Klasszikus

Már kaphatók a Matáv Szimfonikus Zenekar új bérletei

2004.05.19. 00:00
Ajánlom
Az elmúlt évad koncertjei után idén is izgalmas, sok különlegességet tartalmazó, már jól ismert, illetve új bérleteket kínál a Matáv Zenekar; a s a régi mellett új helyszínnel is bővült a „repertoár”.

Az Európa-, Concerto- és Rapszódia-bérlet hangversenyeire a Zeneakadémián kerül sor, melyeknek műsorát népszerű és ritkán hallható csemegékből állították össze, vélhetően minden ízlést kielégítően.

A Brandenburgi sorozat sikerén felbuzdulva komoly vállalkozásba kezdett a zenekar: Haydn 12 utolsó „Londoni” szimfóniáit két éves ciklusra osztva fogják előadni „kis” Mozart szimfóniák és olasz vokális és ritkán hallható instrumentális alkotások társságában. Mindennek művészeti vezetője Fürst János világhírű karmester, akit egyébként is erős szálak fűznek a zenekaroz, valamint a kiváló fiatal dirigens, Héja Domonkos.

Az Itália-bérlet olasz zenei ritkaságok és bécsi klasszikusok sorozata lesz. A Koraesti-bérlet koncertjeinek a Magyar Tudományos Akadémia Díszterme ad otthont. Új helyszínül a koncertéletben már bevált Olasz Kultúrintézetet választották, mely akusztikailag és patinás környezetét tekintve is kellemes újdonságot biztosít.

Az ifjúsági (Pinokkio) bérlet az elmúlt évadban példátlan sikernek örvendett, mely a sorozat megalkotóit új és merész ötletek megvalósítására inspirálta: új megközelítésben szeretnék folytatni azt az utat, amely természetessé, széppé és igazzá varázsolja a zene szeretetét nem csak az ifjúság, hanem minden korosztály számára.

A sorozatok koncertjein szólistaként lesz hallható többek között Sümegi Eszter, Wiedemann Bernadett, Verebics Ibolya, Busa tamás (ének), valamint Sarah Chang (hegedű), Varga István, Onczay Csaba (cselló), Hamar Gergely (angolkürt), Boldóczki Gábor (trombita), Michael Beroff, Jandó Jenő, J. M. Morais (zongora), s vendégként Felix Chen és Thierry Fischer is vezényel majd a zenekart.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.
Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Klasszikus

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

Komolyzene a Vajdahunyadvárban!

Javában tart a nyár legszívderítőbb szabadtéri zenei fesztiválja, a Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál. A soron következő koncerteket a Mendelssohn Kamarazenekar, a Musica Sonora Kamarazenekar és a Budapesti Vonósok adják.
Klasszikus interjú

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Klasszikus fesztivál

Auer Fesztivál Veszprémben

Minden művész hovatartozását a hazai rög dönti el – vallotta Auer Lipót, akinek a szülővárosában, Veszprémben negyedik alkalommal rendeznek zenei fesztivált.
Klasszikus hír

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.
Klasszikus Szentendrei Ister Napok

Szentendrei Ister Napok – a Duna ünnepe

Szentendrén 2018. július 21-22-én kerül sor az immár több mint egy évtizede megrendezendő Ister Napokra, azaz a Duna ünnepére. A város helyi hagyományaira és népzenére épülő fesztivál az egyik legkedveltebb ingyenes, családi rendezvény.