Klasszikus

Licitáljon Baskirov és Vengerov jegyre!

2007.03.21. 00:00
Ajánlom
Nincs elveszett koncert! A Budapesti Tavaszi Fesztivál öt kiemelt rendezvényének utolsó jegyeit egy-egy internetes aukción vásárolhatják meg az érdeklődők. Az árverések a Fidelio.hu-n folyamatosan zajlanak. Jelenleg Dmitrij Baskirov zongoraestjére, illetve Sebestyén Márta és Maxim Vengerov koncertjére lehet licitálni.

Az aukciókon, amelyre a honlapunkon lévő rovatra vagy bannerre kattintás után lehet eljutni, a következő koncertekre lehet licitálni: Dmitrij Baskirov március 26-i zongoraestjére az MTA Roosevelt téri Dísztermében, Márta dalai - Sebestyén Márta és vendégei március 28-i koncertjére a Művészetek Palotájában, az Oltári srácok című koncertmusical március 29-i bemutatójára a Thália Színházban, Maxim Vengerov hegedűestjére március 30-án a Művészetek Palotájában, és a Nigel Kennedy Quintet március 31-i koncertjére a Művészetek Palotájában.

A licitek közül három van "nyitva", de holnaptól már a maradék kettő koncert aukciós jegye is elérhető. Viszont, aki Baskirovra kíváncsi és nem vett jegyet, az nálunk a licitnél már csak 22-én, csütörtök délig próbálkozhat. Ami az első koncertjegyet illeti, a Sokolov-est utolsó jegyei 10 000 Ft-ról indultak és 50 000-ért keltek el (lásd korábbi cikkünk). A online aukción való részvétel feltétele a Fidelión történő előzetes regisztráció, amely egy e-mail cím birtokában néhány kattintással elvégezhető. A licit technikailag csupán egy böngészőt és egy internet-kapcsolatot igényel.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Koltai Katalin feltalált egy új eszközt a gitárhoz, hogy el tudja játszani Bartók műveit is

De nemcsak Bartók, hanem a 20-21. századi zene egészen új repertoárja tárul fel Koltai Katalin új találmányának, az egyhúros kapodaszternek köszönhetően.
Vizuál

Elzavarták a Szent Márk térről a festményeit áruló Banksy-t

A Biennále miatt május eleje óta az egész művészvilág Velencére figyel, mégis mindenki elsiklott az ismert street artist felbukkanása felett. Pontosabban elsétált mellette, ahogy ez a most posztolt videójából kiderül.
Vizuál

13 éves magyar fiú nyert díjat Cannes-ban

Százados Ábel mobiltelefonnal forgatott kisfilmjéért nyerte el a Legígéretesebb Fiatal Filmes díját a rangos francia filmfesztiválon.
Színház

Tiltakozik a Kritikus Céh az állami támogatások elosztása miatt, veszélyben az Átrium

A Katona és az Örkény Színház nem ad be pályázatot idén az NKA-hoz új produkció létrehozására, hogy ezzel segítse a független és befogadó színházak pénzhez jutását. Közben a Színházi Kritikusok Céhe arról ír, mind a szakma, mind a közönség lehetőségei kárt szenved a pénzosztók döntése nyomán. - CIKKÜNK FRISSÜLT!
Tánc

„Ha valaki harisnyában is férfi tud maradni, az igazán férfi”

Balázsi Gergő Ármin, a Magyar Nemzeti Balett szólistája kapta a Tánc Világnapján Az évad legjobb férfi balettművésze-díjat. Ennek apropóján kérdeztük őt hivatásról, szerepálmokról, stresszkezelésről.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus koktélparti

Hogyan találkozott Gustav Mahler és Sigmund Freud?

Mahler többször is időpontot kért a pszichoanalízis atyjához, de legmondta az első hármat. De miért kereste meg a hírhedt Freudot egyáltalán?
Klasszikus magazin

Kórusok lepik el a Palotanegyed utcáit

A Kórusok Éjszakájáról Tóth Árpád, a Csíkszerda kórus vezetője beszél a Fidelio Klasszik május 25-ei adásában, amiben Havas Ágnes, Hegyi Barbara és Novák Péter is megszólal.
Klasszikus ajánló

Ezért érdemes Schumannt hallgatni Várjon Dénes szerint

Május 25-én és 26-án utolsó két fejezetéhez ér a Schumann összes zongorás kamarazenéjét megszólaltató sorozat a Zeneakadémián. Várjon Dénes elmondja, miért játssza olyan szívesen a zeneszerző műveit.
Klasszikus bonn

700 apró Beethoven-szoborral ünnepel Bonn városa az évfordulón

Hétszáz mosolygó Beethoven-szobrot tervezett Ottmar Hörl a zeneszerző születésének 250. évfordulójára.
Klasszikus interjú

Koltai Katalin feltalált egy új eszközt a gitárhoz, hogy el tudja játszani Bartók műveit is

De nemcsak Bartók, hanem a 20-21. századi zene egészen új repertoárja tárul fel Koltai Katalin új találmányának, az egyhúros kapodaszternek köszönhetően.