Klasszikus

Művészeti tanács alakult az MR Gyermekkórusnál

2012.09.01. 08:40
Ajánlom
A testület elsősorban a gyermekkórus hazai és nemzetközi művészeti életben való aktívabb részvételét kívánja elősegíteni.

A művészeti tanács létrehozásának célja ezeken túl az, hogy az MR Gyermekkórus a közszolgálati adók számára készített felvételek, programok elkészítésében is többet működjön közre, s ebben a tanács szakmai támogatást, hátteret biztosítson - tudatta az MTI-vel csütörtökön a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) kommunikációs osztálya.

A közlemény szerint az MTVA vezérigazgatója, Böröcz István kezdeményezésére megalakult művészeti tanács tagjai a befogadó iskola mindenkori igazgatója, az iskola megválasztott szülői munkaközösségének elnöke, a gyermekkórus vezető karnagya és egy kórustag. A tanács elnöke a Közszolgálati Kulturális Előadó-művészi Kft. mindenkori ügyvezető igazgatója, azaz jelenleg Borbély-Urquhart Julianna. A művészeti tanács havi rendszerességgel ül össze, és folyamatosan figyelemmel kíséri a gyermekkórus tevékenységét, szerepléseit. Rendszeresen értékeli a fellépéseket, a felmerülő szakmai kérdésekben pedig véleményez és javaslatot tesz.

"A művészeti tanács a befogadó iskola és a mindenkori fenntartó közötti párbeszéd és kölcsönös egyeztetés évtizedes hiányát kívánja pótolni. E testület híd lesz a befogadó iskola, a szülők, a diákok és a mindenkori fenntartó között. Bízom benne, hogy a művészeti tanács tevékenységével hatékonyabb lesz az MR Gyermekkórus tevékenysége, és megújulva vehet majd részt mind a kóruséletben, mind a megújult közmédia műsorkészítésben" - mondta az MTVA vezérigazgatója az alakuló ülésen.

Böröcz István emlékeztetett, a megújulás keretében az MR Gyermekkórus élére július végén Matos László került, továbbá folyamatban van az eddig elmaradt, ugyanakkor elengedhetetlen szerződéskötés a gyermekek muzikális oktatását végző és a kórusnak helyt adó Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Gimnázium és Zeneiskolát fenntartó önkormányzattal.

Daróci Bárdos Tamás: Üszküdárá, km.: MR Gyermekkórus, vez.: Eőry Krisztina

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Székely Krisztát, Kováts Adélt és a kolozsvári társulatot is díjazta a POSZT

A XVIII. Pécsi Országos Színházi Találkozó szakmai, színész- és közönségzsűrije idén is döntött a fesztivál díjairól. A Kolozsvári Állami Magyar Színházé a legjobb előadásnak járó elismerés, a Fidelio támogatásával átadott legjobb 30 év alatti színésznőnek járó díjat Szakács Hajnalka vehette át. Íme a díjazottak listája!
Zenés színház

10 érdekesség a ma 75 éves Marton Éváról

Június 18-án ünnepli hetvenötödik születésnapját Marton Éva Kossuth-díjas operaénekes, a Magyar Szent István-rend birtokosa, a Corvin-lánc kitüntetettje, a nemzet művésze.
Zenés színház

DaCapo: lehet kétszer is érdekes ugyanaz a produkció?

Ismerik azt a keserédes érzést, amikor felvirrad egy várva várt esemény utolsó napja? Ezzel ébredtünk ma Miskolcon immár túl operabáron, régi keresztény hagyományokat idéző felvonuláson, és a RockGiovanni második előadásán is.
Vizuál

Frida Kahlo személyes tárgyai a Victoria és Albert Múzeumban

A Frida Kahlo: Making Her Self Up (Hogyan építette fel magát Frida Kahlo) című kiállítás több mint 200 tárgyat mutat be a művész mexikóvárosi szülőházából, a Kék Házból, ahol 1954-ben, 47 éves korában meghalt. Festményei július elején Budapestre érkeznek.
Zenés színház

Spontán, közös énekléssel zárult a miskolci operafesztivál

Dupla gálakoncerttel, utcabállal, remek hangulatban ért véget tegnap este a 18. Bartók Plusz. A friss Kossuth-díjas Sümegi Eszter még meg is énekeltette a Miskolci Nemzeti Színház közönségét.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus fszek

Új helyre költözik a FSZEK Zenei Gyűjteménye

Épületfelújítás miatt augusztus 6-ától várhatóan 2019 augusztusáig a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtárának épületében működik a Zenei Gyűjtemény.
Klasszikus díszpolgár

Horgas Eszter és Vásáry Tamás Budapest díszpolgára lett

A kitüntetés posztumusz díjazottja Burger Barna fotóművész és Hazay István Kossuth-díjas geodéta, az MTA tagja.
Klasszikus

Ha kottát nyomtatsz egy pólóra, legalább csináld jól

Valami nagyon nem a kotta szerint alakult az Amazonon.
Klasszikus gyász

87 évesen elhunyt Gennagyij Rozsgyesztvenszkij

A világhírű orosz karmester több ízben járt Magyarországon is. Több mint félszáz művet írtak neki kortárs zeneszerzők.
Klasszikus virtuózok

Daganatos betegségből gyógyuló sorstársainak gyűjt a Virtuózok döntőse

Lukács Gergely tavaly a döntőig jutott a Virtuózok tehetségkutató műsorban. A tubaművész most egy fontos ügy érdekében kéri közönségének támogatását. A rákból felépült művész a Démétér ház daganatos betegségből gyógyuló lakóinak szeretne segíteni, akik ugyanazt a nehéz utat járják végig, amit egykor ő.