Klasszikus

Létrejött a komolyzene-kedvelők új közössége

2011.01.16. 15:58
Ajánlom
A Clubconcert egy merőben új hangverseny-rendezési forma, ahol a jegyrendelések számának növekedésével a jegyek ára arányosan csökken.

Az előadások kizárólag online regisztrációval és jegyrendeléssel látogathatók, a "klubtagokat" e-mail hírlevélben értesítik az előadásokról és a koncertek aktuális jegyáráról. A http://www.clubconcert.hu/ jelenleg három kiváló kamarazenei estét kínál. A Nádor Quartet hangversenyét, Kántor Balázs csellóművész J. S. Bach szólószvitjeiből válogatott előadását és Szászvárosi Sándor szólóestjét, mely a viola da gamba zeneirodalmának kimagasló szerzőit vonultatja fel.

Ezt az új hangverseny-rendezési formát Göllesz Zoltán, a Nádor Terem vezetője kezdeményezte. Ez a magyarázata, hogy a kínálat mindhárom hangversenyének a Nádor Terem ad otthont. Azt reméli ugyanakkor, hogy a későbbiekben más helyszínek is bekapcsolódnak a programba. Így mindazok, akik regisztrálnak az oldalon, egyre bővebb kínálatból válogathatnak majd, és ami a legfontosabb, nem csak Budapesten.

A clubconcert.hu működése egyszerű: ha egy hangversenyre a minimumként meghatározott számú érdeklődő jelentkezik, a koncertet megtartják, ennél kevesebb érdeklődő esetén pedig elmarad. A minimumot meghaladva, minden újabb jelentkezővel csökken a jegyek ára valamennyi jelentkező számára. A közönség számának függvényében kialakult jegyárral válthatók meg a belépők az előadás előtt a helyszínen, így minél többen foglalták le helyüket előre, annál kedvezőbbek a helyárak.

Ha a kezdeményezés sikeres, és a regisztrált "klubtagok" a jelenleginél jóval többen lesznek, a clubconcert.hu szolgáltatásai is bővülni fognak, hogy valóban közösségivé válhasson a weboldal. Csatlakozzon Ön is az elsők között, abban az esetben is, ha az aktuális kínálatból nem kíván választani, így ugyanis értesülni fog a jövőben felkerülő hangversenyekről. A kínálat bővülése hamarosan várható. 

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Színház

„A politika félelmetes szinten átszőtt mindent” – Vecsei H. Miklós is megszólalt a Junior Prima-közlemény kapcsán

A Junior Prima Díj átadóján Vilmányi Benett nem vette át a kitüntetést, amelyre a korábbi díjazottak közös közleményben reagáltak. Az aláírók között volt Vecsei H. Miklós is, aki közösségi oldalán fejtette ki véleményét az ügyről.
Színház

„Elkötelezett hívei vagyunk a vélemény- és szólásszabadságnak” – közleményt adtak ki a Junior Prima Díj birtokosai

A Junior Prima szeptember 20-án tartott díjátadó ünnepségén az egyik díjazott, Vilmányi Benett személyes nézeteire hivatkozva nem vette át a kitüntetést. Az elismerés birtokosai most közleményben reagáltak az esetre – adta hírül a Színház Online.
Klasszikus

Időutazás Anna Netrebkóval

Különösen személyes hangvételű estet adott Anna Netrebko szeptember 25-én este a Magyar Állami Operaházban, a mostanában a hírekben politikai állásfoglalása (vagy annak hiánya) miatt szereplő orosz szoprán néhány órára visszarepítette a nézőket a boldog békeidőkbe.
Színház

A Candide és a Szólít a szörny nyerte az eSzínház Fesztivál fődíját

Második alkalommal rendezték meg a virtuális térben az eSzínház Fesztivált, melynek keretében szeptember 16. és 25. között 18 színház 19 produkcióját láthatta a közönség. Az online szemlét négy kontinens 23 országából követték a nézők, a fesztivál végével a zsűri és a közönség döntött a legjobb produkciókról és alkotókról.
Színház

„Nem a csönd, a némaság jelzi a díj függetlenségét” – újabb reakciók Vilmányi Benett visszautasított elismerése kapcsán

A korábbi Junior Prima díjasok közleménye után Tompa Andrea, Gábor György és Kovács Bálint is közzétette gondolatait a véleményszabadságról, a díjak függetlenségéről és a színészszakma összefogásáról.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

Négy fesztivál vendége volt szeptemberben az Anima Musicae

Gazdag programmal indította 2022/23-as évadát az Anima Musicae Kamarazenekar. A zene lelkéről elnevezett együttes négy rangos fesztivál meghívottjaként lépett fel.
Klasszikus interjú

„Wagner zenéje úgy hat rám, mint a drog, a mai napig függő vagyok” – Exkluzív interjú Michael Volléval

Budapesten Bachot és Lisztet énekelt korábban, de a világ legnagyobb operaházai elsősorban Wagner-szerepeiről ismerik. Michael Volle október 10-én a Müpába érkezik, ennek kapcsán kedvenc szerepe mellett a zeneszerző iránti rajongásáról is mesélt.
Klasszikus kritika

Időutazás Anna Netrebkóval

Különösen személyes hangvételű estet adott Anna Netrebko szeptember 25-én este a Magyar Állami Operaházban, a mostanában a hírekben politikai állásfoglalása (vagy annak hiánya) miatt szereplő orosz szoprán néhány órára visszarepítette a nézőket a boldog békeidőkbe.
Klasszikus ajánló

A klón, aki túlontúl emberi − Interjú Jörg Widmann-nal

Rafináltan újraértelmezett, szerelmi sokszögtörténetté transzformált modern Pygmalion-parafrázissal érkezik a budapesti Liszt Ünnepre a Neue Oper Wien. A húsz éve, Münchenben bemutatott opera – Das Gesicht im Spiegel (Arc a tükörben) szerzője, Jörg Widmann a darab keletkezéstörténetéről is nyilatkozott.
Klasszikus ajánló

Korszakok Zenéje – A MÁV Szimfonikus Zenekar hangversenye

A MÁV Szimfonikus Zenekar 2022. október 13-i hangversenyén a Zeneakadémián, Farkas Róbert vezényletével Mozart remekművei ölelik körbe két neves, kortárs magyar zeneszerző – Eötvös Péter és Dubrovay László – szerzeményeit.