikusok szóló első kürtösét keresi az ország egész területéről, és határainkon túlról. Jelentkezési határidő: február 15.

A próbajáték anyaga:
Mozart: Esz-dúr kürtverseny, K 495 - I. tétel (kadenciával)
Strauss: Esz-dúr kürtverseny, op. 11 - I. tétel

Zenekari szemelvények
Beethoven: III.szimfónia - III. tétel, I. kürt szólam
Beethoven: VI.szimfónia - III. tétel és zárótétel I. kürt szólók
Brahms: II. szimfónia I. és III. kürt szólók, I. tétel 2-14, I. kürt szólam I. tétel 454-477, és a II. tétel 17-31
Mahler: I. szimfónia I. kürt I. tétel 32-44 és 208-218
Csajkovszkij: V. szimfónia II. tétel I. kürt szóló
R. Strauss: Till Eulenspiegel I. kürt 6-20 és 449–463
R. Strauss: Ein Heldenleben I. kürt a mű kezdete és a 78-79 ziffer
Kodály: Galántai táncok I. kürt szóló a darab elejéről
Stravinsky: Sacre du Printemps - első rész I. kürt 25-26, 40-41, 43-46,57-59, 72-75

Az írásbeli jelentkezéseket 2009. február 15-ig erre címre várják: Pannon Filharmonikusok-Pécs - 7621 Pécs, Király u. 19.

A próbajáték anyagát a jelentkezés regisztrálása után minden pályázónak megküldik, illetve személyesen a zenekar székházában átvehetők. Zongorakísérőt biztosítanak.

A próbajáték tervezett időpontja: 2009. február 25. 14:00 (Pécs, Felsőmalom u. 23.)
Az állás betöltése, bérezés: megegyezés szerint
Az állást elnyerő művésznek szolgálati lakást biztosítanak.

Bővebb felvilágosítás a (72) 510-114/24 telefonszámon kérhető.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Egy egész nap Mozart bűvöletében – Íme a Mozart-nap teljes programja!

A Concerto Budapest élőben közvetíti a 3+1 koncertből és egy exkluzív körkapcsolásból álló nagyszabású Mozart-napját. A nap sztárszólistája Angela Hewitt. Egy újonnan felfedezett mű, a D-dúr Allegro is elhangzik.
Vizuál

Klausztrofób kollázs az emberi diszfunkcióról – Fliegauf Bence új filmje a Berlinalén debütált

Fliegauf Bence Rengeteg – Mindenhol látlak című filmjét a Berlinale harmadik napján láthattuk. Soha nincs könnyű dolga annak a rendezőnek, aki egy sikeres epizódfilm folytatására adja a fejét, ugyanis mindenki az elsőhöz fogja mérni az újat. Nem tettek másként a kritikusok sem. A filmről megjelent véleményekből válogattunk.
Vizuál

Hiába fest jobban Szűz Mária a restaurálás után, a tulajdonos reklamál

Ez már nem az, akit ismert és szeretett, állítja, miután egy restaurátor szebb küllemet varázsolt a szobrának. Akár bíróság elé is kerülhet az ügy. Inverz „bundás Krisztus”-eset Lengyelországból.
Vizuál

Mindkét magyar film Ezüst Medvét nyert Berlinben

Mindkét magyar filmet, Nagy Dénes Természetes fény és Fliegauf Bence Rengeteg című alkotását is díjazták a 71. Berlini Filmfesztiválon. Míg Nagy Dénes a legjobb rendezőnek járó trófeát vehette át, addig Kizlinger Lilla a Legjobb Mellékszereplő díját nyerte el a Rengetegben nyújtott alakításáért.
Színház

Bakos-Kiss Gábor lett a Győri Nemzeti Színház új igazgatója

A kilenctagú szakmai bizottság javaslatára Bakos-Kiss Gábort választották a Győri Nemzeti Színház élére – tudatta Facebook-oldalán Dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármestere. Az új igazgató 2021. július 1-jétől vezetheti a színházat.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

Egy egész nap Mozart bűvöletében – Íme a Mozart-nap teljes programja!

A Concerto Budapest élőben közvetíti a 3+1 koncertből és egy exkluzív körkapcsolásból álló nagyszabású Mozart-napját. A nap sztárszólistája Angela Hewitt. Egy újonnan felfedezett mű, a D-dúr Allegro is elhangzik.
Klasszikus interjú

„Közös nyelven zenélünk” – Újjáalakult a Kelemen Kvartett

Két éve ideiglenesen feloszlott, most újjáalakult az elmúlt évtized legsikeresebb kamarazenei együttese. A két alapító, Kelemen Barnabás és Kokas Katalin Vashti Mimosa Hunter csellóművésszel és Jonian Ilias Kadesha hegedűművésszel a Bartók Tavasz fesztiválon mutatkoznak be. Nem akármilyen vállalással: két koncerten Bartók hat vonósnégyesét adják elő.
Klasszikus hír

Bartók nevét viseli a Müpa új fesztiválja

Online zajlik a Bartók Tavasz Művészeti Hetek április 2. és 18. között. Nemcsak a Müpából, hanem Európa neves hangversenytermeiből is közvetítenek koncerteket, amelyeket a közönség ingyenesen láthat a képernyőkön. Mutatjuk, milyen programok lesznek.
Klasszikus ajánló

Csajkovszkij legnépszerűbb zongoraversenyével lép fel Farkas Gábor

Farkas Gábor zongoraművész közreműködésével ad online hangversenyt a Nemzeti Filharmonikus Zenekar Nánási Henrik vezényletével csütörtökön a Zeneakadémiáról.
Klasszikus online közvetítés

Feledkezzünk bele a klasszikus zene dallamaiba!

A Filharmónia Magyarország novemberben nyitotta meg virtuális koncerttermét, így a vírushelyzethez alkalmazkodva folytatják missziójukat és népszerűsítik a klasszikus zenét. Az élő közvetítések a Filharmónia közösségi oldalain követhetőek. Márciusban közel húsz koncerten hallhatja a közönség hazánk legkiválóbb zenekarait, művészeit.