Klasszikus

Műsorváltozás az Esztergomi Liszt Héten

2011.08.12. 18:55
Ajánlom
Bogányi Gergely augusztus 21-re tervezett koncertje augusztus 22-én lesz, míg Nicolas Namoradze 22-re tervezett hangversenyét 21-én tartják meg.

A meghirdetett helyszínek és kezdési időpontok változatlanok, csak a két koncert dátuma változott. Az augusztus 11-ig megváltott jegyek felhasználhatók az eredeti vagy a megváltozott időpontban is, illetve visszaválthatók.

A 2011-es Esztergomi Liszt Hét további programja: 23-án az esztergomi közönség által már jól ismert és kedvelt, rendkívül tehetséges fiatal zongoraművésznő, Konyicska Renáta ad koncertet az Esztergomi Szimfonikus Zenekar kíséretével. Fassang László orgonaművész két koncerten is közreműködik: 24-én a Liszt-lemezeikről ismert Szent Efrém Férfikarral, 25-én pedig az Országos Széchényi Könyvtár kórusával szólaltatják meg Liszt egyházzenei műveit. A Ránki Dezső - Klukon Edit művészházaspár augusztus 27-én lép fel, akik többek között Liszt kései alkotóperiódusának egyik legmegragadóbb remekművének négykezes változatát, a Via Crucist is műsorukra tűzik. A 4. Esztergomi Liszt Hét augusztus 28-án stílusosan az Esztergomi misével zárul. A Budavári Mátyás-templom Ének- és Zenekarát Tardy László vezényli majd.

Programkereső

Legolvasottabb

Színház

Csak röpülnék – beszélgetés Bodnár Erikával

Gyerekként József Attila versei adtak neki hitet. Sírni mindig szégyellt, nevetni csak a főiskolán tanult meg. Legendás művészekkel dolgozott együtt és sohasem elégedett meg azzal, ami már bevált. Új utakat keresve próbált meg röpülni, mindig egyre feljebb, s gondolatban talán most is egyik híres szerepében szárnyal. Bodnár Erika – Jászai-díjas, érdemes és kiváló művész – már két éve nem lépett színpadra. Megtisztelő, hogy az otthonában beszélgethettünk vele.
Zenés színház

74 évesen elhunyt Edita Gruberová

A „Szlovák Fülemüle” becenéven is emlegetett, világhírű szoprán énekesnő halálhírét a család közlése alapján müncheni ügynöksége, a Hilbert Artists Management tette közzé.
Klasszikus

Egy legendás tanárra emlékezik a legifjabb generáció a Zeneakadémián

Varga Tibor hegedűművész-tanár emlékének szenteli október 18-i koncertjét a Pannon Filharmonikusok, melyen négy csodagyerek-hegedűművész is közreműködik.
Könyv

Elhunyt Kálmán C. György

Vasárnap hajnalban, hatvanhét éves korában elhunyt Kálmán C. György – tudatta a neves egyetemi tanár, irodalomtudós, kritikus, publicista féltestvére
Zenés színház

Így búcsúztak a pályatársak Edita Gruberovától

A hetvennégy éves korában elhunyt, világhírű koloratúrszoprán, Edita Gruberová elvesztése nemcsak a közönséget sújtotta le, kollégái is fájó szívvel emlékeztek meg róla.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Klasszikus beszámoló

Az ember nélküli hang és a hang nélküli ember

Vidovszky László korai műveiből tartottak összművészeti estet és ismertető előadást a Zeneakadémia Solti Termében.
Klasszikus ajánló

Lengyel-magyar barátság - Emszt/Koszowski Duó első lemeze

A Folks című albumon lengyel és magyar zeneszerzők művei szólalnak meg az alkotók átiratában, szoprán szaxofonon és zongorán.
Klasszikus hír

Még lehet jelentkezni a Hubay Jenő Hegedűversenyre

Október 22-ig várja a húszévesnél fiatalabb közép-európai hegedűművészek jelentkezését a Fesztivál Akadémia által szervezett Hubay Jenő Hegedűverseny
Klasszikus ajánló

Egy legendás tanárra emlékezik a legifjabb generáció a Zeneakadémián

Varga Tibor hegedűművész-tanár emlékének szenteli október 18-i koncertjét a Pannon Filharmonikusok, melyen négy csodagyerek-hegedűművész is közreműködik.
Klasszikus hír

Újabb három évig Szinetár Miklós az Opera Örökös Tagjainak elnöke

A neves rendezőt, a Tagság jelenlegi elnökét október 12-én, az Eiffel Műhelyházban tartott közgyűlésen választották újra