Klasszikus

Mini-fesztivál Budapesten

2004.01.21. 00:00
Ajánlom
Mini-fesztivál címmel az idén is megrendezi kortárs zenei rendezvényét a Magyar Zeneművészeti Társaság Budapesten, a január 30-án kezdődő háromnapos esemény vendége ezúttal Spanyolország lesz. Az immár tizenhatodik alkalommal meghirdetett, négy koncertet magában foglaló rendezvénynek a Magyar Tudományos Akadémia épülete ad otthont.

A spanyolországi művek köré szerveződő idei válogatás a legkülönbözőbb generációk bemutatására törekszik, a század már klasszikusnak számító mestereitől a fiatal, sőt a legfiatalabb korosztályig. A pénteki és a szombati hangversenyen kamaraművek szólalnak meg. Vasárnap délután kórusok - köztük a Magyar Rádió Gyermekkórusa - lépnek fel, míg este a Weiner-Szász Kamaraszimfonikus Zenekar lesz a főszereplő Pál Tamás vezényletével. A fesztivál keretében a közönség elé lép többek között Maria Teresa Uribe, Csereklyei Andrea, Szécsi Edit és Daróczi Tamás operaénekes, Gulyás Márta zongoraművész, Szecsődi Ferenc hegedűművész, Maros Éva hárfaművész,a Somogyi Vonósnégyes, az EWALD Rézfúvósegyüttes, az Intermoduláció Együttes, valamint Tihanyi László karmester és a spanyol zeneszerző-dirigens, Fabian Panisello.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Varázslatosan festő koncertközpont épül Münchenben

Az osztrák Cukrowicz Nachbaur Architekte mérnökei építik azt a koncertpalotát, amelynek nagytermében 1800 néző kaphat majd helyet.
Klasszikus

Fidelio Klasszik: Bérczes, Elsässer, Tóth Vera

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 14-én lesz hallható a 92.1-en.
Vizuál

Száz ólomkatonát cserélt egy vetítőgépre és az egész élete megváltozott

70 film, öt feleség, kilenc gyerek. A 100 éve született Ingmar Bergman titkát próbálják megfejteni hozzátartozók, munkatársak, kutatók, köztük a rendező egykori asszisztense, a magyar származású Katinka Faragó a legendás svédről készült dokumentumfilmben.
Jazz/World

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg júliusban!

Új – régóta időszerű – sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent magyar és külföldi kiadványok közül. Az első cikk jogán megengedjük magunknak, hogy az előző hónapok terméséből is válogassunk.
Vizuál

Kiállítják Freud titkos gyűrűit

Az osztrák neurológus és pszichiáter a megajándékozotthoz kötődő mitológiai alakot vésetett az ékszerbe, amelyet csak a kiválasztottaknak ajándékozott.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus Beatrice Rana

Piknik Beethovennel a kastélyparkban, a zene szárnyán Párizsba és Londonba

Július 21-én szombaton este és július 22-én vasárnap délelőtt újra piknikkoncertek a kismartoni Esterházy-kastély parkjában.
Klasszikus ajánló

Óbudai Nyár az Óbudai Társaskör kertjében

Az elmúlt évek hagyományait folytatva idén nyáron is várja közönségét az Óbudai Társaskör kertje, ahol július 4. és augusztus 5. között tizenhét estén át klasszikus és könnyűzenei koncertek, zenés színház, opera és színházi előadás közül válogathatnak az érdeklődők.
Klasszikus magazin

A minimalista zene már 1797-ben létezett

Ismerősen cseng Anton Reicha neve? Ugye, hogy nem. Épp ezért döntött úgy Ivan Ilić zongoraművész, hogy a videósorozatban mutatja be ennek a cseh-francia zeneszerzőnek az életét.
Klasszikus magazin

Mozart zenéje enyhíti az epilepszia tüneteit

Egy friss kutatás szerint öt perc Mozart-muzsika is hozzájárulhat a betegek jobb közérzetéhez. Mindez azért is fontos, mert nem mindenkinek segítenek a drága gyógyszerek.
Klasszikus építészet

Varázslatosan festő koncertközpont épül Münchenben

Az osztrák Cukrowicz Nachbaur Architekte mérnökei építik azt a koncertpalotát, amelynek nagytermében 1800 néző kaphat majd helyet.