Klasszikus

Milliós csalással vádolnak egy karmestert

2016.11.08. 15:38
Ajánlom
A pécsi karmester az ügyészség vádirata szerint zenésztársait és más ismerőseit károsította meg összesen 120 millió forinttal – írta meg a hvg.hu.

A Blikk szerint több év alatt összesen 120 millió forintot csalt ki W. Márton ismerőseitől azt állítva, hogy a tőzsdén befekteti a pénzt, de a károsultak soha nem kaptak vissza semmit. A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség vádirata szerint W. Márton a kölcsönkapott pénzt nem befektetésekre fordította, sőt többektől kölcsönt is vett fel, de ezeket sem fizette vissza. Amikor a befektetők a pénzüket kérték, csak egy részét kapták meg, majd W. elérhetetlenné vált.

6843949032 073f4aa968 o

6843949032 073f4aa968 o (Fotó/Forrás: chrisusax / flickr)

A Blikknek nyilatkozott Horváth Zsolt, a Pannon Filharmonikusok vezetője is, aki elmondta, hogy magánemberként több zenész is érintett a zenekarból; 500 ezer és 3 millió forint közötti összegeket bíztak rá W. Mártonra, de soha nem kapták vissza. A vádiratban tévesen szerepel, hogy W. Márton a Pannon Filharmonikusok karmestere lenne, ezzel kapcsolatban egy közleményt is megjelentetett a zenekar, melyet mi változtatás nélkül közlünk;

A Pannon Filharmonikusok együtt érezve a károsultakkal határozottan cáfolja, hogy valaha bármilyen kapcsolatban állt volna a befektetési csalással vádolt W. Mártonnal. A karmester végzettségű vádlott soha nem dolgozott az együttessel sem meghívottként, sem alkalmazásban. A zenekar egyes tagjai a számos károsult között magánszemélyként kerültek az elkövetővel kapcsolatba. A Pannon Filharmonikusok zenekar nevének említése, fényképének használata a vádlottal kapcsolatos kontextusban kimeríti a jó hírnév megsértése tényállását, amely esetén a zenekar vezetése jogi lépéseket tesz. A zenekar egészét sem a sajtó, sem a vádirat pontatlanságának köszönhetően nem érheti kár, hiszen ezzel ugyancsak a vádlott csalásának áldozatává válik.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Száz ólomkatonát cserélt egy vetítőgépre és az egész élete megváltozott

70 film, öt feleség, kilenc gyerek. A 100 éve született Ingmar Bergman titkát próbálják megfejteni hozzátartozók, munkatársak, kutatók, köztük a rendező egykori asszisztense, a magyar származású Katinka Faragó a legendás svédről készült dokumentumfilmben.
Jazz/World

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg júliusban!

Új – régóta időszerű – sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent magyar és külföldi kiadványok közül. Az első cikk jogán megengedjük magunknak, hogy az előző hónapok terméséből is válogassunk.
Vizuál

Kiállítják Freud titkos gyűrűit

Az osztrák neurológus és pszichiáter a megajándékozotthoz kötődő mitológiai alakot vésetett az ékszerbe, amelyet csak a kiválasztottaknak ajándékozott.
Zenés színház

Dolhai Attila: „Egészséges versengés van bennünk”

Hagyomány és újítás jegyében rendezik meg hatodik alkalommal a nagy sikerű Palotakoncerteket a budai Vár gyönyörű díszletében. Bemutatjuk a húsz szólistát: elsőként az Operettszínház jól ismert és szeretett bonvivánját, Dolhai Attilát kérdeztük.
Klasszikus

Mozart zenéje enyhíti az epilepszia tüneteit

Egy friss kutatás szerint öt perc Mozart-muzsika is hozzájárulhat a betegek jobb közérzetéhez. Mindez azért is fontos, mert nem mindenkinek segítenek a drága gyógyszerek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus hír

Gödöllőn megfér egymás mellett Bach és Django Reinhardt

Klasszikus műveket és crossover produkciókat is bemutat a Barokk Randevú elnevezésű zenei fesztivál augusztus 10-én és 12-én a Gödöllői Királyi Kastélyban.
Klasszikus Beatrice Rana

Piknik Beethovennel a kastélyparkban, a zene szárnyán Párizsba és Londonba

Július 21-én szombaton este és július 22-én vasárnap délelőtt újra piknikkoncertek a kismartoni Esterházy-kastély parkjában.
Klasszikus ajánló

Óbudai Nyár az Óbudai Társaskör kertjében

Az elmúlt évek hagyományait folytatva idén nyáron is várja közönségét az Óbudai Társaskör kertje, ahol július 4. és augusztus 5. között tizenhét estén át klasszikus és könnyűzenei koncertek, zenés színház, opera és színházi előadás közül válogathatnak az érdeklődők.
Klasszikus magazin

A minimalista zene már 1797-ben létezett

Ismerősen cseng Anton Reicha neve? Ugye, hogy nem. Épp ezért döntött úgy Ivan Ilić zongoraművész, hogy a videósorozatban mutatja be ennek a cseh-francia zeneszerzőnek az életét.
Klasszikus magazin

Mozart zenéje enyhíti az epilepszia tüneteit

Egy friss kutatás szerint öt perc Mozart-muzsika is hozzájárulhat a betegek jobb közérzetéhez. Mindez azért is fontos, mert nem mindenkinek segítenek a drága gyógyszerek.