Klasszikus

Licitáljon a Sokolov-szólóest utolsó jegyeire!

2007.02.28. 00:00
Ajánlom
Lemaradt róla? Itt a lehetőség! A Fidelio első online aukcióján még megvásárolhatja jegyét Grigory Sokolov március 10-i zeneakadémiai zongoraestjére!

A népszerű "Zongora"-sorozat talán legjobban várt koncertjére már novemberben elfogytak a belépők. Sokolov már harmadízben jár nálunk - műsorán ezúttal Schubert: c-moll szonátája (D 958) és Szkrjabin művei - Prélude és nocturne bal kézre, op. 9, fisz-moll szonáta, op. 23, Két poéma, op. 69, Szonáta, op. 70, Poémák: A lángok felé, op. 72 - szerepelnek.

Grigory Sokolov már öt éves korában felhívta magára az orosz zenei élet figyelmét rendkívüli tehetségével. Leningrádban született, speciális zeneiskolába járt, majd 1960-ban a Leningrádi Konzervatórium tanulója lett. 1966-ban, tizenkét éves korában lépett először nyilvánosság elé, tizenhat évesen pedig az Emil Gilelsz vezette zsűri egyhangú döntésével megnyerte a 3. Nemzetközi Csajkovszkij Zongoraversenyt. Ezt követően koncertkörutakat tett a Moszkvai Filharmonikus Zenekarral Olaszországban, Portugáliában és Németországban, majd Európán kívül Észak-Amerikában és a Közel-Keleten.

A két legdrágábban elkelt jegy árából a Sine Morbo ösztöndíjon keresztül fiatal zongoraművészek nemzetközi versenyen való részvételét támogatják a koncert rendezői. Aki legalább 100.000 Ft-ért vásárol meg két db hangversenyjegyet (50.000 Ft/db), azt a rendezők támogatóként feltüntetik a sorozat évadzáró koncertjének szórólapján. (2007. április 3. 19.30 - Zeneakadémia - Skuta Miklós – Szlovákia – Műsor: Bach: Goldberg variációk, jazz)

A jegyek a középerkély jobb I. sor 1-6., illetve a földszint jobb VII. sor 1-4. helyekre szólnak, azokat a győztes licitek erősorrendjében allokáljuk.

A "Zongora"-sorozat következő évi koncertjei a Zeneakadémia Nagyteremében:

  • 2007. szeptember 19. Murray Perahia
  • 2007. október 16. Ránki Dezső
  • 2007. december 21. Piotr Anderszewski
  • 2008. február 29. Kirill Gerstein
  • 2008. április 28. Grigory Sokolov

Licit tárgya: 1 db. koncertjegy Grigory Sokolov zongoraestjére (2007. március 10., Zeneakadémia)
Darabszám: 10
Licit vége: 2007. március 7., 12:00
Kikiáltási ár: 10 ezer Ft
Licitlépcső: 500 Ft

Az aukció hivatalos eredménye:
50000 Ft laadam
50000 Ft laadam
20500 Ft ritartando
20500 Ft ritartando
20000 Ft stephanusrex
20000 Ft stephanusrex
20000 Ft cincin2
20000 Ft cincin2
20000 Ft Sokolkoncert
20000 Ft Sokolkoncert

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Elzavarták a Szent Márk térről a festményeit áruló Banksy-t

A Biennále miatt május eleje óta az egész művészvilág Velencére figyel, mégis mindenki elsiklott az ismert street artist felbukkanása felett. Pontosabban elsétált mellette, ahogy ez a most posztolt videójából kiderül.
Vizuál

13 éves magyar fiú nyert díjat Cannes-ban

Százados Ábel mobiltelefonnal forgatott kisfilmjéért nyerte el a Legígéretesebb Fiatal Filmes díját a rangos francia filmfesztiválon.
Tánc

„Ha valaki harisnyában is férfi tud maradni, az igazán férfi”

Balázsi Gergő Ármin, a Magyar Nemzeti Balett szólistája kapta a Tánc Világnapján Az évad legjobb férfi balettművésze-díjat. Ennek apropóján kérdeztük őt hivatásról, szerepálmokról, stresszkezelésről.
Színház

Tiltakozik a Kritikus Céh az állami támogatások elosztása miatt, veszélyben az Átrium

A Katona és az Örkény Színház nem ad be pályázatot idén az NKA-hoz új produkció létrehozására, hogy ezzel segítse a független és befogadó színházak pénzhez jutását. Közben a Színházi Kritikusok Céhe arról ír, mind a szakma, mind a közönség lehetőségei kárt szenved a pénzosztók döntése nyomán. - CIKKÜNK FRISSÜLT!
Vizuál

Egy kis napfény – Budapesti életképek 1945–1949

Budán még javában zajlott az ostrom, amikor Pesten már megnyílt az első mozi, a következő napon megindult az első villamosjárat, majd Buda felszabadulása után öt nappal fogadta vendégeit az első kávéház is. A Magyar Nemzeti Múzeum Történeti Fényképtárának munkatársai ezúttal az 1945 és 1949 közötti néhány békés évből válogattak fotókat.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus koktélparti

Hogyan találkozott Gustav Mahler és Sigmund Freud?

Mahler többször is időpontot kért a pszichoanalízis atyjához, de legmondta az első hármat. De miért kereste meg a hírhedt Freudot egyáltalán?
Klasszikus magazin

Kórusok lepik el a Palotanegyed utcáit

A Kórusok Éjszakájáról Tóth Árpád, a Csíkszerda kórus vezetője beszél a Fidelio Klasszik május 25-ei adásában, amiben Havas Ágnes, Hegyi Barbara és Novák Péter is megszólal.
Klasszikus ajánló

Ezért érdemes Schumannt hallgatni Várjon Dénes szerint

Május 25-én és 26-án utolsó két fejezetéhez ér a Schumann összes zongorás kamarazenéjét megszólaltató sorozat a Zeneakadémián. Várjon Dénes elmondja, miért játssza olyan szívesen a zeneszerző műveit.
Klasszikus bonn

700 apró Beethoven-szoborral ünnepel Bonn városa az évfordulón

Hétszáz mosolygó Beethoven-szobrot tervezett Ottmar Hörl a zeneszerző születésének 250. évfordulójára.
Klasszikus interjú

Koltai Katalin feltalált egy új eszközt a gitárhoz, hogy el tudja játszani Bartók műveit is

De nemcsak Bartók, hanem a 20-21. századi zene egészen új repertoárja tárul fel Koltai Katalin új találmányának, az egyhúros kapodaszternek köszönhetően.