Klasszikus

Marica grófnő és a Macskák

2007.01.06. 00:00
Ajánlom
A Szegedi Szabadtéri Játékok az idén is újít: a programban a népszerű Macskák musicalt hazánkban először élőben kísérik a zenészek, a Marica grófnő operett pedig először kerül a műsorba.

Minden eddiginél korábban, november elején elkezdték a jegyárusítást a játékokra, s a szervezők örömmel konstatálták, hogy ezek negyede már el is kelt. A Szegedi Szabadtéri Játékok számos érdekes produkciót kínál 2007-ben. A műsorban szerepel Webber világhírű musicalje, a Macskák, mégpedig újszerűen: Magyarországon először kíséri a darabot élőben egy zenekar. A művet ráadásul új díszletben és megújult rendezésben láthatják július 6-ától, összesen hat alkalommal.

Szegedre jön a világhírű Fire of Anatolia török táncegyüttes, amely a Dóm téren tartja új produkciója, a Dawool európai bemutatóját. A játékok történetében először tűzik műsorra Kálmán Imre Marica grófnő című operettjét a korábbiakban megszokott fiatalos rendezésben és sztárfellépők közreműködésével. S visszatér a szabadtéri világpremierként tavaly bemutatott Rudolf című musical, valamint az elmúlt nyár egyik legnagyobb sikere, a Bánk bán.

Az elmúlt, 75. jubileumi esztendőben hatvannyolcezer jegy, a jegyek kilencven százaléka elfogyott. A felmérések szerint a játékok vendégeinek mintegy hatvan százaléka nem szegedi, ami azt jelenti, hogy a belépők mellett a városnak további forrásokat jelentenek a rendezvényre érkezők által igénybe vett idegenforgalmi szolgáltatások. Ugyancsak meglepő, hogy a felmérés szerint a nézőközönség kétharmada a gyengébb nemet képviseli. Az idén először úgynevezett színházbuszok is indulnak a fesztiválra elsősorban a fővárosból, de igény szerint az ország más részeiből is.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Száz ólomkatonát cserélt egy vetítőgépre és az egész élete megváltozott

70 film, öt feleség, kilenc gyerek. A 100 éve született Ingmar Bergman titkát próbálják megfejteni hozzátartozók, munkatársak, kutatók, köztük a rendező egykori asszisztense, a magyar származású Katinka Faragó a legendás svédről készült dokumentumfilmben.
Jazz/World

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg júliusban!

Új – régóta időszerű – sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent magyar és külföldi kiadványok közül. Az első cikk jogán megengedjük magunknak, hogy az előző hónapok terméséből is válogassunk.
Vizuál

Kiállítják Freud titkos gyűrűit

Az osztrák neurológus és pszichiáter a megajándékozotthoz kötődő mitológiai alakot vésetett az ékszerbe, amelyet csak a kiválasztottaknak ajándékozott.
Zenés színház

Dolhai Attila: „Egészséges versengés van bennünk”

Hagyomány és újítás jegyében rendezik meg hatodik alkalommal a nagy sikerű Palotakoncerteket a budai Vár gyönyörű díszletében. Bemutatjuk a húsz szólistát: elsőként az Operettszínház jól ismert és szeretett bonvivánját, Dolhai Attilát kérdeztük.
Klasszikus

Mozart zenéje enyhíti az epilepszia tüneteit

Egy friss kutatás szerint öt perc Mozart-muzsika is hozzájárulhat a betegek jobb közérzetéhez. Mindez azért is fontos, mert nem mindenkinek segítenek a drága gyógyszerek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus hír

Gödöllőn megfér egymás mellett Bach és Django Reinhardt

Klasszikus műveket és crossover produkciókat is bemutat a Barokk Randevú elnevezésű zenei fesztivál augusztus 10-én és 12-én a Gödöllői Királyi Kastélyban.
Klasszikus Beatrice Rana

Piknik Beethovennel a kastélyparkban, a zene szárnyán Párizsba és Londonba

Július 21-én szombaton este és július 22-én vasárnap délelőtt újra piknikkoncertek a kismartoni Esterházy-kastély parkjában.
Klasszikus ajánló

Óbudai Nyár az Óbudai Társaskör kertjében

Az elmúlt évek hagyományait folytatva idén nyáron is várja közönségét az Óbudai Társaskör kertje, ahol július 4. és augusztus 5. között tizenhét estén át klasszikus és könnyűzenei koncertek, zenés színház, opera és színházi előadás közül válogathatnak az érdeklődők.
Klasszikus magazin

A minimalista zene már 1797-ben létezett

Ismerősen cseng Anton Reicha neve? Ugye, hogy nem. Épp ezért döntött úgy Ivan Ilić zongoraművész, hogy a videósorozatban mutatja be ennek a cseh-francia zeneszerzőnek az életét.
Klasszikus magazin

Mozart zenéje enyhíti az epilepszia tüneteit

Egy friss kutatás szerint öt perc Mozart-muzsika is hozzájárulhat a betegek jobb közérzetéhez. Mindez azért is fontos, mert nem mindenkinek segítenek a drága gyógyszerek.