Klasszikus

Megvan a Bécsi Ünnepi Hetek új intendánsa

2014.11.20. 12:12
Ajánlom
Thomas Zierhofer-Kin énekes és kulturális menedzser lesz 2017-től a Bécsi Ünnepi Hetek új intendánsa.

A Kremsben lévő Donaufestival jelenlegi vezetője a 2016-os fesztiválhetek után váltja le Markus Hinterhäuser jelenlegi intendánst, aki ekkor veszi át a Salzburgi Ünnepi Játékok vezetését. Zierhofer-Kin ötéves, meg nem hosszabbítható szerződést írt alá.

Az 1968-ban Salzburgban született menedzser 2005 óta a Donaufestival művészeti vezetője, avantgárd programjával nagy nemzetközi elismertségre tett szert. A fesztivál jövendőbeli vezetőiről a következő négy hétben döntenek Kremsben. Zierhofer-Kin elmondta, hogy 2017-től Bécsben hidat akar építeni a nemzetközi és helyi művészet, a központ és a peremterületek között.

Egyelőre nem tudni pontosan, hogy az ambiciózus Zierhofer-Kin milyen költségvetésből dolgozhat tervei megvalósításáért. A bécsi önkormányzat szerint a várossal 2016-ig szól a jelenlegi szerződés, ezután újra kell tárgyalni. A Bécsi Ünnepi Hetek idei büdzséje 15,4 millió euró volt, ebből 10 millió eurót tett ki a külső támogatás.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Ez a klarinétos nem jutott be álmai iskolájába, mert a barátnője hamis elutasító levelet küldött neki

Szegény Eric Abramovitz hétéves kora óta egy Los Angeles-i konzervatóriumban akart tanulni, de a barátnője nem akarta, hogy a fiú olyan messze költözzön tőle, és akcióba lépett.
Plusz

Művészettel az orvostanhallgatók kiégése ellen

Empatikusabbak, jobb a kapcsolatuk a betegekkel, kevésbé hajlamosak a depresszióra és jobban bírják a terhelést – egy kutatás szerint a művészeti és humán tárgyak ilyen hatással vannak a diákokra. Ehhez pedig az is elég, ha zenét hallgatnak, nem muszáj maguknak is játszani valamilyen hangszeren.
Zenés színház

Magasrangú francia kitüntetést kapott Jonas Kaufmann

A német tenor, aki továbbra is egy személyben látja el az előző generáció három tenorjának feladatait, a Művészi Érdemrend tiszti fokozatát kapta meg a franciáktól.
Tánc

Mesternő, nagybetűvel

Lőrinc Katalin egy személyben aktív táncos, pedagógus és teoretikus. Június 25-én a Müpában mutatkoznak be tanítványai, akik már az ő új oktatási metódusa szerint végeztek a Táncművészeti Egyetemen. Emellett nemrég megjelent, A test mint szöveg című könyvéről is beszélgettünk.
Tánc

„Ne játszd túl, de kevés se legyél!”

Két életük van: az egyik az általános iskolában kezdődik minden reggel, mint minden átlagos gyereké, a másik délután egykor a Madách Musical Táncművészeti Iskolában, ahol felveszik a balettcipőt és elkezdik próbálni a Billy Elliot – a Musical című darabot.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus fesztivál

A zene mellett a tánc és a képzőművészet is megjelenik a Zempléni Fesztiválon

A 10 napos rendezvény 37 helyszínen 60 programmal várja látogatókat augusztus 10. és 19. között.
Klasszikus humor

Molto scherzando: Ilyen, ha a karmester szelfibotra cseréli a pálcát

Persze csak a Photoshop segítségével, egy komoly karmester soha nem tenne ilyet!
Klasszikus

Ez a klarinétos nem jutott be álmai iskolájába, mert a barátnője hamis elutasító levelet küldött neki

Szegény Eric Abramovitz hétéves kora óta egy Los Angeles-i konzervatóriumban akart tanulni, de a barátnője nem akarta, hogy a fiú olyan messze költözzön tőle, és akcióba lépett.
Klasszikus ajánló

Fidelio Klasszik: Ha leszáll az éj, írni kezd

A Fidelio és a Klasszik Rádió 92.1 közös magazinműsorának június 23-i adásában vendégünk lesz Érdi Szabó Márta, Dr. Földvári-Oláh Csaba, Horváth János Antal és Vaskor Gréta.
Klasszikus hír

Magyar Örökség Díjat kap az Óbudai Danubia Zenekar

A fennállásának 25. évfordulóját ünneplő együttest az MTA dísztermében tüntetik ki szombaton további hat díjazottal együtt.