Klasszikus

Mesterművek magyar mesterhegedűkön

2009.03.13. 00:00
Ajánlom
Március 14-én 11-kor a Liszt Ferenc Emlékmúzeum matiné hangversenyei sorában különleges, hangszerbemutatóval egybekötött koncertet ad Szecsődi Ferenc (hegedű) és partnere, Szentpéteri Gabriella (zongora). A Mesterművek magyar mesterhegedűkön címet viselő program keretében hét magyar hegedűkészítő mester egy-egy mesterhangszerén szólalnak meg a műsorszámok.

Adonyi Iván, Bárdi Szabolcs, Gollob Balázs, Draskóczy Gábor, Székely Márton, Kemény Zsombor, Holló Bence hangszerészek valamennyi hegedűje a hangverseny előtt, az erre az alkalomra rendezett kiállítás keretében megtekinthető, majd a koncert után ki is próbálható. A szakmailag egyedülálló, érdekes esemény ötlete és megszervezése Szecsődi Ferencet dícséri, aki a Hubay-emlékév tiszteletére országszerte számos helyszínen és formában - ünnepi hangversenyekkel és ismeretterjesztő előadásokkal, sőt még egy saját költségén kiadott szépséges Hubay-naptárral is - tisztelgett a világhírű magyar hegedűiskola megteremtője előtt. A matiné változatos és választékos műsorát a múzeumi belépővel, külön jegy megváltása nélkül, bárki meghallgathatja:

(2009. március 14. 11:00 Régi Zeneakadémia (Budapest) - Mesterművek magyar mesterhegedűkön − Szecsődi Ferenc (hegedű), Szentpéteri Gabriella (zongora); Svendsen: Románc; Mozart: C-dúr rondó; Vieuxtemps: Álom; Brahms: c-moll scherzo; Hubay: Románc; Variációk egy magyar témára; II. Csárdajelenet; A Liszt Múzeum matinékoncertjei; A matinékoncertek múzeumi belépőjeggyel látogathatók)

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.
Klasszikus

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.
Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

Komolyzene a Vajdahunyadvárban!

Javában tart a nyár legszívderítőbb szabadtéri zenei fesztiválja, a Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál. A soron következő koncerteket a Mendelssohn Kamarazenekar, a Musica Sonora Kamarazenekar és a Budapesti Vonósok adják.
Klasszikus interjú

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Klasszikus fesztivál

Auer Fesztivál Veszprémben

Minden művész hovatartozását a hazai rög dönti el – vallotta Auer Lipót, akinek a szülővárosában, Veszprémben negyedik alkalommal rendeznek zenei fesztivált.
Klasszikus hír

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.
Klasszikus Szentendrei Ister Napok

Szentendrei Ister Napok – a Duna ünnepe

Szentendrén 2018. július 21-22-én kerül sor az immár több mint egy évtizede megrendezendő Ister Napokra, azaz a Duna ünnepére. A város helyi hagyományaira és népzenére épülő fesztivál az egyik legkedveltebb ingyenes, családi rendezvény.