Klasszikus

Menyegző a Cionon

2004.10.04. 00:00
Ajánlom
A Sabbathsong Klezmer Band 1998-ban alakult, tagjai közül többen a klasszikus zenei élet rendszeres szereplői itthon és külföldön egyaránt. Az idei Zsidó Nyári Fesztiválra jelent meg harmadik lemezük „Menyegző a Cionon” címmel, amely haszid és népszerű izraeli dalokat tartalmaz.

„Harmadik lemezünkre olyan tradicionális haszid és közismert izraeli dalok kerültek, melyek az Örökkévalót vőlegényként mutatják be, aki menyasszonyáért, Izrael népéért jön el, és nagy lakodalmat tart a Cion hegyén. De hallható a lemezen egy Újszövetség által ihlettett dal is, amelyben a Messiás a vőlegény, akit Gyülekezete vár sóvárgó menyasszonyként. Ennek a nagy találkozásnak a színhelye Jeruzsálem lesz; ezért került lemezünkre sok, Izrael örök fővárosáról szóló dal. Hogy a lakodalmi hangulat teljes legyen, roma barátaink is csatlakoztak örömünkhöz, akikkel egyébként – majdani meglepetésként – több közös produkcióra készülünk” – olvashatók a CD-borítón a zenekar vezetőjének, Masa Tamásnak szavai.

Az együttes harmadik lemezének anyagából október 10-én hallhatunk ízelítőt, este hét órai kezdettel a Dohány utcai zsinagógában. A lemezbemutató koncerten közreműködik a Proma Band, valamint a Sabbathsong gyermekkórus. A belépőjegy ára 2500 forint, amely megvásárolható az AVIV – Travel Jegyirodában (1075 Budapest, Síp u. 12.).

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus fesztivál

Auer Fesztivál Veszprémben

Minden művész hovatartozását a hazai rög dönti el – vallotta Auer Lipót, akinek a szülővárosában, Veszprémben negyedik alkalommal rendeznek zenei fesztivált.
Klasszikus hír

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.
Klasszikus Szentendrei Ister Napok

Szentendrei Ister Napok – a Duna ünnepe

Szentendrén 2018. július 21-22-én kerül sor az immár több mint egy évtizede megrendezendő Ister Napokra, azaz a Duna ünnepére. A város helyi hagyományaira és népzenére épülő fesztivál az egyik legkedveltebb ingyenes, családi rendezvény. A hagyományos szombat esti zenés gyertyaúsztatás mellett számtalan, a Duna köré szerveződő játék, táncház, koncert - többek között a Muzsikás, Vujicsics Együttes, Zuboly, Guca Partyzans, Dalabai, Herczku Ágnes és Nikola Parov Quartet - várja a Szentendrére látogatókat.
Klasszikus vicces

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.
Klasszikus vagyim holodenko

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.