Klasszikus

Lajtha – konferencia

2007.07.22. 00:00
Ajánlom
A Lajtha Alapítvány és a Hagyományok Háza zenetudományi konferenciát szervez Lajtha László születésének 115. és halálának 45. évfordulója tiszteletére. Jelentkezni szeptember 10-ig lehet.

A konferencia nyitott, a szervezők egyaránt várják a jelentkezéseket Magyarországról és külföldről. A kb. 20-25 perces előadások témája kapcsolódhat Lajtha zeneszerzői, népzenekutatói, tanári, előadóművészi, kultúrdiplomáciai tevékenységéhez, az európai kultúrtörténetben betöltött szerepéhez, nemzetközi kapcsolataihoz is. Ugyancsak szívesen fogadnak olyan dolgozatokat, amelyek Lajtha egy-egy életszakaszának pontosabb történelmi hátterét rajzolják meg, vagy munkásságának a társművészetekkel vagy különféle tudományágakkal való kapcsolatát mutatják be, feltéve, hogy a tárgyalt kérdéskör szoros, kimutatható kapcsolatban áll a mesterrel.

Jelentkezési határidő: 2007. szeptember 10.

A javasolt előadások címét és a bemutatandó téma rövid leírását (absztraktját) kb. 1200 karater terjedelemben - lehetőség szerint elektronikus úton - küldjék el Nagy Krisztinának (martinmedia@hagyomanyokhaza.hu), a Hagyományok Házába (1011 Budapest, Corvin tér 8., postacím: 1251 Budapest, Pf. 23), 2007. október 15-ig.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Zenés színház

Peller Károly: „Többet készülünk rá, mint egy gálakoncertre”

Augusztus 3-án és 4-én a budai várban adnak gálakoncertet az Operettszínház művészei. Peller Károly a felkészülés folyamatáról mesélt.
Színház

Keverni nem csak a fakanállal lehet: Marie Curie nem mindennapi élete

Marie Curie története sok szempontból a századforduló és a 20. század története. A radioaktivitás úttörő kutatójának életét feldolgozó monodráma egy egyedülálló tudós történetét meséli el, akinek volt bátorsága szembemenni a hagyományos női szerepkörrel.
Zenés színház

Jonas Kaufmann, Anna Nyetrebko és Erwin Schrott a budapesti mozivásznon

Az Uránia moziban július 19-én és a rákövetkező hetekben operacsillagok koncertfilmjeit láthatja a nagyközönség.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus fidelio klasszik

Fidelio Klasszik: Koncertektől hangos kastélyok és várak

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 21-én lesz hallható a 92.1-en.
Klasszikus molnár anna

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Klasszikus ajánló

Így telik a Klassz a pARTon! fesztivál (és ajánlunk néhány következő koncertet is)

Július 8-án a Pesti Vigadóban startolt a Klassz a pARTon! fesztivál, amelynek a következő héten Szigligeten, Balatonfüreden és Paloznakon lesznek koncertjei. A Danubia Zenekar, Érdi Tamás, Vásáry Tamás és a Concerto Budapest a fellépők között.
Klasszikus hír

Ők a King’s Singers új tagjai

A következő évtől Edward Button kontratenor és Nick Ashby basszbariton a legendás énekegyüttes új tagjaiként állnak színpadra.
Klasszikus ajánló

Komolyzene a Vajdahunyadvárban!

Javában tart a nyár legszívderítőbb szabadtéri zenei fesztiválja, a Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál. A soron következő koncerteket a Mendelssohn Kamarazenekar, a Musica Sonora Kamarazenekar és a Budapesti Vonósok adják.