Klasszikus

Létrejött a komolyzene-kedvelők új közössége

2011.01.16. 15:58
Ajánlom
A Clubconcert egy merőben új hangverseny-rendezési forma, ahol a jegyrendelések számának növekedésével a jegyek ára arányosan csökken.

Az előadások kizárólag online regisztrációval és jegyrendeléssel látogathatók, a "klubtagokat" e-mail hírlevélben értesítik az előadásokról és a koncertek aktuális jegyáráról. A http://www.clubconcert.hu/ jelenleg három kiváló kamarazenei estét kínál. A Nádor Quartet hangversenyét, Kántor Balázs csellóművész J. S. Bach szólószvitjeiből válogatott előadását és Szászvárosi Sándor szólóestjét, mely a viola da gamba zeneirodalmának kimagasló szerzőit vonultatja fel.

Ezt az új hangverseny-rendezési formát Göllesz Zoltán, a Nádor Terem vezetője kezdeményezte. Ez a magyarázata, hogy a kínálat mindhárom hangversenyének a Nádor Terem ad otthont. Azt reméli ugyanakkor, hogy a későbbiekben más helyszínek is bekapcsolódnak a programba. Így mindazok, akik regisztrálnak az oldalon, egyre bővebb kínálatból válogathatnak majd, és ami a legfontosabb, nem csak Budapesten.

A clubconcert.hu működése egyszerű: ha egy hangversenyre a minimumként meghatározott számú érdeklődő jelentkezik, a koncertet megtartják, ennél kevesebb érdeklődő esetén pedig elmarad. A minimumot meghaladva, minden újabb jelentkezővel csökken a jegyek ára valamennyi jelentkező számára. A közönség számának függvényében kialakult jegyárral válthatók meg a belépők az előadás előtt a helyszínen, így minél többen foglalták le helyüket előre, annál kedvezőbbek a helyárak.

Ha a kezdeményezés sikeres, és a regisztrált "klubtagok" a jelenleginél jóval többen lesznek, a clubconcert.hu szolgáltatásai is bővülni fognak, hogy valóban közösségivé válhasson a weboldal. Csatlakozzon Ön is az elsők között, abban az esetben is, ha az aktuális kínálatból nem kíván választani, így ugyanis értesülni fog a jövőben felkerülő hangversenyekről. A kínálat bővülése hamarosan várható. 

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Chaplin, az elfeledett zeneszerző zseni

Legtöbb filmjéhez maga komponált zenét, pedig nem tudott kottát olvasni. Egy időben sehova nem ment a hegedűje nélkül, és zeneszerzőként Oscar-díjat is nyert. Chaplin kevéssé ismert arca a muzsikusé.
Klasszikus

Ez a csellóirodalom egyik legszebb versenyműve

Dvořák egyik legszebb művével, a h-moll gordonkaversennyel búcsúzik a Müpa közönségétől a Pannon Filharmonikusok ebben az évadban.
Plusz

Létünk legizgalmasabb momentuma a felfedezés – Interjú Novák Péterrel

Javában tart a Partitúra zenei, művészeti road show új szériájának forgatása. Novák Péterrel rendező tapasztalatairól, forgatásokról, témaválasztásról mesélt, és arról is, hogy lehet-e kultúra nélkül élni.
Vizuál

Színes, szélesvásznú életműdíjak a magyar film ünnepén

Megszámlálhatatlan filmben és televíziós alkotásban játszottak az 5. Magyar Filmhét életműdíjasai: Andorai Péter, Bánsági Ildikó, Bodrogi Gyula, Koncz Gábor és Venczel Vera. A díjátadóval megkezdődött a filmhét, hét kategóriában összesen 203 filmet vetítenek a Corvin moziban.
Jazz/World

Alinda Chagallról és tüdőkapacitásáról is kérdezte Horgas Esztert

Folytatódik a heti rendszerességgel jelentkező portréinterjú széria, melyben Veiszer Alinda kérdezi a Zsidó Művészeti Napok művészeit. Horgas Eszter fuvolaművésszel arra is kitértek, mennyire kemény fizikai munkát jelent a fuvola, és hogy jönnek ehhez a gumimatracok.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus hír

Elhunyt Martin Böttcher, Németország egyik legsikeresebb filmkomponistája

A Winnetou-filmek legendás zeneszerzőjét kilencvenegy éves korában, szombatra virradóra érte a halál a schleswig-holsteini Rendsburgban.
Klasszikus ajánló

Ez a csellóirodalom egyik legszebb versenyműve

Dvořák egyik legszebb művével, a h-moll gordonkaversennyel búcsúzik a Müpa közönségétől a Pannon Filharmonikusok ebben az évadban.
Klasszikus magazin

Chaplin, az elfeledett zeneszerző zseni

Legtöbb filmjéhez maga komponált zenét, pedig nem tudott kottát olvasni. Egy időben sehova nem ment a hegedűje nélkül, és zeneszerzőként Oscar-díjat is nyert. Chaplin kevéssé ismert arca a muzsikusé.
Klasszikus hír

Kínába vitte Balázs János Bartók III. zongoraversenyét

A Nemzeti Filharmonikus Zenekar nyitotta a Csiangszui Nemzetközi Zenei Fesztivál programját a kínai Nankingban Balázs János zongoraművész közreműködésével, Hamar Zsolt vezényletével.
Klasszikus london

Fischer Ádám is fellép a Royal Albert Hallban

A holdra szállás 50., Viktória királynő születésének 200., a Proms megalapítója, Henry Wood születésének 150. évfordulójára emlékezik a BBC Proms rendezvénysorozata, amelyen idén először környezetvédelemmel kapcsolatos zeneműveket is műsorra tűztek.