Klasszikus

Művészek a dévai gyermekekért

2005.11.18. 00:00
Ajánlom
A Dévai Szent Ferenc Alapítvány javára ad jótékonysági hangversenyt Baranyay László zongoraművész és a Liszt Ferenc Kamarazenekar (hangversenymester Rolla János) december 12-én, hétfőn este 19:30-kor a Zeneakadémia Nagytermében. A koncert műsorán Mozart-művek (Kis éji zene, K 525; C-dúr zongoraverseny, K 467; A-dúr zongoraverseny, K 488) szerepelnek.

A hangverseny szünetében jótékonysági árverés keretében Petrás Mária csángó iparművész három karácsonyi kerámiájára lehet licitálni. A koncert teljes bevételét a Dévai Gyermekközpont megsegítése céljából Böjte Csaba ferences szerzetesnek adják át. Az est védnöke: Mádl Dalma asszony, a Katolikus Karitász jószolgálati nagykövete.

Jegyek a Zeneakadémia jegypénztárában és a Szent Gellért Könyvesboltban (1053 Budapest, Kossuth Lajos u. 1., Kárpátia udvar) 2000, 3000, és 4000 Ft-os áron kaphatók, illetve lefoglalhatók az est szervezőinél az allegrocd@axelero.hu e-mail címen. A jegyvásárlók meglepetés-ajándékot is kapnak a koncert előtt a helyszínen. A hangversenyről készült CD - a belépő felmutatása ellenében - kedvezményesen megvásárolható december 22-től a Szent Gellért Könyvesboltban.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Fenyő Iván: „Úgy éreztem, hogy megszűnt az összetartás”

Idén folytatódik a „legendás” Máté-Horvai osztály előadássorozata a Jurányi Házban, amely most Fenyő Iván életével foglalkozik. Őt kérdezte a Jurányi Latte a főiskolás emlékeiről, illetve arról, miért szállt ki az AlkalMáté Trupp-ból, és vajon játszik-e majd a róla szóló előadásban.
Klasszikus

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Plusz

A balatonfüredi Anna-bál mítosza és a valóság

Szombaton 193. alkalommal rendezik meg a balatonfüredi Anna-bált, aminek névadó kisasszonyát lehet, hogy nem is Annának hívták.
Zenés színház

Csuha Lajos: „Még meg tudok mozdulni a színpadon”

Szíve a rockhoz, a musicalhez húzza, de magát és a közönséget is meg fogja lepni Csuha Lajos a Budavári Palotakoncereken augusztus elején. Rövid interjúnkban az előkészületekről kérdeztük, de az is kiderült, milyen új feladatok találták meg az Operettszínház záruló évadában a hetvenéves művészt.
Jazz/World

Egy életmű megünneplésének kihívásai

Az idén 85 éves Quincy Jones prominens társasággal ünnepelte a születésnapját a Papp László Budapest Sportarénában, az ő esetében azonban egy életműkoncert kivitelezése eleve problémás, a megvalósítás viszont a kényszerből leszállított elvárásokat is képes volt helyenként alulról súrolni.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus videó

Videó: Kelemen Barnabásék totyogó kisbabája már az apját kíséri zongorán!

Ma este kezdődik a Fesztiválakadémia. "Elkezdődtek a próbák!" - írta Kokas Katalin, és közzétett egy videót, amelyen a férje a kislányukkal zenél.
Klasszikus magazin

Nem csak Ravel álmodta zenekarra az Egy kiállítás képeit

Sőt, még csak nem a századforduló zenéjének zenekari virtuóza volt az első, hanem egy orosz Rimszkij-Korszakov tanítvány.
Klasszikus videó

Ismerkedj meg a zongoristával, aki elefántoknak játszik klasszikusokat!

Vagy legalábbis az egyik biztosan. Ez derül ki abból a videóból, amelyet egy kalandos életű koncertzongorista osztott meg.
Klasszikus kórus

Solti Árpád nyerte a Mátrai Művészeti Napok zeneszerzői pályázatát

Solti Árpád műve nyerte el a Vox Mirabilis és a Muzsikál az Erdő Alapítvány zeneszerzői pályázatának fődíját, amelyet a Mátrai Művészeti Napok jubileuma alkalmából hirdettek meg
Klasszikus fidelio klasszik

Fidelio Klasszik: Koncertektől hangos kastélyok és várak

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 21-én lesz hallható a 92.1-en.