Klasszikus

Márkus Gábor a Fidelio Média új ügyvezetője

2011.04.01. 14:34
Ajánlom
A kulturális kiadványairól ismert médiacég alapító-ügyvezetője, Zsoldos Dávid nemcsak a cégvezetést, hanem a Fidelio.hu és a Fidelio Magazin főszerkesztői pozícióját is átadja, a továbbiakban pedig tanácsadóként segíti a Fidelio munkáját.

A sokéves médiás tapasztalattal rendelkező Márkus Gábor 2011. április 15-től az ügyvezetés mellett közvetlenül irányítja majd a médiaértékesítést is. A tulajdonosok - Nagy Bálint és Zsoldos Dávid - döntését elsősorban az indokolta, hogy felismerték: a dinamikusan bővülő cég további növekedéséhez, az átalakuló médiapiac jelentette kihívásokhoz át kell strukturálni a cég operatív működését és nagyobb hangsúlyt kell helyezni az értékesítésre és a portfolió bővítésére is.

A Fidelio Média a válság ellenére az utóbbi két év alatt megháromszorozta árbevételét és mind a kulturális média, mind az ehhez kapcsolódó szolgáltatások területén a piac egyik meghatározó szereplőjévé vált. A kilenc éve klasszikus zenei portálként induló cég ma már számos területen (online tartalomszolgáltatások, print és ügynökségi szolgáltatások stb.) jelentős piaci szereplő, a Fidelio pedig a hazai kulturális élet egyik legerősebb márkája lett.

A Fidelio Média két fontos médiumának élén is változás történik: mindkét új főszerkesztő a jelenlegi Fidelio-stáb tagjai közül kerül ki. A Fidelio.hu főszerkesztője Kádár-Csoboth Judit lesz, aki a Fidelio Magazin első felelős szerkesztője volt, a 2003-tól megjelenő - néhány évig Fidelio EST néven az EMG-vel közösen kiadott - Fidelio Magazint pedig a korábbi felelős szerkesztő, Rajkó Anna jegyzi április 15-től. Zsoldos Dávid a továbbiakban tanácsadóként dolgozik a Fideliónál: elsősorban a termékfejlesztésekre és a stratégiai együttműködésekre koncentrál, de néhány kiemelt ügyféllel is foglalkozik majd.

A Fidelio tulajdonosai komoly lehetőséget látnak abban, hogy egy jelentős média- és ügynökségi tapasztalatokkal bíró, ugyanakkor a kulturális terület iránt elkötelezett ügyvezető kezébe tehetik le a Fidelio további fejlődésének sorsát. „Márkus Gábort évek óta ismerem és mind emberi tulajdonságai, mind pedig szakmai kvalitásai miatt ideális választásnak tartom a Fidelio élére. Dávid döntése, hogy mostantól a napi, operatív vezetés helyett elsősorban a stratégiai irányításhoz és termékfejlesztéshez kötődő témákkal kíván foglalkozni, garancia arra, hogy a Fidelio a magyar kulturális élet leginnovatívabb márkája legyen" - mondta el Nagy Bálint a változás bejelentésekor.

Az új ügyvezető, Márkus Gábor - aki közgazdász végzettségét a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerezte - szakmai pályafutását a Danubius Rádiónál kezdte 1997-ben. 2001-től a Juventus Média Kft. értékesítési vezetője, majd kereskedelmi igazgatója volt. 2005 óta elsősorban prémium célcsoportoknak szóló rádióállomások - a radiocafé 98.6 és a 90.9 Jazzy - online felületeik, valamint off-air szolgáltatásaik számára végzett értékesítés és termékfejlesztés jellegű stratégiai tanácsadást. Március végéig - létrejötte óta - a Klasszik Rádió 92.1 stratégiai tanácsadója volt.

Programkereső

Legolvasottabb

Vizuál

Pazar Vaszary-válogatás a Kieselbach Galéria nyári tárlatán

Vaszary Jánostól nyolc kiváló olajfestmény és több jelentős grafika is látható a Kieselbach Galéria A legnagyobbak - Főművek és fontos képek Munkácsytól Kondorig címmel nyílt reprezentatív nyári tárlatán.
Klasszikus

Olasz, spanyol turnén járt a Fesztiválzenekar

Olaszországban és Spanyolországban játszott óriási sikerrel a Budapesti Fesztiválzenekar július végén. A turné utolsó állomásán, az újabb lezárások előtti utolsó pillanatban, Kodály zenéje szólt az Adán Martín Auditórium fantasztikus épületében.
Színház

Kihirdették a színikritikusok a legjobb színészi alakítás díjazottját

A Színházi Kritikusok Céhe tagjainak szavazatai alapján Béres Márta kapja a legjobb színészi alakítás díját, az Anna Karenina című előadás címszerepéért.
Könyv

A Nobel-díjas Kazuo Ishiguro is esélyes a Booker-díjra

Július 27-én kihirdették az egyik legjelentősebb irodalmi díj, a Booker jelöltjeit. A 13 döntős művet 158 könyv közül választotta ki a szakmai zsűri.
Vizuál

Liszt Ferenc miniszobra díszíti Szöul főutcáját

Új miniszobrot készített Kolodko Mihály, aki ezúttal egészen Ázsiáig repült, hogy leleplezze legújabb alkotását.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

Összművészeti esttel emlékeznek a legendás bűvészre

Rodolfo születésének 110. évfordulója alkalmából, augusztus 8-án Zene+Bűvölet címmel rendeznek összművészeti estet a Várkert Bazárban, ahol fellép a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara és a Junior Prima Díjas zongoraművész, Vida Monika Ruth.
Klasszikus interjú

A szaxofon ismeretlen hangja – interjú Szepesi Bencével

A Budapest Saxophone Quartet alapítója úgy véli, van a szaxofonnak egy klasszikus hangja, amelyet alig ismerünk, de szépséggel kecsegtet. Beszélgetésünkben annak eredetéről és komolyzenei szerepéről mesélt, aztán kiderült, hogy még a szaxofonnál is jobban szereti másik hangszerét.
Klasszikus hír

Olasz, spanyol turnén járt a Fesztiválzenekar

Olaszországban és Spanyolországban játszott óriási sikerrel a Budapesti Fesztiválzenekar július végén. A turné utolsó állomásán, az újabb lezárások előtti utolsó pillanatban, Kodály zenéje szólt az Adán Martín Auditórium fantasztikus épületében.
Klasszikus klassz a parton

Klasszikus zene szólt „a magyar Salzburgban” - Beszámoló Tatáról

Egy hete ért véget Tatán a Klassz a pARTon fesztivál, a Cimbora Alapítvány rendezvényét támogatta és második alkalommal fogadta be a város. A szervezőket nemcsak a kisváros festői Öreg-tavának szépsége vonzotta Tatára, hanem a város múltja is, hiszen itt is, mint minden Esterházy-birtokon a zenének is fontos szerepe volt. A tatai Esterházyak is igen sokat tettek a helyi zenei élet fellendüléséért, a kastély történeti múltja és a kortárs zenei élet így mára összeért.
Klasszikus ajánló

Zenei utazás Mozarttól Josef Sukig

Álmodozó nyári éjjel címmel július 29-én szabadtéri koncertet az Anima Musicae Kamarazenekar, az Óbudai Társaskör kertjében. A műsorban elhangzanak Mendelssohn, Mozart, Hugo Wolf és Josef Suk művei is, valamint vendégművészként fellép Horgas Eszter és Polónyi Ágnes.