Klasszikus

Létrejött a komolyzene-kedvelők új közössége

2011.01.16. 15:58
Ajánlom
A Clubconcert egy merőben új hangverseny-rendezési forma, ahol a jegyrendelések számának növekedésével a jegyek ára arányosan csökken.

Az előadások kizárólag online regisztrációval és jegyrendeléssel látogathatók, a "klubtagokat" e-mail hírlevélben értesítik az előadásokról és a koncertek aktuális jegyáráról. A http://www.clubconcert.hu/ jelenleg három kiváló kamarazenei estét kínál. A Nádor Quartet hangversenyét, Kántor Balázs csellóművész J. S. Bach szólószvitjeiből válogatott előadását és Szászvárosi Sándor szólóestjét, mely a viola da gamba zeneirodalmának kimagasló szerzőit vonultatja fel.

Ezt az új hangverseny-rendezési formát Göllesz Zoltán, a Nádor Terem vezetője kezdeményezte. Ez a magyarázata, hogy a kínálat mindhárom hangversenyének a Nádor Terem ad otthont. Azt reméli ugyanakkor, hogy a későbbiekben más helyszínek is bekapcsolódnak a programba. Így mindazok, akik regisztrálnak az oldalon, egyre bővebb kínálatból válogathatnak majd, és ami a legfontosabb, nem csak Budapesten.

A clubconcert.hu működése egyszerű: ha egy hangversenyre a minimumként meghatározott számú érdeklődő jelentkezik, a koncertet megtartják, ennél kevesebb érdeklődő esetén pedig elmarad. A minimumot meghaladva, minden újabb jelentkezővel csökken a jegyek ára valamennyi jelentkező számára. A közönség számának függvényében kialakult jegyárral válthatók meg a belépők az előadás előtt a helyszínen, így minél többen foglalták le helyüket előre, annál kedvezőbbek a helyárak.

Ha a kezdeményezés sikeres, és a regisztrált "klubtagok" a jelenleginél jóval többen lesznek, a clubconcert.hu szolgáltatásai is bővülni fognak, hogy valóban közösségivé válhasson a weboldal. Csatlakozzon Ön is az elsők között, abban az esetben is, ha az aktuális kínálatból nem kíván választani, így ugyanis értesülni fog a jövőben felkerülő hangversenyekről. A kínálat bővülése hamarosan várható. 

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Elhunyt Marton László

A Vígszínház egykori igazgatóját hosszú, méltósággal viselt betegség után érte a halál. 76 éves volt.
Zenés színház

Maxon a regény eksztázisa: ilyen A nagy Gatsby a Vígben

Gatsby pesti milleniál 2019-ből. Gatsby Fitzgerald klasszikus alakja. Gatsby visszafele úszik, az idővel szemben. A Vígszínház új előadásában Gatsby jól énekel.
Vizuál

Menekülés az arisztokráciába

Végre ismét megpillanthatjuk a Downton Abbey ismerős sziluettjét, kószálhatunk a tökéletes angol gyepen, és már szélesvásznon csodálhatjuk a tökéletes szereplők tökéletes jelmezeit. Kérdés, hogy ez elég-e? Kérdés, hogy akarunk-e egyáltalán többet?
Zenés színház

Gyerekszereplők mesélnek a távozó Billy Elliot musicalről

Az évek során több gyerek is játszott a musicalben, amelyre szeptember 22-én lejár az Operaház szerződése. Búcsúzóul nézd meg, milyen volt a darabban játszani.
Klasszikus

Mikor kezdtünk el ráadást követelni a hangversenyeken?

Megszokott dolog: ha a műsor megengedi, addig tapsolunk, míg a muzsikus újra színpadra nem jön, és ráadást ad. Mint minden hagyomány, ez is elkezdődött valamikor.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus interjú

„Hihetetlen gyorsan megvalósult az álmunk”

Egyre klasszabb a parton – évről évre nő a Klassz a pARTon közönsége és koncertjeinek száma. A fesztivál alakulásáról, koncepciójáról és titkairól Érdi Tamás zongoraművésszel és Érdi Mártával beszélgettünk.
Klasszikus koktélparti

Mikor kezdtünk el ráadást követelni a hangversenyeken?

Megszokott dolog: ha a műsor megengedi, addig tapsolunk, míg a muzsikus újra színpadra nem jön, és ráadást ad. Mint minden hagyomány, ez is elkezdődött valamikor.
Klasszikus hír

Ők a Bartók Világverseny finalistái

Balogh Ádám, Peter Klimo és Szokolay Ádám jutott be a Zeneakadémia által szervezett Bartók Világverseny szombati nagyzenekari döntőjébe.
Klasszikus konferencia

Nemzetközi Bartók-konferencia lesz a Zenetudományi Intézetben

A Zeneakadémia Bartók Világversenyéhez kapcsolódva ismét angol nyelvű, nemzetközi konferenciát szervez a Bölcsészettudományi Kutatóközpont Zenetudományi Intézete szeptember 14-én, szombaton 9 órától.
Klasszikus szabadság

Egy év szabadságra megy Hilary Hahn

Meg is érdemli. A harminckilenc éves hegedűművésznő mintegy három évtizede áll a színpadon. Most egy évig nem koncertezik.