Klasszikus

Műsorváltozás

2007.10.10. 00:00
Ajánlom
Ezúton értesítjük kedves közönségünket, hogy a PORT.hu - Art Face Seven régizenei esték 2007 október 14-re tervezett Zádori Mária-est elmarad, helyette az Aura Musicale barokk együttes koncertjét hallgathatják meg. A már megvásárolt jegyek az Aura Musicale koncertjére érvényesek, vagy a helyszínen este hétig visszaválthatók.

Az együttesnek a HUNGAROTON-nál eddig öt hanglemeze jelent meg, mind világpremier. Felvételeik komoly szakmai és közönségsikert arattak, a "G. Valentini: 7 bizzarrie, Op. 2"-t tartalmazó lemezük a velencei Fondazione Cini rangos hanglemezkritikai kitüntetését, a Vivaldi-díjat nyerte el.

Az Aura Musicale együttes az október 14-i estén a barokk zene gyöngyszemeiből válogat. Így Corelli, Bach, Purcell és Händel művei csendülnek fel Posvanecz Éva, Soltész István (hegedű), Máté Balázs (cselló, műv. vez.) és Papp Dóra (csembaló) előadásában.

(2007. október 14. 19:30 19:30 Budapesti Történeti Múzeum (Budapest) - Az Aura Musicale együttes koncertje; Corelli, Bach, Purcell és Händel művei; Tagjai: Posvanecz Éva, Soltész István (hegedű), Máté Balázs (cselló, műv. vez.), Papp Dóra (csembaló)

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus fesztivál

Auer Fesztivál Veszprémben

Minden művész hovatartozását a hazai rög dönti el – vallotta Auer Lipót, akinek a szülővárosában, Veszprémben negyedik alkalommal rendeznek zenei fesztivált.
Klasszikus hír

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.
Klasszikus Szentendrei Ister Napok

Szentendrei Ister Napok – a Duna ünnepe

Szentendrén 2018. július 21-22-én kerül sor az immár több mint egy évtizede megrendezendő Ister Napokra, azaz a Duna ünnepére. A város helyi hagyományaira és népzenére épülő fesztivál az egyik legkedveltebb ingyenes, családi rendezvény. A hagyományos szombat esti zenés gyertyaúsztatás mellett számtalan, a Duna köré szerveződő játék, táncház, koncert - többek között a Muzsikás, Vujicsics Együttes, Zuboly, Guca Partyzans, Dalabai, Herczku Ágnes és Nikola Parov Quartet - várja a Szentendrére látogatókat.
Klasszikus vicces

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.
Klasszikus vagyim holodenko

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.