Klasszikus

Művészeti ösztöndíjakat alapított Újbuda önkormányzata

2005.04.30. 00:00
Ajánlom
A „Maecenas” ösztöndíjak célja, hogy segítse a kerületben élő művészek alkotómunkáját, művészi fejlődését. A fiatal művészek pályakezdéséhez külön pályakezdő ösztöndíjjal kíván hozzájárulni Újbuda önkormányzata.

A művészek háromféle kiírásra pályázhatnak: a „Maecenas” alkotói, a „Maecenas” egyszeri alkotói, vagy a „Maecenas” pályakezdő ösztöndíjra. Az alkotói ösztöndíjra az pályázhat, aki legalább öt éve – pályakezdő ösztöndíj esetén három éve – a kerületben lakik. Az alkotói ösztöndíj egy évre adományozható, havi összege minimum 50 ezer forint, de legfeljebb bruttó 75 ezer forint. Az egyszeri alkotói ösztöndíj meghatározott célú művészeti alkotómunkára adományozható, összege 400-600 ezer forint lehet.

A pályakezdő ösztöndíj annak adományozható, aki a pályázati kiírás közzétételekor a 35. életévét még nem töltötte be, de már önálló művészeti tevékenységet tud bemutatni. Az egy évre adható támogatás havi összege 40-60 ezer forint között lehet. Az ösztöndíjat az Önkormányzat Kulturális Bizottságának javaslata alapján a Képviselő-testület adományozza. A rendelet teljes szövege az alábbi honlapon a rendeletek között olvasható.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Klasszikus

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Klasszikus

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.
Vizuál

Színekkel keltették új életre Pompeii-t és Herculaneum-ot

Nemcsak a színpompás panelek érdekesek, de a helyszínek is, ahol kiállították őket. Az igazgató szerint mindez remek módja a múlt a jelen összekapcsolásának.
Klasszikus

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus molnár anna

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Klasszikus ajánló

Így telik a Klassz a pARTon! fesztivál (és ajánlunk néhány következő koncertet is)

Július 8-án a Pesti Vigadóban startolt a Klassz a pARTon! fesztivál, amelynek a következő héten Szigligeten, Balatonfüreden és Paloznakon lesznek koncertjei. A Danubia Zenekar, Érdi Tamás, Vásáry Tamás és a Concerto Budapest a fellépők között.
Klasszikus hír

Ők a King’s Singers új tagjai

A következő évtől Edward Button kontratenor és Nick Ashby basszbariton a legendás énekegyüttes új tagjaiként állnak színpadra.
Klasszikus ajánló

Komolyzene a Vajdahunyadvárban!

Javában tart a nyár legszívderítőbb szabadtéri zenei fesztiválja, a Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál. A soron következő koncerteket a Mendelssohn Kamarazenekar, a Musica Sonora Kamarazenekar és a Budapesti Vonósok adják.
Klasszikus interjú

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.