Klasszikus

Miklósa Erika – ezúttal másképp

2009.04.06. 00:00
Ajánlom
A MÁV Szimfonikus Zenekar Mesterbérletében lép fel Miklósa Erika, a mai magyar operaénekes generáció egyik legkiemelkedőbb alakja, aki ezúttal művésztársaival a magyar, a mediterrán, a keleti és az amerikai dalok világába is elkalandozik, műfaji határok nélkül.

Miklósa Erika

Mikósa Erika 2004 óta szerepel a New York-i Metropolitan operában, fellépett London, Párizs, Madrid és Berlin nagy operaházaiban. A Művészetek Palotájában 2006 óta minden év tavaszán megrendezett gála-koncertjein egy tűt nem lehetett leejteni, annyian voltak. Ezeken a hangversenyeken minden alkalommal a MÁV Szimfonikus Zenekar játszott, hanglemezfelvételt is készítettek közösen. A régi barátság jegyében Miklósa Erika most a zenekar vendégeként lép pódiumra és több tekintetben is változtat az eddigi hangversenyek hagyományain. Először is repertoárját kitágítja „könnyedebb” műfajok irányába, másrészt meghívott barátait fiatal, pályájuk kezdetén álló magyar énekesek közül választja ki.

Más lesz a műsor is a korábban megszokott elegáns operagálákhoz képest: Miklósa Erika ezen az estén az operett és a musical világába is tesz egy kis kitérőt, angol és amerikai zene is megszólal, de az opera-rajongóknak sem lesz oka panaszra: Mozart, Rossini, Verdi, Puccini, Mascagni operáinak kedvelt részletei is felcsendülnek.

(2009. április 7. 19:30 Művészetek Palotája – Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem (Budapest) - Másképp − MÁV Szimfonikus Zenekar, Miklósa Erika (ének); km.: Dolhai Attila, Nyári Zoltán, Szegedi Csaba; vez.: Makláry László)

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus fesztivál

Auer Fesztivál Veszprémben

Minden művész hovatartozását a hazai rög dönti el – vallotta Auer Lipót, akinek a szülővárosában, Veszprémben negyedik alkalommal rendeznek zenei fesztivált.
Klasszikus hír

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.
Klasszikus Szentendrei Ister Napok

Szentendrei Ister Napok – a Duna ünnepe

Szentendrén 2018. július 21-22-én kerül sor az immár több mint egy évtizede megrendezendő Ister Napokra, azaz a Duna ünnepére. A város helyi hagyományaira és népzenére épülő fesztivál az egyik legkedveltebb ingyenes, családi rendezvény. A hagyományos szombat esti zenés gyertyaúsztatás mellett számtalan, a Duna köré szerveződő játék, táncház, koncert - többek között a Muzsikás, Vujicsics Együttes, Zuboly, Guca Partyzans, Dalabai, Herczku Ágnes és Nikola Parov Quartet - várja a Szentendrére látogatókat.
Klasszikus vicces

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.
Klasszikus vagyim holodenko

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.