Klasszikus

Mesehajóvá változik az A38 Hajó

2006.07.07. 00:00
Ajánlom
Hetedik évadához érkezett idén tavasszal a Mesehajó. A 2000 nyarán indult kulturális programsorozat sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az évek során a budapesti Duna-szakasz mellett már Vácon is indultak mesejáratok.

Emellett évek óta nagy sikerrel működik a balatoni és az idei évtől már a Tiszán is közlekedő mesehajó-járat. Idei nyáron új arculattal, immár nyitott, szabadtéri előadásokkal is szórakoztatják a nagyérdeműt. Júliusban és augusztusban összesen nyolc alkalommal, szombat délutánonként, illetve augusztus 20-án vasárnap délután és este az „új Mesehajó” tetőteraszán, a Petőfi-híd budai hídfőjénél horgonyzó A38 Hajón rendeznek előadásokat.

Az új helyszín varázsa mellett az sem elhanyagolható, hogy két olyan produkció megtekintésére nyílik lehetőség, melyek eleddig még nem, vagy csak néhány esetben szerepeltek budapesti és Pest megyei színpadokon.

Július 15-től hat szombat délután és egy vasárnap este alkalmával a Magyar Mesezenekar előadását tekinthetik meg az érdeklődő gyermekek és szüleik, nagyszüleik. Augusztus 20-án délután a Kolibri Színház művészeinek, Rácz Kármennek és Rácz Krisztának „Csináljunk zenekart” című előadása látható majd Bornai Tibor szerzeményeivel. Augusztus 20-án 20 órától a Magyar Mesezenekar évadzáró koncertje hallható, majd 21 órától a tűzijáték varázslatos látványában is gyönyörködhet az A38 Hajó tetőteraszáról a közönség.

Az előadásokra jegyek a helyszínen, valamint az ismert jegyirodákban válthatók. Jegyár: 1350 Ft, augusztus 20-án az esti előadás esetében 1850 Ft. (Esőnapok: az előadást követő szombatok.) Bővebb információ az előadásokról az alábbi oldalon található.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Fenyő Iván: „Úgy éreztem, hogy megszűnt az összetartás”

Idén folytatódik a „legendás” Máté-Horvai osztály előadássorozata a Jurányi Házban, amely most Fenyő Iván életével foglalkozik. Őt kérdezte a Jurányi Latte a főiskolás emlékeiről, illetve arról, miért szállt ki az AlkalMáté Trupp-ból, és vajon játszik-e majd a róla szóló előadásban.
Zenés színház

Oszvald Marika: „Semmi ok az aggodalomra, jó idők járnak az operettre”

A Halhatatlanok Társulatának tagja, Kossuth- és Jászai-díjas, és cigánykerekeiről azok is ismerik, akik nem járnak operettbe. Oszvald Marika a budavári gálakoncertről, és arról is beszélt, hogy kell-e félteni az operett műfaját.
Klasszikus

Ők a King’s Singers új tagjai

A következő évtől Edward Button kontratenor és Nick Ashby basszbariton a legendás énekegyüttes új tagjaiként állnak színpadra.
Klasszikus

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Plusz

A balatonfüredi Anna-bál mítosza és a valóság

Szombaton 193. alkalommal rendezik meg a balatonfüredi Anna-bált, aminek névadó kisasszonyát lehet, hogy nem is Annának hívták.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus videó

Ismerkedj meg a zongoristával, aki elefántoknak játszik klasszikusokat!

Vagy legalábbis az egyik biztosan. Ez derül ki abból a videóból, amelyet egy kalandos életű koncertzongorista osztott meg.
Klasszikus kórus

Solti Árpád nyerte a Mátrai Művészeti Napok zeneszerzői pályázatát

Solti Árpád műve nyerte el a Vox Mirabilis és a Muzsikál az Erdő Alapítvány zeneszerzői pályázatának fődíját, amelyet a Mátrai Művészeti Napok jubileuma alkalmából hirdettek meg
Klasszikus fidelio klasszik

Fidelio Klasszik: Koncertektől hangos kastélyok és várak

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 21-én lesz hallható a 92.1-en.
Klasszikus molnár anna

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Klasszikus ajánló

Így telik a Klassz a pARTon! fesztivál (és ajánlunk néhány következő koncertet is)

Július 8-án a Pesti Vigadóban startolt a Klassz a pARTon! fesztivál, amelynek a következő héten Szigligeten, Balatonfüreden és Paloznakon lesznek koncertjei. A Danubia Zenekar, Érdi Tamás, Vásáry Tamás és a Concerto Budapest a fellépők között.