Klasszikus

Melléjük ültek

2009.12.18. 19:49
Ajánlom
A december 19-i Üljön mellénk koncerten több mint hatvan vendég szereplése várható. Az Énekkarba ötvennél is több ember énekel majd, a Szimfonikus Zenekarba pedig tíz lelkes vendégzenész ül majd az MR Zenei Együttesek tagjai mellé.

Az este hét órakor kezdődő karácsonyi gálakoncerten először Bach Karácsonyi oratóriumából hangoznak el részletek Somos Csaba vezényletével, majd Honegger Karácsonyi kantátája hallható Stephen D'Agostino vezényletével a Budapesti Olasz Kultúrintézet dísztermében.

 A vállalkozó kedvű zenebarátok közül több generáció is képviselteti magát a MR Zenei Együttesek rendhagyó karácsonyi koncertjén. Az egészen fiatal egyetemista éppúgy megtalálható a jelentkezők között, mint az idős nyugdíjasok.

A lelkes zenebarátok között helyet foglal egy - a szabad idejében bárzongoristaként is tevékenykedő - ügyvéd, egy ingatlan tanácsadó (aki egyben Feng shui szakértő is), egy műfordító, egy szemészorvos, egy pszichológus, egy gyógyszerész, sőt egy olyan hölgy is a színpadra áll majd, aki alapító tagja volt a Gyermekkórusnak. A jelentkezők között több közgazdász, pénzügyi adminisztrátor és tanár található, továbbá a próbákon részt vett a Nők Lapja munkatársa is, Kováts Annamára, aki a lap januári számába készít beszámolót a felkészülésről és a koncertről, és aki - nem is olyan mellesleg - maga is a Gyermekkórus tagja volt csaknem tíz évvel ezelőtt.

 A legifjabb zenész egy tizenegy éves, hegedülni tanuló kislány Oroszlányból, de a résztvevők között van még fiatal fizikus, nyugdíjas szolfézstanárnő, illetve néhány énekkari tagunk is hangszert ragad, hogy rendhagyó módon ez alkalommal a szombat esti koncert záró számában, Händel Halleluja tételében a zenekart erősítse. A produkció kapcsán a muzsikusokkal csellózik egy fiatalember a Műszaki Egyetemről, bőgőzik az MR1-Kossuth Rádió Vendég a háznál című műsorának riportere, Keresztes Ilona is, valamint az együttesben fuvolázik majd a kottatárban dolgozó kolléganő is. Az összpróbákon jelen volt a Fidelio online szerkesztője, hogy a próbákon és az előadáson átéltekről számoljon majd be a Fidelio.hu hasábjain.

 Az MR Zenei Együttesek a koncert teljes bevételét a LEA Anyaotthon javára ajánlotta fel.

http://www.mrze.hu/

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Koltai Katalin feltalált egy új eszközt a gitárhoz, hogy el tudja játszani Bartók műveit is

De nemcsak Bartók, hanem a 20-21. századi zene egészen új repertoárja tárul fel Koltai Katalin új találmányának, az egyhúros kapodaszternek köszönhetően.
Vizuál

Elzavarták a Szent Márk térről a festményeit áruló Banksy-t

A Biennále miatt május eleje óta az egész művészvilág Velencére figyel, mégis mindenki elsiklott az ismert street artist felbukkanása felett. Pontosabban elsétált mellette, ahogy ez a most posztolt videójából kiderül.
Vizuál

13 éves magyar fiú nyert díjat Cannes-ban

Százados Ábel mobiltelefonnal forgatott kisfilmjéért nyerte el a Legígéretesebb Fiatal Filmes díját a rangos francia filmfesztiválon.
Tánc

„Ha valaki harisnyában is férfi tud maradni, az igazán férfi”

Balázsi Gergő Ármin, a Magyar Nemzeti Balett szólistája kapta a Tánc Világnapján Az évad legjobb férfi balettművésze-díjat. Ennek apropóján kérdeztük őt hivatásról, szerepálmokról, stresszkezelésről.
Színház

Tiltakozik a Kritikus Céh az állami támogatások elosztása miatt, veszélyben az Átrium

A Katona és az Örkény Színház nem ad be pályázatot idén az NKA-hoz új produkció létrehozására, hogy ezzel segítse a független és befogadó színházak pénzhez jutását. Közben a Színházi Kritikusok Céhe arról ír, mind a szakma, mind a közönség lehetőségei kárt szenved a pénzosztók döntése nyomán. - CIKKÜNK FRISSÜLT!

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus koktélparti

Hogyan találkozott Gustav Mahler és Sigmund Freud?

Mahler többször is időpontot kért a pszichoanalízis atyjához, de legmondta az első hármat. De miért kereste meg a hírhedt Freudot egyáltalán?
Klasszikus magazin

Kórusok lepik el a Palotanegyed utcáit

A Kórusok Éjszakájáról Tóth Árpád, a Csíkszerda kórus vezetője beszél a Fidelio Klasszik május 25-ei adásában, amiben Havas Ágnes, Hegyi Barbara és Novák Péter is megszólal.
Klasszikus ajánló

Ezért érdemes Schumannt hallgatni Várjon Dénes szerint

Május 25-én és 26-án utolsó két fejezetéhez ér a Schumann összes zongorás kamarazenéjét megszólaltató sorozat a Zeneakadémián. Várjon Dénes elmondja, miért játssza olyan szívesen a zeneszerző műveit.
Klasszikus bonn

700 apró Beethoven-szoborral ünnepel Bonn városa az évfordulón

Hétszáz mosolygó Beethoven-szobrot tervezett Ottmar Hörl a zeneszerző születésének 250. évfordulójára.
Klasszikus interjú

Koltai Katalin feltalált egy új eszközt a gitárhoz, hogy el tudja játszani Bartók műveit is

De nemcsak Bartók, hanem a 20-21. századi zene egészen új repertoárja tárul fel Koltai Katalin új találmányának, az egyhúros kapodaszternek köszönhetően.