Klasszikus

Márkus Gábor a Fidelio Média új ügyvezetője

2011.04.01. 14:34
Ajánlom
A kulturális kiadványairól ismert médiacég alapító-ügyvezetője, Zsoldos Dávid nemcsak a cégvezetést, hanem a Fidelio.hu és a Fidelio Magazin főszerkesztői pozícióját is átadja, a továbbiakban pedig tanácsadóként segíti a Fidelio munkáját.

A sokéves médiás tapasztalattal rendelkező Márkus Gábor 2011. április 15-től az ügyvezetés mellett közvetlenül irányítja majd a médiaértékesítést is. A tulajdonosok - Nagy Bálint és Zsoldos Dávid - döntését elsősorban az indokolta, hogy felismerték: a dinamikusan bővülő cég további növekedéséhez, az átalakuló médiapiac jelentette kihívásokhoz át kell strukturálni a cég operatív működését és nagyobb hangsúlyt kell helyezni az értékesítésre és a portfolió bővítésére is.

A Fidelio Média a válság ellenére az utóbbi két év alatt megháromszorozta árbevételét és mind a kulturális média, mind az ehhez kapcsolódó szolgáltatások területén a piac egyik meghatározó szereplőjévé vált. A kilenc éve klasszikus zenei portálként induló cég ma már számos területen (online tartalomszolgáltatások, print és ügynökségi szolgáltatások stb.) jelentős piaci szereplő, a Fidelio pedig a hazai kulturális élet egyik legerősebb márkája lett.

A Fidelio Média két fontos médiumának élén is változás történik: mindkét új főszerkesztő a jelenlegi Fidelio-stáb tagjai közül kerül ki. A Fidelio.hu főszerkesztője Kádár-Csoboth Judit lesz, aki a Fidelio Magazin első felelős szerkesztője volt, a 2003-tól megjelenő - néhány évig Fidelio EST néven az EMG-vel közösen kiadott - Fidelio Magazint pedig a korábbi felelős szerkesztő, Rajkó Anna jegyzi április 15-től. Zsoldos Dávid a továbbiakban tanácsadóként dolgozik a Fideliónál: elsősorban a termékfejlesztésekre és a stratégiai együttműködésekre koncentrál, de néhány kiemelt ügyféllel is foglalkozik majd.

A Fidelio tulajdonosai komoly lehetőséget látnak abban, hogy egy jelentős média- és ügynökségi tapasztalatokkal bíró, ugyanakkor a kulturális terület iránt elkötelezett ügyvezető kezébe tehetik le a Fidelio további fejlődésének sorsát. „Márkus Gábort évek óta ismerem és mind emberi tulajdonságai, mind pedig szakmai kvalitásai miatt ideális választásnak tartom a Fidelio élére. Dávid döntése, hogy mostantól a napi, operatív vezetés helyett elsősorban a stratégiai irányításhoz és termékfejlesztéshez kötődő témákkal kíván foglalkozni, garancia arra, hogy a Fidelio a magyar kulturális élet leginnovatívabb márkája legyen" - mondta el Nagy Bálint a változás bejelentésekor.

Az új ügyvezető, Márkus Gábor - aki közgazdász végzettségét a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerezte - szakmai pályafutását a Danubius Rádiónál kezdte 1997-ben. 2001-től a Juventus Média Kft. értékesítési vezetője, majd kereskedelmi igazgatója volt. 2005 óta elsősorban prémium célcsoportoknak szóló rádióállomások - a radiocafé 98.6 és a 90.9 Jazzy - online felületeik, valamint off-air szolgáltatásaik számára végzett értékesítés és termékfejlesztés jellegű stratégiai tanácsadást. Március végéig - létrejötte óta - a Klasszik Rádió 92.1 stratégiai tanácsadója volt.

Programkereső

Legnépszerűbb

Tánc

Elhunyt Fenyves Márk mozdulatművész

A táncos-koreográfus, a magyar mozdulatművészet jelenkori képviselőinek egyike 45 évesen tragikusan fiatalon távozott. Úttörő munkásságával és az Orkesztika Alapítvánnyal élő örökséget hagyott maga után.
Tánc

Nyomtatott spicc-cipő hozhat megváltást a balerinák számára

Hadar Neeman 3D-s nyomtatással készít személyre szabott spicc-cipőket a fájdalom csökkentése érdekében.
Jazz/World

A királynő varázsol - Ikonikus pillanatok Aretha Franklin pályájáról

Az augusztus 16-án rákban elhunyt soul királynő személye már életében kultikussá vált, amiről rengeteg videofelvétel is tanúskodik. Ezekből az emlékekből szemezgettünk.
Könyv

„Az irodalmi életrajzok poposítása tudatos volt, a reflektorfénybe kerülés nem” – Interjú Nyáry Krisztiánnal

A virtuális és a valódi közösségi terekről, a papíralapú könyv mai napig tartó létjogosultságáról és az egy éve nyitott Magvető Caféról is kérdeztük a KULT50 magazin hasábjain Nyáry Krisztiánt, a Líra kreatív igazgatóját.
Tánc

Vági Bence cirkuszrendezését dicsérik Skóciában

A hét ukrán artistát felvonultató My Land című produkció az Edingburh Fringe Fesztivál közönségét már meggyőzte.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus magazin

Így telt Vásáry Tamás 85. születésnapja

A torta egy zongorát mintázott, számtalan zenerajongó köszöntötte, este pedig a Fővárosi Nagycirkusz is meglátogatta. Vásáry Tamás augusztus 11-én ünnepelte a 85. születésnapját.
Klasszikus kotta

Ez a francia zenekar iPad-re cseréli a nyomtatott kottákat

Az Orchestre National d’Île-de-France a következő évadtól elfelejtheti a nyomtatott kottákat, 120 muzsikusuk ugyanis iPad-eket kap. De nem ők az egyetlen zenekar, akik lépést tartanak a technológiával.
Klasszikus bencze máté

Bencze Mátéért szurkolhatunk a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyén

A Virtuózokban megismert fiatal szaxofonos augusztus 18-án, a verseny elődöntőjében elsőként áll színpadra Edinburghben.
Klasszikus ajánló

Fáy Miklós: „Nem a zenekar, nem a komponista, hanem maga a szimfónia a főszereplő"

Fáy Miklós hónapról hónapra programokat, könyveket, lemezeket ajánl nyomtatott magazinunk Menjél már című rovatában. Az augusztusi szám tartalmából.
Klasszikus kulissza

Előkerült még egy hangfelvétel, amelyen Rahmanyinov játszik Rahmanyinovot

A Szimfonikus táncok című művének zenekari próbái idején a zeneszerző a zongorához ült, hogy demonstrálja, hogyan képzeli a darabot. Ennek a felvétele jelent most meg.