Klasszikus

Maurice André Magyarországon

2003.09.29. 00:00
Ajánlom
2003. október 13-án hazánkba látogat a világhírű trombitaművész, Maurice André. A Zeneakadémia művésznövendékei ez alkalomból kamarazenei koncerttel tisztelegnek az idén 70. születésnapját ünneplő művész előtt a Francia Intézet nagytermében október 13-án, 19:30 órai kezdettel. Műsorukban Ravel, Debussy, Tomasi, és Bolling művei csendülnek fel a FranciaArt kulturális évad keretében.

Maurice André alig múlt húsz éves, amikor a párizsi Zeneakadémia első trombitása lett. Először jazzt játszott, majd a Francia Nemzeti Zenekar alkalmazta nyolc éven át. Ezalatt az idő alatt számos nemzetközi trombitaverseny díjnyertese. Szóló karrierje 1963-ban kezdődött. Pályafutása során több, mint 130 művet írt át trombitára, s 2700-nál is több koncertet adott. Zenei pályafutását számtalan kitüntetés kíséri, előadásait telt házzal ünnepli a hallgatóság.

A trombitaművész rendszeresen koncertezik a Liszt Ferenc Kamarazenekarral a világ minden pontján. Október 14-én, este fél nyolctól ismét közös koncertet adnak a Zeneakadémia Nagytermében; másnap, 15-én pedig a szolnoki Sportcsarnokban. A koncerteken a művész gyermekeivel, Nicolas André (trombita) és Beatrice André (oboa) lép színpadra.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Elmaradnak a Billy Elliot előadásai

Tizenöt előadás marad el a két éve futó Billy Elliotból. A közelmúltban kormányközeli oldalról kritizált musicalnek egy ezernyolcszáz férőhelyes színházat kellene megtöltenie gyakran naponta kétszer.
Vizuál

Amit ne hagyjon ki a Múzeumok Éjszakáján

Hasznos tudnivalók és szerkesztőségünk tagjainak tippjei.
Színház

Működik a kémia Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka között

Megkezdődtek a Szegedi Szabadtéri Játékok új Shakespeare-bemutatójának, a Rómeó és Júlia próbái Hegedűs D. Géza vezetésével.
Klasszikus

„A kezdetekben minden zene kamarazene volt”

Kokas Katalin és Kelemen Barnabás világhírű hegedűművészek által alapított Fesztiválakadémiát július 23-29-ig rendezik a Liszt Ferenc Zeneakadémián.
Zenés színház

Lőrinczy György: Ezen az úton mennék tovább

Az Operettszínház főigazgatója büszke arra, hogy sokszínű intézményt vezethet és újfajta közönséget vonz a színházuk. A kultura.hu-nak adott interjúban azt is bejelentette, újra pályázik a vezetői pozícióra.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus humor

Molto scherzando: Ilyen, ha a karmester szelfibotra cseréli a pálcát

Persze csak a Photoshop segítségével, egy komoly karmester soha nem tenne ilyet!
Klasszikus

Ez a klarinétos nem jutott be álmai iskolájába, mert a barátnője hamis elutasító levelet küldött neki

Szegény Eric Abramovitz hétéves kora óta egy Los Angeles-i konzervatóriumban akart tanulni, de a barátnője nem akarta, hogy a fiú olyan messze költözzön tőle, és akcióba lépett.
Klasszikus ajánló

Fidelio Klasszik: Ha leszáll az éj, írni kezd

A Fidelio és a Klasszik Rádió 92.1 közös magazinműsorának június 23-i adásában vendégünk lesz Érdi Szabó Márta, Dr. Földvári-Oláh Csaba, Horváth János Antal és Vaskor Gréta.
Klasszikus hír

Magyar Örökség Díjat kap az Óbudai Danubia Zenekar

A fennállásának 25. évfordulóját ünneplő együttest az MTA dísztermében tüntetik ki szombaton további hat díjazottal együtt.
Klasszikus hír

Senki nem akart négyoldalas Mozart-kéziratot venni 163 millióért

A Figaro házassága utolsó felvonásának egyik zenei vázlata az előzetes becslések szerint 500 ezer euróért kelhetett volna el egy árverésen. Nem vette meg senki.