Klasszikus

Liszt Fesztivál Sopronban

2006.06.30. 00:00
Ajánlom
Az idén százhúsz éve elhunyt Liszt Ferenc tiszteletére kéthetes zenei fesztivált rendeznek Sopronban július 14-től 30-ig – a programok helyszínéül azonban nem csak a magyar Liszt-város szolgál majd.

A fesztivál nyitókoncertjén Kocsis Zoltán Haydn, Beethoven és Liszt műveiből összeállított programmal lép a közönség elé. Bogányi Gergely játékát két hangversenyen hallhatják a romantikus zongoramuzsika kedvelői: a fiatal művész július 20-án a kismartoni Esterházy-kastélyban, július 28-án pedig a bécsi Mozart-házban ad koncertet. A fesztivál külföldi művészvendégei Jean Dubé, Ingeborg Baldaszti és Dominique Merlet lesznek. A fesztivál utolsó napján, július 30-án hét órán át tartó zongoramaratonra kerül sor a Liszt Ferenc Zongoraakadémia résztvevőinek közreműködésével, majd Szekendy Tamás orgonahangversenye zárja a rendezvénysorozatot Liszt halálának 120. évfordulója előestéjén.

A BW Pannonia M. Hotelben a Budapest-Göppingeni Liszt Archívum kiállítása tekinthető meg július 16. és 30. között naponta 10-18 óráig. Az említett programok mellett kirándulásokkal, borkóstolókkal és más érdekességek bemutatásával várják az érdeklődőket. A részletes program az alábbi honlapon, illetve a Fidelio koncertnaptárában olvasható.

Jegyárusítás: Pro Kultúra Jegyiroda (9400 Sopron, Liszt Ferenc utca 1. Tel.: (99) 517-517), Liszt Szalon (Sopron, Szent György u. 12.). Csoportok részére jegyárusítás és további programok szervezése: Escort Tourist (Sopron, Templom utca 21. Tel.: (99) 524-514).

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Elmaradnak a Billy Elliot előadásai

Tizenöt előadás marad el a két éve futó Billy Elliotból. A közelmúltban kormányközeli oldalról kritizált musicalnek egy ezernyolcszáz férőhelyes színházat kellene megtöltenie gyakran naponta kétszer.
Vizuál

Amit ne hagyjon ki a Múzeumok Éjszakáján

Hasznos tudnivalók és szerkesztőségünk tagjainak tippjei.
Színház

Működik a kémia Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka között

Megkezdődtek a Szegedi Szabadtéri Játékok új Shakespeare-bemutatójának, a Rómeó és Júlia próbái Hegedűs D. Géza vezetésével.
Klasszikus

Kiállítás nyílik Bősze Ádám antikváriumának kottagyűjteményéből

Sopronban, az Ünnepi Hetek Alkalmából nyílik meg Bősze Ádám Zenei Antikváriumának kiállítása, amely a két háború közötti különleges kottacímlapjait mutatja meg az érdeklődőknek.
Zenés színház

Lőrinczy György: Ezen az úton mennék tovább

Az Operettszínház főigazgatója büszke arra, hogy sokszínű intézményt vezethet és újfajta közönséget vonz a színházuk. A kultura.hu-nak adott interjúban azt is bejelentette, újra pályázik a vezetői pozícióra.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus

Ez a klarinétos nem jutott be álmai iskolájába, mert a barátnője hamis elutasító levelet küldött neki

Szegény Eric Abramovitz hétéves kora óta egy Los Angeles-i konzervatóriumban akart tanulni, de a barátnője nem akarta, hogy a fiú olyan messze költözzön tőle, és akcióba lépett.
Klasszikus ajánló

Fidelio Klasszik: Ha leszáll az éj, írni kezd

A Fidelio és a Klasszik Rádió 92.1 közös magazinműsorának június 23-i adásában vendégünk lesz Érdi Szabó Márta, Dr. Földvári-Oláh Csaba, Horváth János Antal és Vaskor Gréta.
Klasszikus hír

Magyar Örökség Díjat kap az Óbudai Danubia Zenekar

A fennállásának 25. évfordulóját ünneplő együttest az MTA dísztermében tüntetik ki szombaton további hat díjazottal együtt.
Klasszikus hír

Senki nem akart négyoldalas Mozart-kéziratot venni 163 millióért

A Figaro házassága utolsó felvonásának egyik zenei vázlata az előzetes becslések szerint 500 ezer euróért kelhetett volna el egy árverésen. Nem vette meg senki.
Klasszikus ajánló

„A kezdetekben minden zene kamarazene volt”

Kokas Katalin és Kelemen Barnabás világhírű hegedűművészek által alapított Fesztiválakadémiát június 23-29-ig rendezik a Liszt Ferenc Zeneakadémián.