Klasszikus

Legyen a Fidelio vendége a Gödöllői Kamarazenei Fesztiválon!

2003.06.15. 00:00
Ajánlom
A Szabadi Vilmos hegedűművész vezette fesztivál idén három hangversenyen kalauzolja el a közönséget Beethoven és a francia zene világába. A helyszín - immár hagyományosan - a megragadó szépségű Gödöllői Királyi Kastély.

A Fidelióval - és egy kis szerencsével - most akár mindhárom hangversenyre ingyen eljuthat! A játék mindhárom fordulójában - június 15-én, 20-án és 25-én - felteszünk egy-egy kérdést. A helyes választ beküldők közül június 20-án, 25-én és 30-án öten 2-2 jegyet nyernek a fesztivál egy-egy koncertjére, sorrendben: június 27-re, 29-re és július 4-re.

Ha már regisztrált felhasználónk, akkor mindössze csak egy e-mailt kell küldenie a helyes válasszal és a regisztrációnál megadott felhasználói nevével a fidelio@fidelio.hu címre. Amennyiben még nem regisztrált felhasználónk, kérjük előbb regisztrálja magát nálunk!

Első kérdésünk: melyik magyar nemesi család - emléküket egy kiállítás is őrzi a kastélyban - építtette a Gödöllői Királyi Kastélyt?

Második kérdésünk: melyik évben született Ludwig van Beethoven, az idei fesztivál kiemelt zeneszerzője?

Harmadik kérdésünk: Hogy hívják Szabadi Vilmos állandó kamarapartnerét, aki egyben a Fesztivál másik alapítója is?

A fesztivál részletes programja, a közreműködők életrajza és egyéb hasznos információk az alábbi linkekre kattintva érhetőek el.

Kellemes böngészgetést és jó szórakozást kívánunk!

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Elmaradnak a Billy Elliot előadásai

Tizenöt előadás marad el a két éve futó Billy Elliotból. A közelmúltban kormányközeli oldalról kritizált musicalnek egy ezernyolcszáz férőhelyes színházat kellene megtöltenie gyakran naponta kétszer.
Vizuál

Amit ne hagyjon ki a Múzeumok Éjszakáján

Hasznos tudnivalók és szerkesztőségünk tagjainak tippjei.
Színház

Működik a kémia Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka között

Megkezdődtek a Szegedi Szabadtéri Játékok új Shakespeare-bemutatójának, a Rómeó és Júlia próbái Hegedűs D. Géza vezetésével.
Klasszikus

Kiállítás nyílik Bősze Ádám antikváriumának kottagyűjteményéből

Sopronban, az Ünnepi Hetek Alkalmából nyílik meg Bősze Ádám Zenei Antikváriumának kiállítása, amely a két háború közötti különleges kottacímlapjait mutatja meg az érdeklődőknek.
Zenés színház

Lőrinczy György: Ezen az úton mennék tovább

Az Operettszínház főigazgatója büszke arra, hogy sokszínű intézményt vezethet és újfajta közönséget vonz a színházuk. A kultura.hu-nak adott interjúban azt is bejelentette, újra pályázik a vezetői pozícióra.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus

Ez a klarinétos nem jutott be álmai iskolájába, mert a barátnője hamis elutasító levelet küldött neki

Szegény Eric Abramovitz hétéves kora óta egy Los Angeles-i konzervatóriumban akart tanulni, de a barátnője nem akarta, hogy a fiú olyan messze költözzön tőle, és akcióba lépett.
Klasszikus ajánló

Fidelio Klasszik: Ha leszáll az éj, írni kezd

A Fidelio és a Klasszik Rádió 92.1 közös magazinműsorának június 23-i adásában vendégünk lesz Érdi Szabó Márta, Dr. Földvári-Oláh Csaba, Horváth János Antal és Vaskor Gréta.
Klasszikus hír

Magyar Örökség Díjat kap az Óbudai Danubia Zenekar

A fennállásának 25. évfordulóját ünneplő együttest az MTA dísztermében tüntetik ki szombaton további hat díjazottal együtt.
Klasszikus hír

Senki nem akart négyoldalas Mozart-kéziratot venni 163 millióért

A Figaro házassága utolsó felvonásának egyik zenei vázlata az előzetes becslések szerint 500 ezer euróért kelhetett volna el egy árverésen. Nem vette meg senki.
Klasszikus ajánló

„A kezdetekben minden zene kamarazene volt”

Kokas Katalin és Kelemen Barnabás világhírű hegedűművészek által alapított Fesztiválakadémiát június 23-29-ig rendezik a Liszt Ferenc Zeneakadémián.