Klasszikus

Megszentelt verseny

2009.08.07. 10:34
Ajánlom
November 3. és 7. között kerül sor Rómában a Nemzetközi Egyházzenei Versenyre. A tét nem kevesebb, mint 10.000 euró. A gálakoncertet az egész világon közvetíti a Telepace és a Vatikáni Rádió.

A Nemzetközi Egyházzenei Verseny az egyetlen a világon, amelyet fiatal egyházzenei énekesek számára hoztak létre. Az eseményt az Accademia Musicale Europea hirdeti meg. A verseny 2001-ben jött létre, és az elmúlt évek alatt több, mint 800 énekes érkezett a megmérettetésekre öt kontinens nyolcvan országából.

2001-es alapítása óta, a verseny minden nyertese beváltotta a hozzá fűzött reményeket, és köszönhetően ennek az eseménynek sikeresen mutatkoznak be Európa legfontosabb operaszínpadain és koncerthelyszínein, köztük a Scalában, a La Fenicében, a hamburgi és a frankfurti operaházakban, a Rossini Operafesztiválon vagy a Salzburgi Fesztiválon, ahol idén Riccardo Muti dirigálásával  Jommelly Demoofonte című darabját és Paisiello Requiemjét az egykori győztesek és döntősök adták elő.

A verseny összdíjazása 10.000 euró, és különdíjjal jutalmazzák a legfiatalabb döntőbe jutott versenyzőt, valamint a legjobb oratorikus ária előadóját. A győztesek továbbá felvételt nyernek az I Virtuosi della Musica Sacra együttesbe, és aktív résztvevőivé válnak olaszországi és európai fesztiváloknak.

A zsűriben többek között olyan művészek foglalnak helyet, mint Cristina Ferrari, a genovai Teatro Carlo Felice művészeti vezetője és alapítója, Thomas Barthel, a Zürichi Operaház Nemzetközi Operastúdiójának zene igazgatója vagy Aris Christoffellis, az athéni  Görög Nemzeti Operaház Operastúdiójának vezetője.

Jelentkezni az info@sacredmusicinternationalcompetition.org e-mail címen október 24-ig lehet. A versenyről részletes információt itt találnak.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Száz ólomkatonát cserélt egy vetítőgépre és az egész élete megváltozott

70 film, öt feleség, kilenc gyerek. A 100 éve született Ingmar Bergman titkát próbálják megfejteni hozzátartozók, munkatársak, kutatók, köztük a rendező egykori asszisztense, a magyar származású Katinka Faragó a legendás svédről készült dokumentumfilmben.
Jazz/World

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg júliusban!

Új – régóta időszerű – sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent magyar és külföldi kiadványok közül. Az első cikk jogán megengedjük magunknak, hogy az előző hónapok terméséből is válogassunk.
Vizuál

Kiállítják Freud titkos gyűrűit

Az osztrák neurológus és pszichiáter a megajándékozotthoz kötődő mitológiai alakot vésetett az ékszerbe, amelyet csak a kiválasztottaknak ajándékozott.
Zenés színház

Dolhai Attila: „Egészséges versengés van bennünk”

Hagyomány és újítás jegyében rendezik meg hatodik alkalommal a nagy sikerű Palotakoncerteket a budai Vár gyönyörű díszletében. Bemutatjuk a húsz szólistát: elsőként az Operettszínház jól ismert és szeretett bonvivánját, Dolhai Attilát kérdeztük.
Klasszikus

Mozart zenéje enyhíti az epilepszia tüneteit

Egy friss kutatás szerint öt perc Mozart-muzsika is hozzájárulhat a betegek jobb közérzetéhez. Mindez azért is fontos, mert nem mindenkinek segítenek a drága gyógyszerek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus hír

Gödöllőn megfér egymás mellett Bach és Django Reinhardt

Klasszikus műveket és crossover produkciókat is bemutat a Barokk Randevú elnevezésű zenei fesztivál augusztus 10-én és 12-én a Gödöllői Királyi Kastélyban.
Klasszikus Beatrice Rana

Piknik Beethovennel a kastélyparkban, a zene szárnyán Párizsba és Londonba

Július 21-én szombaton este és július 22-én vasárnap délelőtt újra piknikkoncertek a kismartoni Esterházy-kastély parkjában.
Klasszikus ajánló

Óbudai Nyár az Óbudai Társaskör kertjében

Az elmúlt évek hagyományait folytatva idén nyáron is várja közönségét az Óbudai Társaskör kertje, ahol július 4. és augusztus 5. között tizenhét estén át klasszikus és könnyűzenei koncertek, zenés színház, opera és színházi előadás közül válogathatnak az érdeklődők.
Klasszikus magazin

A minimalista zene már 1797-ben létezett

Ismerősen cseng Anton Reicha neve? Ugye, hogy nem. Épp ezért döntött úgy Ivan Ilić zongoraművész, hogy a videósorozatban mutatja be ennek a cseh-francia zeneszerzőnek az életét.
Klasszikus magazin

Mozart zenéje enyhíti az epilepszia tüneteit

Egy friss kutatás szerint öt perc Mozart-muzsika is hozzájárulhat a betegek jobb közérzetéhez. Mindez azért is fontos, mert nem mindenkinek segítenek a drága gyógyszerek.