Klasszikus

Művészek a dévai gyermekekért

2005.11.18. 00:00
Ajánlom
A Dévai Szent Ferenc Alapítvány javára ad jótékonysági hangversenyt Baranyay László zongoraművész és a Liszt Ferenc Kamarazenekar (hangversenymester Rolla János) december 12-én, hétfőn este 19:30-kor a Zeneakadémia Nagytermében. A koncert műsorán Mozart-művek (Kis éji zene, K 525; C-dúr zongoraverseny, K 467; A-dúr zongoraverseny, K 488) szerepelnek.

A hangverseny szünetében jótékonysági árverés keretében Petrás Mária csángó iparművész három karácsonyi kerámiájára lehet licitálni. A koncert teljes bevételét a Dévai Gyermekközpont megsegítése céljából Böjte Csaba ferences szerzetesnek adják át. Az est védnöke: Mádl Dalma asszony, a Katolikus Karitász jószolgálati nagykövete.

Jegyek a Zeneakadémia jegypénztárában és a Szent Gellért Könyvesboltban (1053 Budapest, Kossuth Lajos u. 1., Kárpátia udvar) 2000, 3000, és 4000 Ft-os áron kaphatók, illetve lefoglalhatók az est szervezőinél az allegrocd@axelero.hu e-mail címen. A jegyvásárlók meglepetés-ajándékot is kapnak a koncert előtt a helyszínen. A hangversenyről készült CD - a belépő felmutatása ellenében - kedvezményesen megvásárolható december 22-től a Szent Gellért Könyvesboltban.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Végigsöpör a tao-változások előszele a színházi szakmán

Az Orlai Produkciós Iroda és a Veres1Színház is csatlakozott a vészharangot megkongató magánszínházakhoz, akik a társasági adókból történő kultúratámogatási lehetőség megszűnése miatt kerültek nehéz helyzetbe.
Vizuál

Színházi reklámfogás volt a megtalált Picasso-festmény

Hamisnak bizonyultak a hat éve ellopott Picasso-festmény felbukkanásáról szóló hírek. A kép megtalálását bejelentő holland írónő elmondása szerint "tréfa áldozata lett". Egy belgiumi színházi produkció alkotói közölték, hogy ők csapták be a megtalálót és hamisítvány a Romániában talált, Picassónak tulajdonított festmény - közölte a holland NOS televízió.
Vizuál

A Ruben Brandt és a Napszállta tarolt Sevillában

Milorad Krstic akció-thrillere a legjobb forgatókönyv, a legjobb elsőfilm és az andalúz forgatókönyvíró szövetség díját is elnyerte a sevillai filmfesztiválon, Nemes Jeles László filmjét pedig a legjobb európai koprodukciót megillető Eurimages-díjjal tüntették ki.
Klasszikus

Átadták a Junior Prima Díjakat zeneművészet kategóriában

Tíz fiatal tehetség vehette át a 2018-as Junior Prima Díjat zeneművészet kategóriában kedden a Müpában Budapesten.
Klasszikus

Ismét tehetséges fiataloké az Óbudai Társaskör színpada

Gitármuzsika, az év fiatal jazz-zenészei és olaszmánia Óbudán.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus hegedű

„Szeretettel…” – Joachim József tanácsai hegedűsöknek

Brahms jóbarátja és műveinek tolmácsolója, Európa egyik legrangosabb hegedűművésze volt a 19. században Joachim József. Az idős mester Vecsey Ferencnek gyűjtött össze hat szabályt.
Klasszikus gyereknap

A 8 éves Máté vezényelhette a Budapesti Fesztiválzenekart

A Gyermekek Világnapján Fischer Iván átadta a pulpitust egy kisfiúnak: Máté Dvorák VI. szimfóniájából vezényelhetett az együttes élén.
Klasszikus hír

Átadták a Junior Prima Díjakat zeneművészet kategóriában

Tíz fiatal tehetség vehette át a 2018-as Junior Prima Díjat zeneművészet kategóriában kedden a Müpában Budapesten.
Klasszikus ajánló

Ismét tehetséges fiataloké az Óbudai Társaskör színpada

Gitármuzsika, az év fiatal jazz-zenészei és olaszmánia Óbudán.
Klasszikus érdi tamás

Miért nem vették fel a Zeneakadémiára ezt a tehetséges zongoristát?

Ezt kérdezte a legendás Leon Fleisher, amikor először találkozott Érdi Tamással. A torontói Királyi Konzervatórium zongora tanszakán látássérültként is elfogadták a fiatalember jelentkezését, ezt a napot örökíti meg a következő szemelvényünk a zongoraművészről szóló könyvből.