Klasszikus

Miskolci KLAZZ Fesztivál harmadszor

2006.05.05. 00:00
Ajánlom
A Miskolci Szimfonikus Zenekar a klasszikus és a jazz különleges ötvözésével, új zenekari hangzásvilággal lép a miskolci közönség elé az idei KLAZZ Fesztiválon.

Harmadik alkalommal rendezi meg a KLAZZ Fesztivált a Miskolci Szimfonikus Zenekar 2006. május 25-27. között Miskolcon. A fesztivál elnevezése a klasszikus és jazz szavak összevonásából keletkezett, célja pedig, hogy a műfaji korlátok átlépésével egy újfajta hangzásvilággal lépjen színre a miskolci közönség előtt. A fesztivál három napján három jazz formáció érkezik Miskolcra, hogy nagyzenekarra komponált műveit a Miskolci Szimfonikus Zenekar közreműködésével bemutassa.

Idén is a hazai jazz élvonalbeli képviselőit hívták meg, így a hétvége vendége lesz többek között Szőke Nikoletta, a tavalyi monteraux-i jazz-énekverseny győztese; a magyar jazz-élet egyik legkülönlegesebb formációja, Nagy János zongorista zenekarának, a Free Style Chamber Orchestrának a szólistái.

A tavalyi fesztivál nagy sikere volt a drezdai Klazz Brothers, amelynek vezetője, Kilian Forster bőgős újra itt lesz, és ezúttal a világhírű örmény David Gazarovval és a jazz-legenda Oscar Peterson egykori ütősével lép fel a zenekar kíséretében. A trió zongoristája, David Gazarov, számos nemzetközi jazz-zongoraverseny győztese önálló esttel is fellép majd.

A Miskolci Szimfonikus Zenekart Kovács László művészeti vezető vezényli.

További információk és jegyelővétel: Miskolci Szimfonikus Zenekar Közönségszolgálati Iroda (3530 Miskolc, Rákóczi utca 2.); tel.: (46) 508-844; fax: (46) 508-845; e-mail: jegy@mso.hu. Diákigazolvánnyal 10% kedvezmény a jegy- és bérletárakból.)

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus fesztivál

Auer Fesztivál Veszprémben

Minden művész hovatartozását a hazai rög dönti el – vallotta Auer Lipót, akinek a szülővárosában, Veszprémben negyedik alkalommal rendeznek zenei fesztivált.
Klasszikus hír

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.
Klasszikus Szentendrei Ister Napok

Szentendrei Ister Napok – a Duna ünnepe

Szentendrén 2018. július 21-22-én kerül sor az immár több mint egy évtizede megrendezendő Ister Napokra, azaz a Duna ünnepére. A város helyi hagyományaira és népzenére épülő fesztivál az egyik legkedveltebb ingyenes, családi rendezvény. A hagyományos szombat esti zenés gyertyaúsztatás mellett számtalan, a Duna köré szerveződő játék, táncház, koncert - többek között a Muzsikás, Vujicsics Együttes, Zuboly, Guca Partyzans, Dalabai, Herczku Ágnes és Nikola Parov Quartet - várja a Szentendrére látogatókat.
Klasszikus vicces

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.
Klasszikus vagyim holodenko

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.