Klasszikus

Liszt Fesztivál Sopronban

2006.06.30. 00:00
Ajánlom
Az idén százhúsz éve elhunyt Liszt Ferenc tiszteletére kéthetes zenei fesztivált rendeznek Sopronban július 14-től 30-ig – a programok helyszínéül azonban nem csak a magyar Liszt-város szolgál majd.

A fesztivál nyitókoncertjén Kocsis Zoltán Haydn, Beethoven és Liszt műveiből összeállított programmal lép a közönség elé. Bogányi Gergely játékát két hangversenyen hallhatják a romantikus zongoramuzsika kedvelői: a fiatal művész július 20-án a kismartoni Esterházy-kastélyban, július 28-án pedig a bécsi Mozart-házban ad koncertet. A fesztivál külföldi művészvendégei Jean Dubé, Ingeborg Baldaszti és Dominique Merlet lesznek. A fesztivál utolsó napján, július 30-án hét órán át tartó zongoramaratonra kerül sor a Liszt Ferenc Zongoraakadémia résztvevőinek közreműködésével, majd Szekendy Tamás orgonahangversenye zárja a rendezvénysorozatot Liszt halálának 120. évfordulója előestéjén.

A BW Pannonia M. Hotelben a Budapest-Göppingeni Liszt Archívum kiállítása tekinthető meg július 16. és 30. között naponta 10-18 óráig. Az említett programok mellett kirándulásokkal, borkóstolókkal és más érdekességek bemutatásával várják az érdeklődőket. A részletes program az alábbi honlapon, illetve a Fidelio koncertnaptárában olvasható.

Jegyárusítás: Pro Kultúra Jegyiroda (9400 Sopron, Liszt Ferenc utca 1. Tel.: (99) 517-517), Liszt Szalon (Sopron, Szent György u. 12.). Csoportok részére jegyárusítás és további programok szervezése: Escort Tourist (Sopron, Templom utca 21. Tel.: (99) 524-514).

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Egy nap Beethovennel – Élő közvetítés a Concerto Budapesttel

Beethoven születésének 250. évfordulója alkalmából a zeneszerző művei szólalnak meg a Concerto Budapest előadásában szombaton a Zeneakadémián, a három hangversenyt online követheti a közönség.
Színház

Jogsértő lett volna a félév semmissé tétele, de segít Vidnyánszkynak az éj leple alatt kiadott kormányrendelet

Hiába állítják az SZFE hallgatói, hogy az egyeztetés nélkül kinevezett kuratóriumnak nem áll jogában felfüggeszteni az oktatást, Vidnyánszkyék könnyedén megtehetik ezt a kormány friss rendeletének segítségével.
Színház

Csak akkor tanítanak, ha orvoslatot kap az egyetem autonómiája

Nem az egyetem hivatalos honlapján, hanem a Független Szabad Egyetem közösségi oldalon tették közzé az SZFE tanárai, kik indítanának osztályt a következő tanévben.
Jazz/World

Az LGT legjobb számai „csíkosítva” – Itt a Csík Zenekar új lemeze

A Locomotiv GT előtt tiszteleg A dal a miénk című új lemezével a Csík Zenekar. A rockszámok népzenei ihletésű átdolgozásairól is ismert együttes friss albumán közreműködött Presser Gábor, Karácsony János és Kovács Kati.
Plusz

Az adventi időszakban minden nap új tartalommal ajándékozza meg közönségét a Müpa

December 1. és 24. között mindennap egy-egy bármikor elérhető digitális tartalommal – podcasttel, playlisttel vagy koncertvideóval – ajándékozza meg közönségét a Müpa.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus online közvetítés

Online koncertek a Filharmónia Magyarországtól

A 17 éves zongorista Bach, Beethoven és Schumann műveit adja elő a pécsi Kodály Központban. A Filharmónia Magyarország közvetítéseit ajánljuk.
Klasszikus hír

Japán zeneszerző nyerte idén a Zeneakadémia Bartók Világversenyét

Sinszuke Okamoto nyerte el idén a komponistáknak meghirdetett Bartók Világverseny első díját. A győztes mű szerepel majd a 2021-es, vonósnégyes formációknak szóló megmérettetésen is.
Klasszikus gyász

Elhunyt Terényi Ede erdélyi magyar zeneszerző

Elhunyt 85 éves korában Terényi Ede Erkel Ferenc-díjas romániai magyar zeneszerző, zenetudós, aki az egyik legjátszottabb alkotónak számít az erdélyi magyar zeneszerzők között.
Klasszikus Live

Egy nap Beethovennel – Élő közvetítés a Concerto Budapesttel

Beethoven születésének 250. évfordulója alkalmából a zeneszerző művei szólalnak meg a Concerto Budapest előadásában szombaton a Zeneakadémián, a három hangversenyt online követheti a közönség.
Klasszikus hír

Átadták a Junior Prima Díjakat zeneművészet kategóriában

Idén is tíz fiatal tehetség vehette át a Junior Prima Díjat zeneművészet kategóriában csütörtökön, a járvány miatt online közvetített díjátadón.