Klasszikus

Létrejött a komolyzene-kedvelők új közössége

2011.01.16. 15:58
Ajánlom
A Clubconcert egy merőben új hangverseny-rendezési forma, ahol a jegyrendelések számának növekedésével a jegyek ára arányosan csökken.

Az előadások kizárólag online regisztrációval és jegyrendeléssel látogathatók, a "klubtagokat" e-mail hírlevélben értesítik az előadásokról és a koncertek aktuális jegyáráról. A http://www.clubconcert.hu/ jelenleg három kiváló kamarazenei estét kínál. A Nádor Quartet hangversenyét, Kántor Balázs csellóművész J. S. Bach szólószvitjeiből válogatott előadását és Szászvárosi Sándor szólóestjét, mely a viola da gamba zeneirodalmának kimagasló szerzőit vonultatja fel.

Ezt az új hangverseny-rendezési formát Göllesz Zoltán, a Nádor Terem vezetője kezdeményezte. Ez a magyarázata, hogy a kínálat mindhárom hangversenyének a Nádor Terem ad otthont. Azt reméli ugyanakkor, hogy a későbbiekben más helyszínek is bekapcsolódnak a programba. Így mindazok, akik regisztrálnak az oldalon, egyre bővebb kínálatból válogathatnak majd, és ami a legfontosabb, nem csak Budapesten.

A clubconcert.hu működése egyszerű: ha egy hangversenyre a minimumként meghatározott számú érdeklődő jelentkezik, a koncertet megtartják, ennél kevesebb érdeklődő esetén pedig elmarad. A minimumot meghaladva, minden újabb jelentkezővel csökken a jegyek ára valamennyi jelentkező számára. A közönség számának függvényében kialakult jegyárral válthatók meg a belépők az előadás előtt a helyszínen, így minél többen foglalták le helyüket előre, annál kedvezőbbek a helyárak.

Ha a kezdeményezés sikeres, és a regisztrált "klubtagok" a jelenleginél jóval többen lesznek, a clubconcert.hu szolgáltatásai is bővülni fognak, hogy valóban közösségivé válhasson a weboldal. Csatlakozzon Ön is az elsők között, abban az esetben is, ha az aktuális kínálatból nem kíván választani, így ugyanis értesülni fog a jövőben felkerülő hangversenyekről. A kínálat bővülése hamarosan várható. 

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

A mi Chicagónk

A Chicago a minőségi szórakoztatóipar egy legsikerültebb darabja. Nem azért persze, mert igen jól meg van csinálva. Inkább azért, mert jól ki van találva. Nemcsak a társadalmat leplezi le, de önmagát is. Alföldi Róbert rendezésében, a Kultúrbrigád és az Átrium előadásában pedig a mi, honi állapotainkat is.
Klasszikus

Varázslatosan festő koncertközpont épül Münchenben

Az osztrák Cukrowicz Nachbaur Architekte mérnökei építik azt a koncertpalotát, amelynek nagytermében 1800 néző kaphat majd helyet.
Klasszikus

Fidelio Klasszik: Bérczes, Elsässer, Tóth Vera

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 14-én lesz hallható a 92.1-en.
Vizuál

Frida hétfőnként is fogad

A nagy érdeklődésre való tekintettel július harmadik hetétől hétfőnként is látogatható a Nemzeti Galériában a Frida Kahlo-kiállítás.
Vizuál

Száz ólomkatonát cserélt egy vetítőgépre és az egész élete megváltozott

70 film, öt feleség, kilenc gyerek. A 100 éve született Ingmar Bergman titkát próbálják megfejteni hozzátartozók, munkatársak, kutatók, köztük a rendező egykori asszisztense, a magyar származású Katinka Faragó a legendás svédről készült dokumentumfilmben.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus magazin

A minimalista zene már 1797-ben létezett

Ismerősen cseng Anton Reicha neve? Ugye, hogy nem. Épp ezért döntött úgy Ivan Ilić zongoraművész, hogy a videósorozatban mutatja be ennek a cseh-francia zeneszerzőnek az életét.
Klasszikus magazin

Mozart zenéje enyhíti az epilepszia tüneteit

Egy friss kutatás szerint öt perc Mozart-muzsika is hozzájárulhat a betegek jobb közérzetéhez. Mindez azért is fontos, mert nem mindenkinek segítenek a drága gyógyszerek.
Klasszikus építészet

Varázslatosan festő koncertközpont épül Münchenben

Az osztrák Cukrowicz Nachbaur Architekte mérnökei építik azt a koncertpalotát, amelynek nagytermében 1800 néző kaphat majd helyet.
Klasszikus fidelio klasszik

Fidelio Klasszik: Bérczes, Elsässer, Tóth Vera

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 14-én lesz hallható a 92.1-en.
Klasszikus ajánló

Kocsis Krisztián is fellép a Balatonnál

A MOL által támogatott tehetségek, illetve Kovács Gergely, Érdi Tamás és Kocsis Krisztián ingyenesen látogatható koncertjeivel folytatódik a Klassz a pARTon! fesztivál.