Klasszikus

Miskolci Szimfonikusok a Müpában

2010.02.22. 00:16
Ajánlom
A Magyar Szimfonikus Körkép sorozatában március 8-án a Miskolci Szimfonikus Zenekar játszik a Művészetek Palotájában. Az est szólistája Ránki Dezső lesz, a karmesteri dobogón az együttes művészeti vezetője, Kovács László áll majd.

A Miskolci Szimfonikus Zenekar nagy hagyományokkal rendelkező művészegyüttes. A régió egyetlen hivatásos nagyzenekaraként a szimfonikus zene jelenlétének biztosítéka. Székhelyén a bérleti, az egyedi szervezésű és a nyári hangversenyek jelentik a munka gerincét. A bérleti koncertekre 2007-től Miskolc új hangversenytermében, a Művészetek Házában kerül sor. A zenekar rendszeresen koncertezik az ország városaiban és a fővárosban is, többek között a vidéki zenekarok seregszemléjén, a Magyar Szimfonikus Körkép sorozatban.

A márciusi est alkalmával az egyik legkiválóbb magyar zongoraművész, Ránki Dezső lép pódiumra, hogy Mozart egyik legnehezebbnek tartott zongoraversenyét játssza el. Ránki Dezső eddig olyan zenekarokkal dolgozott együtt, mint a Berlini Filharmonikusok, a Londoni Filharmonikusok, az amszterdami Concertgebouw zenekara, a párizsi Orchestre National, a tokiói NHK zenekar. A neves karmesterek közül Solti Györggyel, Végh Sándorral, Lorin Maazellel és Zubin Mehtával léphetett együtt pódiumra.

A koncerten felcsendül Weiner Leó Szvitje és Elgar Enigma-variációi is Kovács László dirigálásában, aki 1984-től vezeti a miskolci zenekar művészi törekvéseit. Munkáját 1987-ben Liszt-, 1993-ban Bartók-Pásztori Ditta-díjjal ismerték el. 2007-ben vehette át a Magyar Köztársaság Érdemes Művésze kitüntetést.

Kiváló előadók, nagyszerű műsor várja tehát az érdeklődőket március 8-án a Művészetek Palotájába. Kár lenne kihagyni!

www.mso.hu
www.mupa.hu

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Fenyő Iván: „Úgy éreztem, hogy megszűnt az összetartás”

Idén folytatódik a „legendás” Máté-Horvai osztály előadássorozata a Jurányi Házban, amely most Fenyő Iván életével foglalkozik. Őt kérdezte a Jurányi Latte a főiskolás emlékeiről, illetve arról, miért szállt ki az AlkalMáté Trupp-ból, és vajon játszik-e majd a róla szóló előadásban.
Zenés színház

Oszvald Marika: „Semmi ok az aggodalomra, jó idők járnak az operettre”

A Halhatatlanok Társulatának tagja, Kossuth- és Jászai-díjas, és cigánykerekeiről azok is ismerik, akik nem járnak operettbe. Oszvald Marika a budavári gálakoncertről, és arról is beszélt, hogy kell-e félteni az operett műfaját.
Klasszikus

Ők a King’s Singers új tagjai

A következő évtől Edward Button kontratenor és Nick Ashby basszbariton a legendás énekegyüttes új tagjaiként állnak színpadra.
Klasszikus

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Plusz

A balatonfüredi Anna-bál mítosza és a valóság

Szombaton 193. alkalommal rendezik meg a balatonfüredi Anna-bált, aminek névadó kisasszonyát lehet, hogy nem is Annának hívták.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus videó

Ismerkedj meg a zongoristával, aki elefántoknak játszik klasszikusokat!

Vagy legalábbis az egyik biztosan. Ez derül ki abból a videóból, amelyet egy kalandos életű koncertzongorista osztott meg.
Klasszikus kórus

Solti Árpád nyerte a Mátrai Művészeti Napok zeneszerzői pályázatát

Solti Árpád műve nyerte el a Vox Mirabilis és a Muzsikál az Erdő Alapítvány zeneszerzői pályázatának fődíját, amelyet a Mátrai Művészeti Napok jubileuma alkalmából hirdettek meg
Klasszikus fidelio klasszik

Fidelio Klasszik: Koncertektől hangos kastélyok és várak

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 21-én lesz hallható a 92.1-en.
Klasszikus molnár anna

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Klasszikus ajánló

Így telik a Klassz a pARTon! fesztivál (és ajánlunk néhány következő koncertet is)

Július 8-án a Pesti Vigadóban startolt a Klassz a pARTon! fesztivál, amelynek a következő héten Szigligeten, Balatonfüreden és Paloznakon lesznek koncertjei. A Danubia Zenekar, Érdi Tamás, Vásáry Tamás és a Concerto Budapest a fellépők között.