Klasszikus

Melléjük ültek

2009.12.18. 19:49
Ajánlom
A december 19-i Üljön mellénk koncerten több mint hatvan vendég szereplése várható. Az Énekkarba ötvennél is több ember énekel majd, a Szimfonikus Zenekarba pedig tíz lelkes vendégzenész ül majd az MR Zenei Együttesek tagjai mellé.

Az este hét órakor kezdődő karácsonyi gálakoncerten először Bach Karácsonyi oratóriumából hangoznak el részletek Somos Csaba vezényletével, majd Honegger Karácsonyi kantátája hallható Stephen D'Agostino vezényletével a Budapesti Olasz Kultúrintézet dísztermében.

 A vállalkozó kedvű zenebarátok közül több generáció is képviselteti magát a MR Zenei Együttesek rendhagyó karácsonyi koncertjén. Az egészen fiatal egyetemista éppúgy megtalálható a jelentkezők között, mint az idős nyugdíjasok.

A lelkes zenebarátok között helyet foglal egy - a szabad idejében bárzongoristaként is tevékenykedő - ügyvéd, egy ingatlan tanácsadó (aki egyben Feng shui szakértő is), egy műfordító, egy szemészorvos, egy pszichológus, egy gyógyszerész, sőt egy olyan hölgy is a színpadra áll majd, aki alapító tagja volt a Gyermekkórusnak. A jelentkezők között több közgazdász, pénzügyi adminisztrátor és tanár található, továbbá a próbákon részt vett a Nők Lapja munkatársa is, Kováts Annamára, aki a lap januári számába készít beszámolót a felkészülésről és a koncertről, és aki - nem is olyan mellesleg - maga is a Gyermekkórus tagja volt csaknem tíz évvel ezelőtt.

 A legifjabb zenész egy tizenegy éves, hegedülni tanuló kislány Oroszlányból, de a résztvevők között van még fiatal fizikus, nyugdíjas szolfézstanárnő, illetve néhány énekkari tagunk is hangszert ragad, hogy rendhagyó módon ez alkalommal a szombat esti koncert záró számában, Händel Halleluja tételében a zenekart erősítse. A produkció kapcsán a muzsikusokkal csellózik egy fiatalember a Műszaki Egyetemről, bőgőzik az MR1-Kossuth Rádió Vendég a háznál című műsorának riportere, Keresztes Ilona is, valamint az együttesben fuvolázik majd a kottatárban dolgozó kolléganő is. Az összpróbákon jelen volt a Fidelio online szerkesztője, hogy a próbákon és az előadáson átéltekről számoljon majd be a Fidelio.hu hasábjain.

 Az MR Zenei Együttesek a koncert teljes bevételét a LEA Anyaotthon javára ajánlotta fel.

http://www.mrze.hu/

Programkereső

Legnépszerűbb

Fidelio Tours

A csodálatos Esztergom

Ismerje meg a Dunakanyar egyik gyöngyszemét, Esztergomot.
Klasszikus

Milyen anya a zsenimama? Online nézhető lányának dokumentumfilmje Martha Argerichről

Az EuroArts Channel YouTube-csatornáján, angol nyelven látható a 'Bloody Daughter' című dokumentumfilm, amely Martha Argerich hétköznapi arcát mutatja meg.
Fidelio Tours

Babits Mihály fecskefészke Esztergomban

Ma este, a Partitúra kulturális kalandtúra ismétlésében bejárhatjuk Esztergomot, virtuálisan megnézhetjük a Babits-ház híres autogramfalát is. 19 órakor kapcsoljanak a Fidelióra, a Facebook-oldalunkon is elérhető lesz a Partitúra, amelynek két műsorvezetője: Miklósa Erika és Batta András. Itt pedig most elmeséljük a Babits-nyaraló rövid történetét.
Zenés színház

Online, ingyenesen követhető az idei Wagner-napok

A Budapesti Wagner-napok 2006 óta páratlan nemzetközi sikerrel zajló eseménysorozata 2020-ban újabb jelentős mérföldkövéhez érkezik: a Müpa első alkalommal tesz mindenki számára ingyenesen elérhetővé egy teljes fesztiválnyi felvételt a Wagner-napok gazdag archívumából.
Könyv

13 millió forintért kelt el a szemétben talált Harry Potter-kötet

A szemfüles megtaláló egy iskolai könyvtár selejtezéséről mentett meg három első kiadású kötetet, köztük egy keménytáblásat.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus Film

Milyen anya a zsenimama? Online nézhető lányának dokumentumfilmje Martha Argerichről

Az EuroArts Channel YouTube-csatornáján, angol nyelven látható a 'Bloody Daughter' című dokumentumfilm, amely Martha Argerich hétköznapi arcát mutatja meg.
Klasszikus fidelio matiné

Fidelio Matiné: Kakaókoncert a Fesztiválzenekarral

A legkisebbeket célzó vasárnapi sorozatunk mai részében a Budapesti Fesztiválzenekar Kakaókoncertjeinek tegnapi adását ajánljuk, amely most online elérhető.
Klasszikus közlemény

A koncertélet megsegítését sürgeti a Magyar Zenei Tanács

Az ősztől újrainduló programok lebonyolításához szükséges pályázatok mielőbbi kiírását és elbírálását kéri többek között a Magyar Zenei Tanács annak érdekében, hogy a zenei élet valamennyi területe talpon maradhasson.
Klasszikus évad

„Budapest jó hírének vivője” – Új évadot hirdetett a Fesztiválzenekar

Június 10-től már lehet vásárolni az új évadbérletekből. „Minden visszaváltható” – nyugtatott meg mindenkit Fischer Iván, aki pozitív abban a tekintetben, hogy szeptembertől a régi formában éledhet újjá a koncertélet.
Klasszikus hír

Magyar művészek a BBC Music Magazine Awards díjazottjai között

Kelemen Barnabás és Kokas Katalin felvétele a kritikusok és a közönség szerint is a tavalyi év legjobbjai közé tartozik.