Klasszikus

Megújul a Prima Primissima Díj

2006.06.14. 00:00
Ajánlom
Tágra nyitja kapuit a Prima Primissima Díj ettől az évtől kezdve a támogatók előtt: bárki lehet díjátadó bármelyik kategóriában. Friss, fiatalosabb, színesebb és politikamentesebb lesz a kategóriák köre.

Új kategória lesz a „Magyar sport”, a Magyar írott és a Magyar elektronikus sajtó kategóriákat pedig „Magyar sajtó”-ként vonják össze. A szervezők külön támogatót várnak az „Ifjúsági” kategória átadására.

Demján Sándor mint alapító tíz év alatt több mint 2 milliárd forintot biztosít az Alapítvány részére. 2003 óta ez az összeg teljes egészében a díjazottakhoz, művészekhez, tudósokhoz és sportolókhoz kerül pénz, illetve díj formájában. A Prima Primissima Díj Gálaestje – a hagyományoknak megfelelően – idén is december 8-án, a Vállalkozók Napján lesz. 2006-ban minden ide kapcsolódó rendezvényt (Az Év Vállalkozója Díj átadása, Primissima Díjazottak kiválasztása, Prima Primissima Díjátadó Gálaest) a Művészetek Palotában fognak tartani.

Az Alapítvány vezetői úgy döntöttek, hogy ettől az évtől a sport területén kimagaslót nyújtók, aktív sportolók is részesülhetnek a Prima Primissima díjaiban. A magyar sport a világ minden részére elvitte és elviszi hazánk jó hírét, a magyar sportolók teljesítményükkel egy egész nemzetnek okoznak örömet, azon kívül, hogy az ország kép alakításának egyik legfontosabb szereplői.

A Prima Primissima Alapítvány ez évtől várja azon támogatók csatlakozását, akik értéket látnak a díj szellemiségében. Mindenki, aki felvállalja bármelyik kategória díjainak költségeit, megkapja a jogot arra, hogy átadhassa annak összes díját a Díjátadó Gálán, amelyet az MTV is közvetíteni fog. A hagyományoknak megfelelően a publikum idén is szavazhat majd arról, melyik művész kapja a közönségdíjat.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

10 érdekesség a ma 75 éves Marton Éváról

Június 18-án ünnepli hetvenötödik születésnapját Marton Éva Kossuth-díjas operaénekes, a Magyar Szent István-rend birtokosa, a Corvin-lánc kitüntetettje, a nemzet művésze.
Zenés színház

DaCapo: lehet kétszer is érdekes ugyanaz a produkció?

Ismerik azt a keserédes érzést, amikor felvirrad egy várva várt esemény utolsó napja? Ezzel ébredtünk ma Miskolcon immár túl operabáron, régi keresztény hagyományokat idéző felvonuláson, és a RockGiovanni második előadásán is.
Zenés színház

Spontán, közös énekléssel zárult a miskolci operafesztivál

Dupla gálakoncerttel, utcabállal, remek hangulatban ért véget tegnap este a 18. Bartók Plusz. A friss Kossuth-díjas Sümegi Eszter még meg is énekeltette a Miskolci Nemzeti Színház közönségét.
Vizuál

Makulátlan pálya - a színész, akinek minden filmjét Oscarra jelölték

Marlon Brando? Daniel Day-Lewis? Esetleg Jack Nicholson? Valószínűleg ők ugranak be először, ha minden idők legjobb színészére gondolunk. Pedig a legtökéletesebb filmográfiája valószínűleg John Cazale-nak volt - ehhez azonban sajnos korai halála is hozzájárult.
Vizuál

Száz év magyar plakátjai a Magyar Nemzeti Múzeumban

Sör és vetőmag plakátok, színházi és politikai hirdetések is megtalálhatóak a Tolongó idők című időszaki kiállításon.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus fszek

Új helyre költözik a FSZEK Zenei Gyűjteménye

Épületfelújítás miatt augusztus 6-ától várhatóan 2019 augusztusáig a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtárának épületében működik a Zenei Gyűjtemény.
Klasszikus díszpolgár

Horgas Eszter és Vásáry Tamás Budapest díszpolgára lett

A kitüntetés posztumusz díjazottja Burger Barna fotóművész és Hazay István Kossuth-díjas geodéta, az MTA tagja.
Klasszikus

Ha kottát nyomtatsz egy pólóra, legalább csináld jól

Valami nagyon nem a kotta szerint alakult az Amazonon.
Klasszikus gyász

87 évesen elhunyt Gennagyij Rozsgyesztvenszkij

A világhírű orosz karmester több ízben járt Magyarországon is. Több mint félszáz művet írtak neki kortárs zeneszerzők.
Klasszikus virtuózok

Daganatos betegségből gyógyuló sorstársainak gyűjt a Virtuózok döntőse

Lukács Gergely tavaly a döntőig jutott a Virtuózok tehetségkutató műsorban. A tubaművész most egy fontos ügy érdekében kéri közönségének támogatását. A rákból felépült művész a Démétér ház daganatos betegségből gyógyuló lakóinak szeretne segíteni, akik ugyanazt a nehéz utat járják végig, amit egykor ő.