Klasszikus

Másfél esztendő után először ismét együtt a Trio Midnight

2004.01.30. 00:00
Ajánlom
A harmadik évébe lépő a Raiffeisen Jazz Klub következő koncertjére február 13-án, este fél nyolckor kerül sor az International Buda Stage Színháztermében (1021 Budapest, Tárogató út 2-4.).

A Raiffeisen Jazz Klub első koncertjén, 2002. március 1-jén a Trio Midnight lépett fel, s aratott nagy sikert Dresch Mihály vendégszereplésével. Azóta a hazai dzsesszélet kiválóságai léptek itt fel, s már számos neves külföldi előadóművészt is hallhattunk a klub állandó helyszínén, az International Buda Stage színháztermében.

Játszott a Trio Midnight három tagja, azaz Oláh Kálmán, Balázs Elemér és Egri János más-más formációkban is, a Balázs Elemér Group 2002-ben és 2003-ban is tartott lemezbemutató koncertet a Raiffeisen Jazz Klubban, s Balázs Elemér 2003 áprilisában két neves belga zenésszel, Steve Houbennel és Gregory Houbennel muzsikált itt. Oláh Kálmán 2003 márciusában a Raiffeisen Jazz Klubban ünnepelte születésnapját két kitűnő osztrák zenész társával és Egri Jánossal.

Most pedig, február 13-án este, másfél év után – amikor Balázs Elemért lefoglalták a saját együttesével készített lemezek, koncertek, ezért tavaly már úgy látszott, nem is áll össze többé a trió - először ismét együtt hallható a Trio Midnight. A februári koncert vendégszólistái Malek Andrea (ének) és Bacsó Kristóf (szaxofon) lesznek.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

„A mi generációnk nem kapható a gyűlölködésre” – A 30 év alatti színművészek levele az Országgyűléshez

A december 9-én a szabad színházakért és a kultúra függetlenségéért meghirdetett tüntetésen Sodró Eliza, a Radnóti Színház művésze olvasta fel 111 harminc év alatti színművész levelét az Országgyűléshez.
Színház

„Tudsz még hallgatni?” – Beszámoló a színházi alkotók tüntetéséről

A szabad színházért, a kultúra függetlenségéért szerveztek tüntetést december 9-én estére a Madách térre, és noha a bírált törvényjavaslat időközben módosult, sokan úgy érezték, ott a helyük a megmozduláson.
Színház

Ezekre az előadásokra küldenék el a politikusokat a színészek

Szégyen, Hamlet, A bajnok, Az ember tragédiája – többek között ezeket a produkciókat ajánlották azok a színházi alkotók, akiket a december 9-i tüntetésen kérdeztünk meg arról, mire hívnák el a politikai döntéshozókat.
Színház

Megszavazta a Parlament az új színháztörvényt

115 igen szavazattal elfogadta az Országgyűlés a kulturális törvénycsomagról szóló törvényjavaslatot, amely miatt hétfőn ezrek tüntettek a Madách téren.
Klasszikus

Itt követheti élőben Martha Argerich koncertjét, ha már nem kapott jegyet!

December 12-én este fél 8-kor a Liszt Ferenc Kamarazenekarral lép fel Martha Argerich. A hangverseny teltházas, de a Medici TV közvetíti. Mutatjuk, hol.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus konferencia

Mi a helyzet a nőkkel a zenében?

Január 8-án és 9-én, az Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál keretében szimpóziumot rendeznek a fenti kérdés megvitatására.
Klasszikus zongora

A 13 éves Rozsonits Ildikó sikere a grazi ifjúsági zongoraversenyen

Rozsonits Ildikó megnyerte a 13-15 évesek korosztályát, de a többi csoportban is akadnak magyar befutók a VI. Nemzetközi Ifjúsági Bartók Zongoraversenyen.
Klasszikus hír

Itt követheti élőben Martha Argerich koncertjét, ha már nem kapott jegyet!

December 12-én este fél 8-kor a Liszt Ferenc Kamarazenekarral lép fel Martha Argerich. A hangverseny teltházas, de a Medici TV közvetíti. Mutatjuk, hol.
Klasszikus advent

Mozart átiratában hallható Händel Messiása

Az átirat Anger Ferenc rendezésében, Nádasdy Ádám új magyar fordításával csendül fel december 21-én az Erkel Színházban. A karácsonyi négy előadás szólistái Rácz Rita, Schöck Atala, Horváth István és Cser Krisztián, az Opera Zenekart és az Énekkart Kesselyák Gergely vezényli.
Klasszikus hír

Pozsonyi kórusversenyt nyert a Magnificat Leánykar

Kortárs és szakrális kategóriában is első helyezést ért el a Magnificat Leánykar egy pozsonyi kórusversenyen.