Klasszikus

Megnyílt a Magyar Kóruskastély

2008.04.14. 00:00
Ajánlom
Köszöntők sora, valamint a Monteverdi Kórus és a Banchieri Énekegyüttes nagy sikerű produkciója tette emlékezetessé a szombat esti megnyitót. Kovácsné Bíró Ágnes, az OKM Közművelődési Főosztálya főosztályvezető helyettesének szavait idézve a Magyar Kóruskastély egy olyan komplex művészeti, közművelődési tevékenységre alkalmas épületegyüttes, amely eddig még soha nem állt a magyar kórusművészet szereplőinek a rendelkezésére.

Jelenlétükkel ezt erősítették meg a nemzetközi szakma jeles képviselői is – úgy mint Jeroen Schrijner, az Europa Cantat elnöke, és az Europa Cantat elnökségi tagjai, Michael Scheck, az AGEC (Arbeitsgemeinschaft Europäischer Chorverbände) elnöke és az AGEC további elnökségi tagjai, Schanda Beáta, a Nemzetközi Zenei Tanács (IMC / International Music Council) alelnöke, Michal Kostelny és Vilma Krauspeová, a Szlovák Kórusszövetség vezetői, Aleksandr Vujic, a Szerbiai Kórusszövetség elnöke, továbbá a magyarországi és határon túli zenei és művészeti szervezetek, kórusok, oktatási intézmények vezetői, képviselői.

A Magyar Kóruskastély nyitott kapukkal várja az érdeklődőket, és a zenei élet minden képviselőjét!

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.
Klasszikus

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

Komolyzene a Vajdahunyadvárban!

Javában tart a nyár legszívderítőbb szabadtéri zenei fesztiválja, a Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál. A soron következő koncerteket a Mendelssohn Kamarazenekar, a Musica Sonora Kamarazenekar és a Budapesti Vonósok adják.
Klasszikus interjú

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Klasszikus fesztivál

Auer Fesztivál Veszprémben

Minden művész hovatartozását a hazai rög dönti el – vallotta Auer Lipót, akinek a szülővárosában, Veszprémben negyedik alkalommal rendeznek zenei fesztivált.
Klasszikus hír

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.
Klasszikus Szentendrei Ister Napok

Szentendrei Ister Napok – a Duna ünnepe

Szentendrén 2018. július 21-22-én kerül sor az immár több mint egy évtizede megrendezendő Ister Napokra, azaz a Duna ünnepére. A város helyi hagyományaira és népzenére épülő fesztivál az egyik legkedveltebb ingyenes, családi rendezvény.