Klasszikus

Második Országos Bárzongorista Verseny

2004.09.20. 00:00
Ajánlom
A 2003-ban első ízben megrendezett Országos Bárzongorista verseny keretében egy elfeledett szakma nagyjait szerettük volna bemutatni az érdeklődőknek. A tavalyi rendezvény fogadtatásának ismeretében ma már bátran mondhatjuk: nem csupán a szakma, de a nagyközönség részéről is van igény a „kétkezi” zongoristákra. Ezért úgy döntöttünk, idén is megrendezzük a bárzongoristák seregszemléjét.

Jelentkezni személyesen a Roland Márkakereskedőknél, a Roland ZeneGalériában (1137 Budapest, Radnóti utca 9. Telefon: 239-9756, E-mail: zenegaleria@rolandee.hu), vagy postán, a Roland East Europe Kft. (2046 Törökbálint, DEPO, Pf.: 83.) címere küldött, egy kötelező és egy szabadon választott művet tartalmazó hanganyaggal lehet. Az előválogatás jogát a szervezők fenntartják. A művek felvételekor semmilyen technikai kiegészítőt (pl. dobgép, kíséretautomata, SMF) nem lehet használni, pusztán a kétkezi zongorajátékot fogadjuk el.

Jelentkezési határidő: 2004. október 15. A rendezvénnyel kapcsolatos kérdésekre a barzongorista@rolandee.hu e-mail címen válaszolunk.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Liliom mint intellektuális művész – ifj. Vidnyánszky Attila rendezése a Vígben

A Vígszínház hatalmas színpadát is szinte szétfeszítő, óriási díszletben mutatták be Molnár Ferenc emblematikus darabját, a Liliomot. A kisemberek szinte elvesznek a térben, de tragédiájuk elemi erővel tör át a rivaldán.
Klasszikus

Plácido Domingo koncertjén álló tapsot kaptak a Virtuózok

A legendás tenor Gertler Teóval, Abouzahra Amirával és Abouzahra Mariammal lépett fel Dániában. A kis virtuózok álló ovációt kaptak, és hatalmas motivációt az előttük álló feladatokhoz.
Zenés színház

Anna Nyetrebko lesz az idei Bécsi Operabál díszvendége

Anna Nyetrebko orosz-osztrák sztárszoprán és férje, Yusif Eyvazov azerbajdzsán tenor lesz az idei Bécsi Operabál díszvendége.
Plusz

A kínaiak ellopták a Szabadság hidat

Épül a Huawei új központja Tongkuan városában. A kínaiak európai építmények pontos mását húzták fel, köztük a Szabadság hídét.
Plusz

Hogyan tűnik le a hedonista művész mítosza?

A művész alkoholista és drogfüggő típusa halványodni látszik, helyettük már aszkéta művészeket csodáljuk, akik naponta 10-12 órát is képesek dolgozni. Miért?

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus macska

Ez a Mahlert hallgató macska az új netes kedvencünk

Mahler IX. szimfóniájának zárótétele csupa szenvedély, és ezt a négylábúak is átérzik. Ez derül ki ebből a videóból.
Klasszikus icma

Rangos nemzetközi díjat kapott Várjon Dénesék lemeze

Várjon Dénesé mellett Bartók-művek felvételeit is díjazta a rangos ICMA zsűrije.
Klasszikus virtuózok

Plácido Domingo koncertjén álló tapsot kaptak a Virtuózok

A legendás tenor Gertler Teóval, Abouzahra Amirával és Abouzahra Mariammal lépett fel Dániában. A kis virtuózok álló ovációt kaptak, és hatalmas motivációt az előttük álló feladatokhoz.
Klasszikus hír

Az Óbudai Danubia mutathatja be Kurtág György operáját itthon

Előreláthatóan 2020-ban. Jövőbeli terveiről tájékoztatta a sajtót Óbuda 25 éves zenekara.
Klasszikus videó

Gyönyörű Bach-klipet forgatott Yo-Yo Ma

A világ 36 helyszínére viszi el Yo-Yo Ma Bach-csellószvitjeit. Íme a projekt lenyűgöző első klipje.