Klasszikus

L'opera viva - viva l'opera

2005.06.17. 00:00
Ajánlom
Ezzel a címmel rendezik meg az OperaStúdió záróelőadását június 19-én, vasárnap délelőtt 11:00 órakor. A Mozart, Beethoven, Verdi, Donizetti, Wagner és Puccini operáinak részleteiből összeállított programot az OperaStúdió jelenlegi és volt tagjai adják elő a Magyar Állami Operaház színpadán.

PROGRAM

Mozart: A varázsfuvola – Jelenetek az I. felvonásból
A három dáma: Fodor Beatrix, Miks Adrienn, Bakos Kornélia; Tamino: Beöthy Kiss László; Papageno: Molnár Levente; Papagena: Sáfár Orsolya

Mozart: Don Giovanni – Jelenet az I. felvonásból
Zerlina: Sáfár Orsolya; Donna Anna: Bakonyi Anikó; Donna Elvira: Fodor Beatrix; Don Giovanni: Molnár Levente; Don Ottavio: Nyári Zoltán

Mozart: Figaro házassága – Jelenet a III. felvonásból
Rosina grófné: Lukács Éva; Susanna: Sáfár Orsolya; Figaro: Molnár Zsolt; Almaviva gróf: Molnár Levente; Don Bartolo: Cserhalmi Ferenc; Marcellina: Bakos Kornélia; Don Curzio: Beöthy Kiss László

Beethoven: Fidelio – Tercett az I. felvonásból
Leonore: Miks Adreienn; Marzellina: Sáfár Orsolya; Rocco: Cserhalmi Ferenc

Verdi: Az álarcosbál – Szerelmi duett a II. felvonásból
Amelia: Szolnoki Fatime; Riccardo:Nyári Zoltán

Verdi: Aida – Duett az I. felvonásból
Aida: Kirkósa Orsolya; Amneris: Bakos Kornélia

Donizetti: Lammermoori Lucia – Duett az I. felvonásból
Lucia: Fodor Beatrix; Edgardo: Csák József m.v.

Donizetti: Lammermoori Lucia – Jelenet a III. felvonásból
Lucia:Fodor Beatrix; Alisa: Bakos Kornélia; Lord Ashton: Molnár Levente; Edgardo: Csák József m.v.; Raimundo: Cserhalmi Ferenc: Arturo: Beöthy Kiss László

Wagner: A Rajna kincse
Woglinde: Miks Adrienn; Wellgunde: Pesti Emese; Flosshilde: Bakos Kornélia; Alberich: Molnár Zsolt

Puccini: Bohémélet – Jelenet a III. felvonásból
Mimi: Bakonyi Anikó; Musetta: Fodor Beatrix; Rodolpho: Nyári Zoltán; Marcello: Molnár Levente

A jelenteket Ionel Pantea, az OperaStúdió művészeti vezetője állította színpadra. Az előadáson Katona Anikó és Balla Ibolya kíséri az énekeseket. A stúdiósok szerepgyakorlat tanára Csengery Adrienne, Nagy Ferenc és Oberfrank Géza, korrepetitoraik Balla Ibolya, Csányi Valéria és Orlova Szvetlana, mozgástanáruk pedig Szakály György.

Programkereső

Legolvasottabb

Zenés színház

Kiemelkedő alkotókat díjaztak a Magyar Operett Napján

A hagyományokhoz híven idén is átadták a Budapesti Operettszínházban az évad legjobb musical- és operettszínészének járó kitüntetéseket, valamint díjazták a legígéretesebb pályakezdőt. Emellett elismerést adott át a Musica Hungarica Kiadó képviseletében Éliás Tibor, a kiadó alapítója is.
Vizuál

„Ég a napmelegtől a kopár szík sarja” – Online nézhető Jankovics Marcell Toldi-sorozata

A Duna Televízió vetítéssorozatát követően a Médiaklikk oldalra költözött Jankovics Marcell nagyszabású, utolsó animációs sorozata, a Toldi. Az Arany János eposzából készült, festői látványvilágú animációs film igazi mestermű, amelyből már készül az egész estés változat is. 
Jazz/World

Magyarországon lép fel a norvég jazzdíva, Rebekka Bakken

November 2-án pótolja tavaly elmaradt koncertjét a Müpában Rebekka Bakken, aki zenéjével előszeretettel távolodik el a hagyományos műfaji kategóriáktól és otthonosan mozog a pop, illetve blues világában is.
Vizuál

Ahol a diákok szombaton is iskolába akarnak járni - Erős István rektor a Képzőművészeti Egyetem jubileumi évéről

A jubileumi, 150. tanév gazdag programsorozatáról, a képzőművészet újrapozicionálásáról, pedagógiai módszerekről és új tanszékek indításáról beszélgettünk a Magyar Képzőművészeti Egyetem nemrég kinevezett rektorával, Erős Istvánnal, aki azt is elárulta, hogy mitől tart a legjobban.
Klasszikus

Kivételes az akusztikája az üvegfalú Magyar Zene Házának – VIDEÓ

Hamarosan a közönség előtt is megnyitja kapuit a Magyar Zene Háza, melyben a napokban lezajlott az akusztikai tesztelés és eredmények minden elképzelést felülmúltak.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Klasszikus interjú

Lájkszámot a vérképleletbe

A Zeneakadémia Kamarazene Tanszékének vezetője. Szólistaként megfordult Európa rangos koncerttermeiben, bemutatkozott Tokióban, Moszkvában, New Yorkban; turnézott Indiában; Vietnámban pedig az első magyar muzsikus volt, aki megszólaltatta Bartók műveit. A Liszt-díjas zongoraművésszel, Fülei Balázzsal, Liszt Ferenc születésének napján, október 22-én beszélgettünk.
Klasszikus ajánló

Az ítélet harsonái – emlékezés Verdi gyászmiséjével

Halottak napjához közeledve Verdi nagyszabású gyászmiséjét, a Requiemet adja elő a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és Énekkar a Müpában, a fiatal olasz karmester, Giacomo Sagripanti vezényletével.
Klasszikus videó

Kivételes az akusztikája az üvegfalú Magyar Zene Házának – VIDEÓ

Hamarosan a közönség előtt is megnyitja kapuit a Magyar Zene Háza, melyben a napokban lezajlott az akusztikai tesztelés és eredmények minden elképzelést felülmúltak.
Klasszikus interjú

Minden hangjegy közös érdek – interjú Kelemen Barnabással és Keller Andrással

Az ’56-os forradalom évfordulóján egész napos programmal tiszteleg a hősök előtt a Concerto Budapest. A Magyar Kincsek Ünnepén olyan zeneművek is elhangoznak, amelyekkel máskor nemigen lehet találkozni. Az érdeklődőket pedig talán kellemes meglepetésként éri, milyen gazdag a zeneirodalmunk.
Klasszikus ajánló

Díjnyertes női zeneszerzők az Óbudai Danubia Zenekar műsorán

Missy Mazzoli és Dobrinka Tabakova műve is szerepel azon a Zeneakadémiai koncerten, melynek karmestere és brácsaszólistája az Óbudai Danubia Zenekar visszatérő vendége, Maxim Rysanov lesz.