Klasszikus

Mendelssohnt ünnepelve

2009.04.22. 00:00
Ajánlom
Ünnepi hangversenyre készül a Magyar Telekom Szimfonikus Zenekar május 3-án a Zeneakadémiaán. Játsszon a Fidelióval és nyerjen két jegyet a koncertre!

A koncert műsorán természetesen Mendelssohn-művek szerepelnek, úgy mint: a h-moll vonósszimfónia, az e-moll hegedűverseny, a Szentivánéji álom – kísérőzenéje. A közreműködők között olyan jeles művészek szerepelnek mint Kelemen Barnabás (hegedű), Hajnóczy Júlia és Sáfár Orsolya (ének) és az Angelica Leánykar (karig.: Gráf Zsuzsanna). A karmester Keller András lesz.

Kérdésünk: Hány évesen komponálta Mendelssohn a Szentivánéji álom nyitányát? (Kérjük, válaszát ne foglalja mondatba! A válasz mezőbe csak egy kétjegyű számot írjon!)

Ha a helyes választ az alábbi időpontig elküldi nekünk, sorsoláson vesz részt, amelyen nyolc szerencsés megfejtőnk két jegyet nyer a koncertre.

(2009. május 3. 19:30 Zeneakadémia Nagyterem (Budapest) - A Magyar Telekom Zenekar ünnepi koncertje Mendelssohn születésének 200. évfordulója tiszeletére; km.: Kelemen Barnabás (hegedű), Hajnóczy Júlia, Sáfár Orsolya (ének), Angelica Leánykar (karig.: Gráf Zsuzsanna); vez.: Keller András; Mendelssohn: h-moll vonósszimfónia, Nr. 10.; e-moll hegedűverseny, op. 64; Szentivánéji álom - kísérőzene, op. 61)

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus fesztivál

Auer Fesztivál Veszprémben

Minden művész hovatartozását a hazai rög dönti el – vallotta Auer Lipót, akinek a szülővárosában, Veszprémben negyedik alkalommal rendeznek zenei fesztivált.
Klasszikus hír

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.
Klasszikus Szentendrei Ister Napok

Szentendrei Ister Napok – a Duna ünnepe

Szentendrén 2018. július 21-22-én kerül sor az immár több mint egy évtizede megrendezendő Ister Napokra, azaz a Duna ünnepére. A város helyi hagyományaira és népzenére épülő fesztivál az egyik legkedveltebb ingyenes, családi rendezvény. A hagyományos szombat esti zenés gyertyaúsztatás mellett számtalan, a Duna köré szerveződő játék, táncház, koncert - többek között a Muzsikás, Vujicsics Együttes, Zuboly, Guca Partyzans, Dalabai, Herczku Ágnes és Nikola Parov Quartet - várja a Szentendrére látogatókat.
Klasszikus vicces

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.
Klasszikus vagyim holodenko

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.