Klasszikus

Muzsika Várnából

2010.05.26. 14:23
Ajánlom
Különleges koncertnek lehetnek tanúi, akik június 13-án a várnai fiatalok koncertjét választják. Játsszon a Fidelióval és nyerjen két jegyet a hangversenyre!

Várna városában a Varna Music Academy keretében kezdetben karmesterek, majd énekesek és hangszeresek százai  képezhették tovább magukat kurzusok keretében. A gazdag programok és a nemzetközileg elismert művészek óráin kívül a jelentkezőknek lehetőségük van színpadi tapasztalatot is szerezni a Fekete-tenger partján lévő gyönyörű város legjelentősebb koncerthelyszínein. Az akadémiához egy utazó fesztivál is kapcsolódik, ahol a jelentkezők európai és izraeli koncertturnén vehetnek részt neves karmesterek vezénylete alatt. Június 13-án Budapestre érkeznek Stephen Gothold dirigenssel, hogy Mozart Requiemjét és a hegedűre, brácsára, és zenekarra írt Sinfonia Concertantét szólaltassák meg a Zeneakadémia patinás falai között.

Kérdésünk: Mikor kapta nevét a Varna Music Academy?

Ha a helyes választ június 9-éig megjelöli, sorsoláson vesz részt, amelyen öt szerencsés megfejtőnk két jegyet nyer a koncertre.

A játékban csak regisztrált felhasználóink vehetnek részt a bejelentkezést követően.

Varna Music Academy
2010. június 13. 19:30
Zeneakadémia Nagyterem
Km.: Budapesti Ifjúsági Kórus (karig.: Gerenday Ágnes), Prelude Vegyeskar, Durango Kórustársaság, MÁV Szimfonikusok, Michael Emery (hegedű), Shawn Snider (brácsa), Kathleen Sasnett (szoprán), Laura Green (mezzoszoprán), Benjamin Sasnett (tenor), Jacob Sasnett (bariton)
Vez.: Stephen Gothold

Mozart: Sinfonia Concertante, K. 364; Requem, K. 626

www.VarnaMusicFestivals.com

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.
Klasszikus

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.
Vizuál

Kiállítják az első bécsi női fényképész századeleji portréit

Művészek, arisztokraták és más hírességek a század elejéről Klimttől Picassóig a Madame d'Ora néven dolgozó Dora Kallmus fotográfiáin a bécsi Leopold múzeumban.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

Komolyzene a Vajdahunyadvárban!

Javában tart a nyár legszívderítőbb szabadtéri zenei fesztiválja, a Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál. A soron következő koncerteket a Mendelssohn Kamarazenekar, a Musica Sonora Kamarazenekar és a Budapesti Vonósok adják.
Klasszikus interjú

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Klasszikus fesztivál

Auer Fesztivál Veszprémben

Minden művész hovatartozását a hazai rög dönti el – vallotta Auer Lipót, akinek a szülővárosában, Veszprémben negyedik alkalommal rendeznek zenei fesztivált.
Klasszikus hír

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.
Klasszikus Szentendrei Ister Napok

Szentendrei Ister Napok – a Duna ünnepe

Szentendrén 2018. július 21-22-én kerül sor az immár több mint egy évtizede megrendezendő Ister Napokra, azaz a Duna ünnepére. A város helyi hagyományaira és népzenére épülő fesztivál az egyik legkedveltebb ingyenes, családi rendezvény.