Klasszikus

Május a Szent Efrém Férfikarral

2010.05.10. 15:43
Ajánlom
Mozgalmasan telik a május egyházzenei berkekben – nem kivétel ez alól a Bubnó Tamás vezette együttes sem.

E hónapban énekeltek már Garadnán, Tokajban, Tímáron, Budapesten az Óbudai Társaskörben, de ez még csak a kezdet. Május 12-én a férfikar jószolgálati koncertet ad a Baracskai Büntetésvégrehajtási Intézetben. (Ilyen nem volt még a kórus életében, ezért nagy kíváncsisággal várják a fogadtatást.) Május 27-én a Művészetek Palotájában hat énekesük előadásában a 20. századi zene egyik különlegesen nehéz, nagy technikai és zenei tudást igénylő műve - amelyet a szerző King's Singers számára komponált -, Ligeti György Nonszensz madrigáljai szólalnak meg a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben.

Május 28-30-ig külföldi turnéra utaznak a kórus tagjai, amiből az első koncert - bár határon túli - de mégiscsak „hazai pályán" lesz: Révkomáromban, a Szent András-templomban énekelnek este héttől. Innen indulnak tovább az egyik legjelentősebb cseh művészeti fesztivál, a Janacek May meghívásának eleget téve Ostravába és Olomoucba. Hazatérve, június 2-án este fél nyolctól Sebestyén Márta lesz vendégük a Szentlélek hárfái sorozat zárásaként Óbudán. Közreműködik Fülep Márk fuvolaművész.

 

www.szentefrem.hu

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Vizuál

Színekkel keltették új életre Pompeii-t és Herculaneum-ot

Nemcsak a színpompás panelek érdekesek, de a helyszínek is, ahol kiállították őket. Az igazgató szerint mindez remek módja a múlt a jelen összekapcsolásának.
Színház

Keverni nem csak a fakanállal lehet: Marie Curie nem mindennapi élete

Marie Curie története sok szempontból a századforduló és a 20. század története. A radioaktivitás úttörő kutatójának életét feldolgozó monodráma egy egyedülálló tudós történetét meséli el, akinek volt bátorsága szembemenni a hagyományos női szerepkörrel.
Zenés színház

Peller Károly: „Többet készülünk rá, mint egy gálakoncertre”

Augusztus 3-án és 4-én a budai várban adnak gálakoncertet az Operettszínház művészei. Peller Károly a felkészülés folyamatáról mesélt.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus fidelio klasszik

Fidelio Klasszik: Koncertektől hangos kastélyok és várak

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 21-én lesz hallható a 92.1-en.
Klasszikus molnár anna

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Klasszikus ajánló

Így telik a Klassz a pARTon! fesztivál (és ajánlunk néhány következő koncertet is)

Július 8-án a Pesti Vigadóban startolt a Klassz a pARTon! fesztivál, amelynek a következő héten Szigligeten, Balatonfüreden és Paloznakon lesznek koncertjei. A Danubia Zenekar, Érdi Tamás, Vásáry Tamás és a Concerto Budapest a fellépők között.
Klasszikus hír

Ők a King’s Singers új tagjai

A következő évtől Edward Button kontratenor és Nick Ashby basszbariton a legendás énekegyüttes új tagjaiként állnak színpadra.
Klasszikus ajánló

Komolyzene a Vajdahunyadvárban!

Javában tart a nyár legszívderítőbb szabadtéri zenei fesztiválja, a Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál. A soron következő koncerteket a Mendelssohn Kamarazenekar, a Musica Sonora Kamarazenekar és a Budapesti Vonósok adják.