Klasszikus

Lisztiada 2005

2005.09.25. 00:00
Ajánlom
Ötödik alkalommal rendezik meg a Lisztiada című sorozatot a Belvárosi Főplébániatemplomban (V. kerület, Március 15. tér) október 1. és 30. között. A rendezvény keretében Liszt Ferenc orgonaműveit és egyházzenei kompozícióit koncerteken és szentmiséken hallhatják az érdeklődők.

PROGRAM

Október 1., szombat, 19:30
Liszt Ferenc orgonaművei I.

Október 2., Évközi 27. vasárnap, 10:00
Introitus: „In voluntate tua...”; Missa Choralis; Ave Maris stella; O salutaris hostia

Október 8., szombat, 19:30
Liszt Ferenc orgonaművei II.

Október 15., szombat 19:30
Liszt Ferenc orgonaművei III.

Október 16., Évközi 29. vasárnap, 10:00
Introitus: „Ego clamavi...”; Szekszárdi mise, Ave verum; Tu es Petrus

Október 22., szombat, 19:30
Liszt Ferenc orgonaművei IV.

Október 30., Évközi 31. vasárnap, 10:00 óra
Introitus: „Ne derelínquas me...”; Koronázási-mise, Offertorium, Graduale

Közreműködnek: Csavlek Etelka, Óhegyi Filoretti, Gergely Andrea, Magyar Szilvia, Szennai István, Prevoz János, Szécsi Máté, Pálfi László, Nagy László Adrián, Kósa Dávid (ének), Kapisztrán Kórus, a Fõplébánia Énekkara. Az orgonahangversenyek szólistája és a misék dirigense: Virágh András.

Az orgonahangversenyekre jegyek a helyszínen válthatók.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Miért nem vették fel a Zeneakadémiára ezt a tehetséges zongoristát?

Ezt kérdezte a legendás Leon Fleisher, amikor először találkozott Érdi Tamással. A torontói Királyi Konzervatórium zongora tanszakán látássérültként is elfogadták a fiatalember jelentkezését, ezt a napot örökíti meg a következő szemelvényünk a zongoraművészről szóló könyvből.
Zenés színház

Nyomozás az Operában – akcióban a jogi osztály

Noha az egyik legfelemelőbb érzés kétségkívül a művészeket illeti, amikor a színpadon megcsillogtathatják tudásukat, majd fürdőzhetnek a közönség jól megérdemelt elismerésében, mégis, ahhoz, hogy ez létrejöhessen, többek között az Opera jogi csapatának hathatós közreműködésére is szükség van.
Színház

A rendező, aki megdolgoztatja a nézőt - Székely Kriszta

A saját maga körüli világégetés és az állandó csavargás már kikopott belőle; amióta rendez, a színház az élete. Székely Kriszta Kult50-ben megjelent portréja.
Színház

A Magvető Café-ban is elmaradnak a tervezett bemutatók januártól

A kulturális tao-támogatás megvonása a Magvető Cafét is érzékenyen érinti. Közleményükben arról írnak, januártól biztosan elmaradnak a tervezett saját előadások.
Vizuál

A nap, amikor Picasso fénnyel festett

A spanyol zseni soha nem hagyta magát keretek közé szorítani, így gyakran a képkeretet is elhagyta és különböző izgalmas matériákra alkotott, üvegre, vagy éppen levegőbe.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

Ismét tehetséges fiataloké az Óbudai Társaskör színpada

Gitármuzsika, az év fiatal jazz-zenészei és olaszmánia Óbudán.
Klasszikus érdi tamás

Miért nem vették fel a Zeneakadémiára ezt a tehetséges zongoristát?

Ezt kérdezte a legendás Leon Fleisher, amikor először találkozott Érdi Tamással. A torontói Királyi Konzervatórium zongora tanszakán látássérültként is elfogadták a fiatalember jelentkezését, ezt a napot örökíti meg a következő szemelvényünk a zongoraművészről szóló könyvből.
Klasszikus nfz

A zene ajándék

A Nemzeti Filharmonikus Zenekar és a Nemzeti Énekkar 2018/2019. évadának koncertjeire már feltölthető ajándékkártyával is vásárolhatóak jegyek.
Klasszikus la scala

Nyolc percen át ünnepelték Kurtág operáját, a zeneszerző rádión hallgatta az előadást

Nyolc percig tapsolta Kurtág György első operájának ősbemutatóját a Scala milánói operaház közönsége csütörtök este - számolt be a Corriere della Sera olasz napilap a többnyire szakmai közönség előtt tartott előadásról.
Klasszikus ajánló

Fidelio Klasszik: Mozgássérült sportoló és siket színésznő is fellép Frenáknál

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának november 17-i adásában vendégünk lesz Rohmann Ditta gornodkaművész, Borbély László zongoraművész, Frenák Pál koreográfus, Horváth László, a Fonó igazgatója.