Klasszikus

Mezítlábas Piazzolla

2011.05.23. 09:03
Ajánlom
Minden idők tangó királyára emlékezik a Mezítlábas Zenészek Művészcsoport június 4-én a Moha Kávéházban.

 A Bodrogi Éva (ének), Koltai Katalin (gitár), Bartek Zsolt (klarinét) alkotta csoport a 90 éve született Astor Piazzolla valamint brazil és francia kortársai, továbbá Párizs, Rio de Janeiro és Buenos Aires zenei világa között kalauzolja az érdeklődőket. A koncert műsorának összeállításában a huszadik század legkiemelkedőbb latin-amerikai és a rájuk oly nagy hatással lévő zenei központ, Párizs zeneszerzőinek műveiből válogattak a huszadik század első kétharmadából, így Piazzolla, Satie, Villa Lobos, Ginastera, Ovalle dalai és táncai szólalnak meg - improvizációkkal fűszerezve.

A Mezítlábas Zenészek Művészcsoport 2006-ban jött létre, egy olyan nemzetközi tér megalkotása céljából, mely különbözõ mûvészeti ághoz tartozó előadóművészek és alkotók számára a szabad önkifejezés és együttműködés lehetőségét adja. Közös törekvésük, megõrizni a zenélés frisseségét, örömét, õszinteségét és természetességét, így, "mezítlábasan" mutatnak be kortárs és régi műveket...

Piazzolla 90
2011. június 4. 19:00
Moha Kávéház és Kultúrtér

Km.: Mezítlábas Zenészek Művészcsoport (tagjai: Koltai Katalin/gitár, Bodrogi Éva/ének, Bartek Zsolt/klarinét)

Piazzolla, Satie, Villa Lobos, Ginastera és Ovalle művei

Jegyár: 1000 Ft, XI. kerületi lakosoknak ingyenes 

Programkereső

Legolvasottabb

Könyv

„Mindennek a magyar irodalom a közepe” – Valuska László a tízéves Margó Fesztiválról

Több mint 60 programmal, könyvbemutatókkal, koncertekkel és irodalmi sétákkal jelentkezik a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár október 14. és 17. között a Várkert Bazárban. A jubileum alkalmából a fesztivál alapítójával, programigazgatójával beszélgettünk.
Könyv

Egy stadionnyi Paradicsom – Nádasdy Ádám az új Dante-fordításról

Egy közös karácsonyi italozás alkalmával jutott Nádasdy Ádám és Térey János arra a megállapításra, hogy Dante Isteni színjátékának Paradicsom részét újra kéne fordítani. Nem azért, mert Babits szövege ne lenne jó, nagyon is szép, a mai olvasóközönség viszont már nehezebben fogadja be. Az új változat elkészült, Nádasdy Ádám, a mű fordítója pedig a 2021-es Budapesti Őszi Fesztivál keretében ismertette a művet a Márai Sándor Kulturális Központban.
Klasszikus

Cziffra György századik születésnapját ünnepli a zenészvilág

Két különleges koncerttel, kiállítással, külföldi programokkal folytatódik a Cziffra György-emlékév, a zongoraművész századik születésnapján Eötvös Péter erre az alkalomra írt műve is elhangzik
Vizuál

Vaszary, Aba-Novák és Munkácsy remekművei a Virág Judit Galéria őszi aukcióján

Vaszary János utolsó itáliai nyarát felidéző festménye, Aba-Novák Vilmos római trattoria ciklusának lenyűgöző darabja, Munkácsy Mihály anya-gyerek kompozíciója és Kádár Béla Amerika-élményének emléket állító műve is kalapács alá kerül a Virág Judit Galéria őszi aukcióján október 17-én a Budapest Kongresszusi Központban.
Tánc

Tejbe mártott testek

Új weboldallal jelentkezett a Győri Balett, a honlaphoz tartozó rendhagyó társulati fotókat a csapat egyik táncművésze, Jekli Zoltán készítette.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Klasszikus hír

Újabb három évig Szinetár Miklós az Opera Örökös Tagjainak elnöke

A neves rendezőt, a Tagság jelenlegi elnökét október 12-én, az Eiffel Műhelyházban tartott közgyűlésen választották újra
Klasszikus videó

Ismerje meg Bella Máté új művét! – VIDEÓ

Bella Máté Titan című művét Szentpáli Roland mutatta be az Óbudai Társaskörben, 2021. szeptember 30-án, a 34. Minifesztivál – Magyar Kortárs Zenei Körkép koncertsorozatában. Videónkban a két művész mesélt a darabról.
Klasszikus ajánló

Vidovszky László-est a Zeneakadémián

Vidovszky László korai munkásságát mutatja be az Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál, abszurd hanghatásokat felvonultató zenemű, kamaraopera és filmvetítés is szerepel a programban.
Klasszikus ajánló

Cziffra György századik születésnapját ünnepli a zenészvilág

Két különleges koncerttel, kiállítással, külföldi programokkal folytatódik a Cziffra György-emlékév, a zongoraművész századik születésnapján Eötvös Péter erre az alkalomra írt műve is elhangzik
Klasszikus beszámoló

Zeneszerzők párbeszéde – Beszélgetés Georges Aperghisszel

Az Eötvös Péter Kortárs Zenei Alapítvány zeneszerző-beszélgetései, a mustMEET Composers sorozat legújabb vendége a görög származású zenés színházi alkotó, Georges Aperghis volt.