Klasszikus

Linum Művészeti Fesztivál

2004.07.28. 00:00
Ajánlom
Augusztus 17. és szeptember 28. között immár ötödik alkalommal kerül sor a Linum Művészeti Fesztiválra. A ritkaságnak számító pilisi lenről, azaz Linum dolomiticumról elnevezett rendezvénysorozat helyszínei Budapest, Nagykovácsi és Piliscsaba lesznek. A művészeti programok mellett népszerű-tudományos előadások és gasztronómiai események is színesítik a fesztivált.

A hangversenykínálatban szerepel Várjon Dénes és Simon Izabella négykezes zongoraestje, Kónya István lantművész koncertje, Gáspár Kornélia fuvola-, Malina János furulya- és Vigh Andrea hárfaművész előadása, valamint a Nemzeti Filharmonikusok művészeinek hangversenye. A fesztivál első két hetében Zsigmondy Dénes hegedűkurzusán vehetnek részt az érdeklődők. Igazi különlegességnek ígérkezik Elek Szilvia zongoraművész és Oberfrank Pál színművész fellépése: az előadók Erik Satie polgárpukkasztó zenéjét idézik fel a múlt század elejéről. A jazz kedvelői a Creative Art Trio, valamint Márkus Norbert zongorista hangversenyére látogathatnak el, és megtekinthetik a Budapesti Táncszínház Kék rapszódia előadását is.

A Linum Művészeti Fesztivál keretén belül Olexa József, Molnár C. Pál, Csiky László, Tónió, Udvardy Csaba és Kardos Péter műveiből rendeznek kiállításokat. A irodalmi programok meghívottjai Jókai Anna, illetve Kányádi Sándor és a Kaláka együttes lesznek.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Koltai Katalin feltalált egy új eszközt a gitárhoz, hogy el tudja játszani Bartók műveit is

De nemcsak Bartók, hanem a 20-21. századi zene egészen új repertoárja tárul fel Koltai Katalin új találmányának, az egyhúros kapodaszternek köszönhetően.
Vizuál

Elzavarták a Szent Márk térről a festményeit áruló Banksy-t

A Biennále miatt május eleje óta az egész művészvilág Velencére figyel, mégis mindenki elsiklott az ismert street artist felbukkanása felett. Pontosabban elsétált mellette, ahogy ez a most posztolt videójából kiderül.
Tánc

A videó, ami után soha többé nem mondod azt, hogy a balett unalmas

A Hongkong Balett alapításának 40. évfordulójára készült videó minden balettal kapcsolatos negatív sztereotípiával leszámol.
Vizuál

13 éves magyar fiú nyert díjat Cannes-ban

Százados Ábel mobiltelefonnal forgatott kisfilmjéért nyerte el a Legígéretesebb Fiatal Filmes díját a rangos francia filmfesztiválon.
Színház

Tiltakozik a Kritikus Céh az állami támogatások elosztása miatt, veszélyben az Átrium

A Katona és az Örkény Színház nem ad be pályázatot idén az NKA-hoz új produkció létrehozására, hogy ezzel segítse a független és befogadó színházak pénzhez jutását. Közben a Színházi Kritikusok Céhe arról ír, mind a szakma, mind a közönség lehetőségei kárt szenved a pénzosztók döntése nyomán. - CIKKÜNK FRISSÜLT!

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus koktélparti

Hogyan találkozott Gustav Mahler és Sigmund Freud?

Mahler többször is időpontot kért a pszichoanalízis atyjához, de legmondta az első hármat. De miért kereste meg a hírhedt Freudot egyáltalán?
Klasszikus magazin

Kórusok lepik el a Palotanegyed utcáit

A Kórusok Éjszakájáról Tóth Árpád, a Csíkszerda kórus vezetője beszél a Fidelio Klasszik május 25-ei adásában, amiben Havas Ágnes, Hegyi Barbara és Novák Péter is megszólal.
Klasszikus ajánló

Ezért érdemes Schumannt hallgatni Várjon Dénes szerint

Május 25-én és 26-án utolsó két fejezetéhez ér a Schumann összes zongorás kamarazenéjét megszólaltató sorozat a Zeneakadémián. Várjon Dénes elmondja, miért játssza olyan szívesen a zeneszerző műveit.
Klasszikus bonn

700 apró Beethoven-szoborral ünnepel Bonn városa az évfordulón

Hétszáz mosolygó Beethoven-szobrot tervezett Ottmar Hörl a zeneszerző születésének 250. évfordulójára.
Klasszikus interjú

Koltai Katalin feltalált egy új eszközt a gitárhoz, hogy el tudja játszani Bartók műveit is

De nemcsak Bartók, hanem a 20-21. századi zene egészen új repertoárja tárul fel Koltai Katalin új találmányának, az egyhúros kapodaszternek köszönhetően.