Klasszikus

Marczi Mariann a Fiatal muzsikusok pódiumán

2008.01.14. 00:00
Ajánlom
Az Óbudai Társaskör Fiatal muzsikusok pódiuma című sorozatának következő koncertjén, 2008. január 18-án, pénteken, este héttől az ifjú zongoristanemzedék egyik legígéretesebb tehetsége, Marczi Mariann játszik.

A művésznő 2000-ben szerezte meg diplomáját a Zeneakadémián, és 2002 óta az intézmény tanársegédjeként dolgozik. Olyan művészek mesterkurzusain vett már részt, mint Kurtág György, Kocsis Zoltán vagy Pierre-Laurent Aimard, kamarapartnerei között pedig megtalálni Perényi Miklóst, Kelemen Barnabást és Rohmann Dittát is. Figyelmének fókuszában a XX. századi, illetve kortárs zene áll, de repertoárja Bachig nyúlik vissza. A Társaskörben adott hangversenyének műsorát a klasszikus zongorista repertoár legjelentősebb szerzőinek műveiből állította össze, és az est programja Bachtól Beethovenen és Chopin-en át Lisztig, Debussyig ível. A koncert házigazdája Fazekas Gergely zenetörténész.

(2008. január 18. 19:00 Óbudai Társaskör (Budapest) - Marczi Mariann (zongora) koncertje; Bach: D-dúr prelúdium és fúga; d-moll prelúdium és fúga; Beethoven: E-dúr szonáta, op. 14 No. 1; Chopin: f-moll etűd, op. 25 No. 2; F-dúr etűd op. 25 No. 3; Liszt: Genfi harangok; 104. Petrarca szonett; Debussy: Vitorlák; Ondine; És a holdvilág leszáll az egykori templomra; Tüzijáték; házigazda: Fazekas Gergely)

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Fenyő Iván: „Úgy éreztem, hogy megszűnt az összetartás”

Idén folytatódik a „legendás” Máté-Horvai osztály előadássorozata a Jurányi Házban, amely most Fenyő Iván életével foglalkozik. Őt kérdezte a Jurányi Latte a főiskolás emlékeiről, illetve arról, miért szállt ki az AlkalMáté Trupp-ból, és vajon játszik-e majd a róla szóló előadásban.
Zenés színház

Oszvald Marika: „Semmi ok az aggodalomra, jó idők járnak az operettre”

A Halhatatlanok Társulatának tagja, Kossuth- és Jászai-díjas, és cigánykerekeiről azok is ismerik, akik nem járnak operettbe. Oszvald Marika a budavári gálakoncertről, és arról is beszélt, hogy kell-e félteni az operett műfaját.
Klasszikus

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Klasszikus

Ők a King’s Singers új tagjai

A következő évtől Edward Button kontratenor és Nick Ashby basszbariton a legendás énekegyüttes új tagjaiként állnak színpadra.
Plusz

A balatonfüredi Anna-bál mítosza és a valóság

Szombaton 193. alkalommal rendezik meg a balatonfüredi Anna-bált, aminek névadó kisasszonyát lehet, hogy nem is Annának hívták.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus videó

Ismerkedj meg a zongoristával, aki elefántoknak játszik klasszikusokat!

Vagy legalábbis az egyik biztosan. Ez derül ki abból a videóból, amelyet egy kalandos életű koncertzongorista osztott meg.
Klasszikus kórus

Solti Árpád nyerte a Mátrai Művészeti Napok zeneszerzői pályázatát

Solti Árpád műve nyerte el a Vox Mirabilis és a Muzsikál az Erdő Alapítvány zeneszerzői pályázatának fődíját, amelyet a Mátrai Művészeti Napok jubileuma alkalmából hirdettek meg
Klasszikus fidelio klasszik

Fidelio Klasszik: Koncertektől hangos kastélyok és várak

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 21-én lesz hallható a 92.1-en.
Klasszikus molnár anna

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Klasszikus ajánló

Így telik a Klassz a pARTon! fesztivál (és ajánlunk néhány következő koncertet is)

Július 8-án a Pesti Vigadóban startolt a Klassz a pARTon! fesztivál, amelynek a következő héten Szigligeten, Balatonfüreden és Paloznakon lesznek koncertjei. A Danubia Zenekar, Érdi Tamás, Vásáry Tamás és a Concerto Budapest a fellépők között.