Klasszikus

Liszt-programok támogatására hirdet pályázatot a Balassi-Intézet

2011.03.03. 09:00
Ajánlom
A Liszt Ferenc-emlékévhez kapcsolódva nyílt pályázatot hirdet a Balassi Intézet még az idén megvalósuló, Liszt Ferenc személyét, munkásságát és korát a középpontba állító programok támogatására. A pályázatok beküldési határideje április 1.

Az intézet közleménye szerint konferenciák, előadások, könyvek, elektronikus kiadványok, folyóiratok, művészeti produkciók, közművelődési rendezvények támogatására is lehet pályázni. Feltétel azonban, hogy a program vagy projekt még az idei naptári évben megvalósuljon. A Balassi Intézet honlapján (www.bbi.hu) szereplő kiírás szerint a pályázaton összesen 80 millió forintot osztanak szét. Ebből 20 millió forintot szánnak tudományos konferenciákra és különböző kiadványok megjelentetésének támogatására, és 60 milliós keretösszeg jut művészeti produkciók és közművelődési rendezvények megvalósítására.

Pályázhatnak magyarországi kulturális, oktatási és egyházi intézmények, társadalmi szervezetek, alapítványok, nonprofit kft.-k, könyv- és lapkiadó társaságok, valamint határon túli magyar nonprofit szervezetek (egyházak, alapítványok, egyesületek, civil szervezetek, társulások). Előnyben részesülnek azok a pályázatok, amelyek több település vagy szervezet együttműködésével valósulnak meg. A pályaművek támogatása utófinanszírozással történik, és a pályázónak 20 százalékos önrésszel kell rendelkeznie.

A pályázati űrlapot, programleírást, illetve szinopszist, valamint tételes költségvetést tartalmazó pályamunkákat a Balassi Intézet Nemzeti Évfordulók Titkársága várja április 1-ig. A pályaműveket a beadási határidőtől számított 30 napon belül bírálják el. A nyertesek névsorát további 15 napon belül hozzák nyilvánosságra a Balassi Intézet (www.bbi.hu), a Nemzeti Évfordulók Titkársága (www.emlekev.hu) és a Liszt-év (www.liszt-2011.hu) honlapján.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Amit ne hagyjon ki a Múzeumok Éjszakáján

Hasznos tudnivalók és szerkesztőségünk tagjainak tippjei.
Zenés színház

Elmaradnak a Billy Elliot előadásai

Tizenöt előadás marad el a két éve futó Billy Elliotból. A közelmúltban kormányközeli oldalról kritizált musicalnek egy ezernyolcszáz férőhelyes színházat kellene megtöltenie gyakran naponta kétszer.
Színház

Működik a kémia Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka között

Megkezdődtek a Szegedi Szabadtéri Játékok új Shakespeare-bemutatójának, a Rómeó és Júlia próbái Hegedűs D. Géza vezetésével.
Klasszikus

„A kezdetekben minden zene kamarazene volt”

Kokas Katalin és Kelemen Barnabás világhírű hegedűművészek által alapított Fesztiválakadémiát július 23-29-ig rendezik a Liszt Ferenc Zeneakadémián.
Zenés színház

Lőrinczy György: Ezen az úton mennék tovább

Az Operettszínház főigazgatója büszke arra, hogy sokszínű intézményt vezethet és újfajta közönséget vonz a színházuk. A kultura.hu-nak adott interjúban azt is bejelentette, újra pályázik a vezetői pozícióra.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus humor

Molto scherzando: Ilyen, ha a karmester szelfibotra cseréli a pálcát

Persze csak a Photoshop segítségével, egy komoly karmester soha nem tenne ilyet!
Klasszikus

Ez a klarinétos nem jutott be álmai iskolájába, mert a barátnője hamis elutasító levelet küldött neki

Szegény Eric Abramovitz hétéves kora óta egy Los Angeles-i konzervatóriumban akart tanulni, de a barátnője nem akarta, hogy a fiú olyan messze költözzön tőle, és akcióba lépett.
Klasszikus ajánló

Fidelio Klasszik: Ha leszáll az éj, írni kezd

A Fidelio és a Klasszik Rádió 92.1 közös magazinműsorának június 23-i adásában vendégünk lesz Érdi Szabó Márta, Dr. Földvári-Oláh Csaba, Horváth János Antal és Vaskor Gréta.
Klasszikus hír

Magyar Örökség Díjat kap az Óbudai Danubia Zenekar

A fennállásának 25. évfordulóját ünneplő együttest az MTA dísztermében tüntetik ki szombaton további hat díjazottal együtt.
Klasszikus hír

Senki nem akart négyoldalas Mozart-kéziratot venni 163 millióért

A Figaro házassága utolsó felvonásának egyik zenei vázlata az előzetes becslések szerint 500 ezer euróért kelhetett volna el egy árverésen. Nem vette meg senki.