Klasszikus

Mayuko Kamio a Zeneakadémián

2014.05.06. 11:07
Ajánlom
Május 8-án lép fel a japán hegedűművész a Liszt Ferenc Kamarazenekarral. Az együttes 2013/14-es zeneakadémiai évadának záró estje Mendelssohn C-dúr vonósszimfóniájával indul, melyet Mayuko Kamio a 2007. évi Nemzetközi Csajkovszkij Verseny I. helyezettjének virtuóz játéka követ.

A szólista Tokióban debütált tízéves korában Charles Dutoit irányítása alatt s azóta számos rangos zenekarral játszott. A Menuhin Nemzetközi Hegedűverseny történetében ő volt a legfiatalabb művész, aki 1998-ban elnyerte az első díjat. 2004-ben ő lett a Monte Carlói Hegedű Mesterművészek Versenyének győztese illetve Ukrajnában megkapta az első Nemzetközi David Oistrakh Hegedűverseny aranyérmét is. Kamio az 1735-ben Guarneri del Gesu által készített "Sennhauser" hangszeren játszik a Chicagói Stradivari Társaság jóvoltából.

Kamio játszott már: az Izraeli és a Müncheni Filharmonikusokkal Zubin Mehta irányítása alatt, az Orosz Nemzeti Filharmonikusokkal Vladimir Spivakov vezényletével, a BBC Filharmonikusokkal és az NHK Szimfonikus Zenekarral Vladimir Ashkenazy vezényletével. Előadóművészként olyan jelentős nagyvárosokban lépett fel mint New York, Washington, Szentpétervár, Moszkva, Frankfurt, Varsó és Tokió. A koncerten elhangzik még Verdi egyetlen vonósnégyese, valamint Liszt Ferenc XIV. Magyar rapszódiája, Wolf Péter zeneszerző átiratában.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Amerikáig is eljutott a nagy port kavart Billy Elliot-ügy híre

Az egyik legnépszerűbb hollywoodi portál „gaygate”-ről, azaz meleg-botrányról ír az elmaradt előadásokkal kapcsolatban.
Tánc

Mesternő, nagybetűvel

Lőrinc Katalin egy személyben aktív táncos, pedagógus és teoretikus. Június 25-én a Müpában mutatkoznak be tanítványai, akik már az ő új oktatási metódusa szerint végeztek a Táncművészeti Egyetemen. Emellett nemrég megjelent, A test mint szöveg című könyvéről is beszélgettünk.
Vizuál

Instagramon dokumentálta apja halálát egy fotós

Apja élete utolsó tanítását akarta átadni fiának, akinek teljesen hiányzott addigi életéből - fia pedig így, fotókon keresztül próbálta feldolgozni a tragédiát. A sorozat végül mindkettőjük számára sokkal többet adott.
Zenés színház

Gördülő titkárság az Operában

Az Ybl-palota korszerűsítése új kihívások elé állította az Opera művészeti osztályait, a nehézségekből azonban igyekeznek előnyt kovácsolni: az Andrássy úti játszóhely kiesését az új évadban is nagyszabású turnék egész sorával tervezik ellensúlyozni.
Klasszikus

Molto scherzando: Ilyen, ha a karmester szelfibotra cseréli a pálcát

Persze csak a Photoshop segítségével, egy komoly karmester soha nem tenne ilyet!

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus hír

Simon Rattle elbúcsúzott a Berlini Filharmonikusoktól

Utoljára vezénylete zeneigazgatóként a Berlini Filharmonikusokat vasárnap este Simon Rattle, a teltházas szabadtéri búcsúkoncerttel lezárult a karmester 16 éves pályafutása a zenekar élén.
Klasszikus

Megtelik zenével a Vajdahunyadvára!

Július 2. és augusztus 2. között szimfonikus koncerteket, valamint a Budapest Bár, a 100 Tagú Cigányzenekar és a Sabbathsong Klezmer Band előadásait élvezhetjük a 27. Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztiválon.
Klasszikus óbudai társaskör

Óbudai Nyár az Óbudai Társaskör kertjében

Az elmúlt évek hagyományait folytatva idén nyáron is várja közönségét az Óbudai Nyár keretében az Óbudai Társaskör kertje.
Klasszikus fesztivál

A zene mellett a tánc és a képzőművészet is megjelenik a Zempléni Fesztiválon

A 10 napos rendezvény 37 helyszínen 60 programmal várja látogatókat augusztus 10. és 19. között.
Klasszikus humor

Molto scherzando: Ilyen, ha a karmester szelfibotra cseréli a pálcát

Persze csak a Photoshop segítségével, egy komoly karmester soha nem tenne ilyet!