Klasszikus

Mezzo győzelem - a UPC visszacsomagolt

2007.04.06. 00:00
Ajánlom
Közleményben tájékoztatta a tévénézőket a UPC, miszerint a szolgáltató fővárosi előfizetőinek nem kell nélkülözniük az opera- és balett-előadásokat, komoly-, világzenei és jazz műsorokat sugárzó Mezzo televízió adását. A kábeltévés szolgáltató - korábbi döntését felülvizsgálva - április 5-én visszahelyezte alapcsomagjába a francia kulturális tévé adását.

A UPC elismeri: hibázott, amikor korábban úgy döntött, hogy a Mezzo továbbítását április 1-jétől megszünteti kínálatában. A kínálatnak egy újabb népszerű magyar nyelvű csatornával történő bővítése a jelenlegi korlátozott műszaki körülmények között – kényszerűen – csak egy meglévő csatorna cseréjével volt lehetséges. Bebizonyosodott azonban, hogy a tudományos alapossággal elvégzett nézői felmérések és rendelkezésre álló egyéb statisztikai adatok ehhez nem biztosíthatnak tökéletes, objektív fogódzókat. A közvetlen előfizetői és társadalmi visszajelzések ezért lényeges adalékként, hasznos segítségként szolgálnak a felmérésekhez. A Mezzo kapcsán tapasztalt reakciók is azt mutatják, hogy a vizsgálati adatok nem nyújtottak kellő támpontot, így a döntés nem lehetett kellően megfontolt, ezért azt felül kellett vizsgálni. A csatorna visszahelyezését azonban csak a műszaki és jogi feltételek tisztázásával lehetett megoldani, emiatt a nézők néhány napig nem láthatták ezt a programot. Ezért a UPC ezúton is mindannyiuk elnézését kéri.

Végül a digitális átállásra fenntartott tartalék csatorna felhasználásával sikerült lehetővé tenni, hogy a zenerajongók továbbra is élvezhessék kedvenc adásukat. A Mezzo-t a budapesti előfizetők az új helyén, a hipersáv ESB 33-as csatornáján, a 399,25 MHz-en találhatják meg. A UPC továbbra is törekszik arra, hogy programkínálatát folyamatosan gazdagítsa, s ezáltal a társadalomban meglévő valós nézői igényeknek és érdeklődési köröknek minél inkább megfelelő választékot állítson össze. Ehhez az eddigieknél is jobb feltételeket teremt majd a jelenleg használt analóg műsortovábbítást hamarosan felváltó digitális kábelszolgáltatás.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Keverni nem csak a fakanállal lehet: Marie Curie nem mindennapi élete

Marie Curie története sok szempontból a századforduló és a 20. század története. A radioaktivitás úttörő kutatójának életét feldolgozó monodráma egy egyedülálló tudós történetét meséli el, akinek volt bátorsága szembemenni a hagyományos női szerepkörrel.
Zenés színház

Peller Károly: „Többet készülünk rá, mint egy gálakoncertre”

Augusztus 3-án és 4-én a budai várban adnak gálakoncertet az Operettszínház művészei. Peller Károly a felkészülés folyamatáról mesélt.
Zenés színház

Jonas Kaufmann, Anna Nyetrebko és Erwin Schrott a budapesti mozivásznon

Az Uránia moziban július 19-én és a rákövetkező hetekben operacsillagok koncertfilmjeit láthatja a nagyközönség.
Színház

Fenyő Iván: „Úgy éreztem, hogy megszűnt az összetartás”

Idén folytatódik a „legendás” Máté-Horvai osztály előadássorozata a Jurányi Házban, amely most Fenyő Iván életével foglalkozik. Őt kérdezte a Jurányi Latte a főiskolás emlékeiről, illetve arról, miért szállt ki az AlkalMáté Trupp-ból, és vajon játszik-e majd a róla szóló előadásban.
Zenés színház

Oszvald Marika: „Semmi ok az aggodalomra, jó idők járnak az operettre”

A Halhatatlanok Társulatának tagja, Kossuth- és Jászai-díjas, és cigánykerekeiről azok is ismerik, akik nem járnak operettbe. Oszvald Marika a budavári gálakoncertről, és arról is beszélt, hogy kell-e félteni az operett műfaját.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus kórus

Solti Árpád nyerte a Mátrai Művészeti Napok zeneszerzői pályázatát

Solti Árpád műve nyerte el a Vox Mirabilis és a Muzsikál az Erdő Alapítvány zeneszerzői pályázatának fődíját, amelyet a Mátrai Művészeti Napok jubileuma alkalmából hirdettek meg
Klasszikus fidelio klasszik

Fidelio Klasszik: Koncertektől hangos kastélyok és várak

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 21-én lesz hallható a 92.1-en.
Klasszikus molnár anna

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Klasszikus ajánló

Így telik a Klassz a pARTon! fesztivál (és ajánlunk néhány következő koncertet is)

Július 8-án a Pesti Vigadóban startolt a Klassz a pARTon! fesztivál, amelynek a következő héten Szigligeten, Balatonfüreden és Paloznakon lesznek koncertjei. A Danubia Zenekar, Érdi Tamás, Vásáry Tamás és a Concerto Budapest a fellépők között.
Klasszikus hír

Ők a King’s Singers új tagjai

A következő évtől Edward Button kontratenor és Nick Ashby basszbariton a legendás énekegyüttes új tagjaiként állnak színpadra.