Klasszikus

Megújul a Prima Primissima Díj

2006.06.14. 00:00
Ajánlom
Tágra nyitja kapuit a Prima Primissima Díj ettől az évtől kezdve a támogatók előtt: bárki lehet díjátadó bármelyik kategóriában. Friss, fiatalosabb, színesebb és politikamentesebb lesz a kategóriák köre.

Új kategória lesz a „Magyar sport”, a Magyar írott és a Magyar elektronikus sajtó kategóriákat pedig „Magyar sajtó”-ként vonják össze. A szervezők külön támogatót várnak az „Ifjúsági” kategória átadására.

Demján Sándor mint alapító tíz év alatt több mint 2 milliárd forintot biztosít az Alapítvány részére. 2003 óta ez az összeg teljes egészében a díjazottakhoz, művészekhez, tudósokhoz és sportolókhoz kerül pénz, illetve díj formájában. A Prima Primissima Díj Gálaestje – a hagyományoknak megfelelően – idén is december 8-án, a Vállalkozók Napján lesz. 2006-ban minden ide kapcsolódó rendezvényt (Az Év Vállalkozója Díj átadása, Primissima Díjazottak kiválasztása, Prima Primissima Díjátadó Gálaest) a Művészetek Palotában fognak tartani.

Az Alapítvány vezetői úgy döntöttek, hogy ettől az évtől a sport területén kimagaslót nyújtók, aktív sportolók is részesülhetnek a Prima Primissima díjaiban. A magyar sport a világ minden részére elvitte és elviszi hazánk jó hírét, a magyar sportolók teljesítményükkel egy egész nemzetnek okoznak örömet, azon kívül, hogy az ország kép alakításának egyik legfontosabb szereplői.

A Prima Primissima Alapítvány ez évtől várja azon támogatók csatlakozását, akik értéket látnak a díj szellemiségében. Mindenki, aki felvállalja bármelyik kategória díjainak költségeit, megkapja a jogot arra, hogy átadhassa annak összes díját a Díjátadó Gálán, amelyet az MTV is közvetíteni fog. A hagyományoknak megfelelően a publikum idén is szavazhat majd arról, melyik művész kapja a közönségdíjat.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Levelei bizonyíthatják Chopin homoszexualitását

Több férfihoz is szerelem fűzte a nagy lengyel zeneszerzőt, Frédéric Chopint. Mindezt olyan levelek bizonyítják, amelyeket eddig szándékosan rejtettek el, fordítottak vagy magyaráztak félre.
Színház

Aki eljátszott mindent, amit magyar színművész eljátszhat – 85 éves Törőcsik Mari

1935. november 23-án született Törőcsik Mari Kossuth-nagydíjas, kétszeres Kossuth-díjas színművész, a Nemzet Színésze, aki egy Heves megyei községből, Pélyről indulva vált a hazai színjátszás egyik legnagyobb alakjává.
Vizuál

Az online térbe költözött a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria is

Tárlatvezetések, virtuális kiállítások, útvonaltippek, oktatási segédanyagok, valamint a Textúra színházi program előadásai is elérhetők a járványügyi korlátozások miatt bezárt Szépművészeti Múzeum és Magyar Nemzeti Galéria honlapjain.
Színház

Otthonában köszöntötte Törőcsik Marit a Nemzeti társulata

A művészek a járványhelyzetben is teljesítették Törőcsik Mari tavalyi kívánságát, mely szerint nem kér mást, csak hogy idén is eljöjjön hozzá az ő drága Nemzetije.
Jazz/World

Elhunyt Mihály Tamás, az Omega basszusgitárosa

73 éves korában elhunyt Mihály Tamás, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zenész, az Omega basszusgitárosa – tudatta Facebook oldalán a zenekar.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus magazin

Levelei bizonyíthatják Chopin homoszexualitását

Több férfihoz is szerelem fűzte a nagy lengyel zeneszerzőt, Frédéric Chopint. Mindezt olyan levelek bizonyítják, amelyeket eddig szándékosan rejtettek el, fordítottak vagy magyaráztak félre.
Klasszikus ajánló

Nagy dobásra készül a Virtuózok – Indul a hatodik évad!

November 20-án, péntek este egy felvezető adással veszi kezdetét a népszerű komolyzenei tehetségkutató műsor legújabb évada, amely idén átlépi az ország határait.
Klasszikus hír

Újabb nemzetközi díjat hozott el a Concerto Budapest, Keller András és Szabó Stein Imre koncertfilmje

A Bronz Lovie Award és egyben a nemzetközi közönségszavazás nyertese lett a Concerto Budapest és Keller András, Szabó Stein Imre által rendezett koncertfilmje.
Klasszikus ajánló

Junior Prima díjátadó és gálakoncert online

Tizenharmadik alkalommal vehetik át a zeneművészet legkiemelkedőbb fiataljai a Junior Prima Díj magyar zeneművészet kategóriájának elismeréseit. Az MVM Zrt. idén is tíz hazai tehetséget díjaz, ez alkalommal bárki ingyenesen követheti az online megrendezett díjátadót és a fiatal zenei géniuszok gálakoncertjét 2020. november 26-án 19:30-tól a mvmjuniorprima.hu oldalon.
Klasszikus Film

Különleges film nyújt bepillantást a Budapesti Filharmóniai Társaság életébe

Ünnepi hangverseny helyett online, egy különös hangulatú művészfilmmel ünnepli fennállásának 167. évfordulóját a Budapesti Filharmóniai Társaság.