Klasszikus

Musical Fesztivál 2005

2005.08.01. 00:00
Ajánlom
„A világ musicalekben, musicalek Debrecenben” Debrecen ad otthont hazánk és Európa első nagyszabású nemzetközi Musical Fesztiváljának. A hazai színházi szezon kezdete előtt megrendezésre kerülő fesztivál azokat a meghatározó musicaleket gyűjti csokorba, amelyek egyenként is csúcspontjai a tavaszi-nyári kulturális és zenei fesztiváloknak.

A musical mint a legnépszerűbb és leglátványosabb színházi műfaj minden korosztályt képes megszólítani. Zenés-táncos jellege hidat képez a komoly és könnyedebb színházi előadások között. Energikussága magával ragadja a nézőket és becsalogatja azokat is, akik ugyan kedvelik a műfajt, azonban csak ritkán van lehetőségük megtekinteni egy-egy színvonalas előadást.

A Fesztivál ötletének megszületésekor elsődleges cél volt, hogy sokszínűsége segítse az Európai Unióban élő nemzetek kultúrájának kölcsönös megismerését. A Musical Fesztivál Szervezőiroda célja, hogy a Nemzetközi Visegrádi Alap által is támogatott rendezvény néhány éven belül Európa legnépszerűbb és leglátogatottabb színházi seregszemléje legyen; nemzetközileg is meghatározó kulturális eseménnyé váljon, amely az elkövetkezendő évek során – a város törekvéseivel összhangban – Debrecen és a régió kiemelkedő szimbóluma lesz.

A Fesztiválnak 2005. szeptember 15-21. között a debreceni Főnix Csarnok ad otthont, amely minden évben erre a hétre Európa legnagyobb színházává alakul át. A tervek szerint az esti előadások mellett a nemzetközi és hazai produkciók évről-évre egyre több helyszínen és programmal fogják vendégül látni a közönséget.

Program

Szeptember 15.
Egri Csillagok
Km.: Nemzeti Táncszínház és a Honvéd Táncegyüttes

Szeptember 16.
Óz, a csodák csodája
Km.: Mladá Grupa Teatralná – Krakkó

Szeptember 17.
Chicago
Km.: Újvidéki Magyar Színház

Szeptember 18.
Micimackó

Szeptember 19.
Cabaret
Km.: Nyitrai Andrej Bagara Színház

Szeptember 21.
Hair
Km.: Zene Theatrum – Debrecen

Info: 1054 Budapest, Kossuth Lajos u. 2/a; tel.: (1) 328-0996; e-mail: musicalfesztival@t-email.hu

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.
Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Klasszikus

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

Komolyzene a Vajdahunyadvárban!

Javában tart a nyár legszívderítőbb szabadtéri zenei fesztiválja, a Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál. A soron következő koncerteket a Mendelssohn Kamarazenekar, a Musica Sonora Kamarazenekar és a Budapesti Vonósok adják.
Klasszikus interjú

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Klasszikus fesztivál

Auer Fesztivál Veszprémben

Minden művész hovatartozását a hazai rög dönti el – vallotta Auer Lipót, akinek a szülővárosában, Veszprémben negyedik alkalommal rendeznek zenei fesztivált.
Klasszikus hír

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.
Klasszikus Szentendrei Ister Napok

Szentendrei Ister Napok – a Duna ünnepe

Szentendrén 2018. július 21-22-én kerül sor az immár több mint egy évtizede megrendezendő Ister Napokra, azaz a Duna ünnepére. A város helyi hagyományaira és népzenére épülő fesztivál az egyik legkedveltebb ingyenes, családi rendezvény.