Klasszikus

Myrtill Jazz a Merlin Színházban

2005.02.28. 00:00
Ajánlom
A jazz zenész generáció egyik feltörekvő, csillogó hangú énekesnője, Micheller Myrtillt, aki végre egy évtizednyi tapasztalatszerzés után elkészítette saját szólólemezét – I Just Found Out About Love címmel –, március elsején, este kilenc órától a Merlin Színház színpadán lép fel zenekarával.

A lemezen a jazz repertoár klasszikusaiból gyűjtött össze egy csokorra valót. Myrtillt eddig is figyelemmel kísérhettük a hazai jazz színpadokon, jazz fesztiválokon, hiszen számos különböző formáció élén vendégszerepel, de nagyobb népszerűséget inkább a hazai popzene hozott számára. Első ízben a Meseautó című film feldolgozásához készült filmzenével, amelyből egy teljes CD is készült az Escape zenekarral, ezen kívül Magyarország legnépszerűbb DJ párosával Náksi és Brunnerrel immár négy aranylemezt tudhat magáénak, amely nyilvánvalóan köszönhető az egyre látogatottabb Parádé rendezvénynek is. Rengeteg sztár mellett dolgozott vokalistaként is – több mint 30 zenei kiadványon hallható a hangja –, illetve a 2004-es Megasztár tehetségkutató énektanáraként is figyelhettük a munkáját.

Az I Just Found Out About Love című lemezt hallgatva mégis az az érzésünk, hogy a jazz zene Myrtillnek nagyon is sajátja, és átütő hatásúra sikeredett. Ehhez természetesen hozzájárulnak a zenésztársak is: Révész Richárd (zongora), Nagy Péter (bőgő), Kovács Zsolt (dob) és Bér Zsolt (trombita), akik Myrtillel együtt mindannyian diplomás, jazz főiskolát végzett művészek. Játékukon nem csak az érzelmesség, de a profizmus is azonnal hallatszik. Ugyan az amerikai jazz repertoár nagy része angol nyelven szólal meg, Myrtill nem titkolt terve, hogy idővel a magyar nyelvű örökzöldekből is elkészítsen egy hasonló hangulatú lemezt.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Fenyő Iván: „Úgy éreztem, hogy megszűnt az összetartás”

Idén folytatódik a „legendás” Máté-Horvai osztály előadássorozata a Jurányi Házban, amely most Fenyő Iván életével foglalkozik. Őt kérdezte a Jurányi Latte a főiskolás emlékeiről, illetve arról, miért szállt ki az AlkalMáté Trupp-ból, és vajon játszik-e majd a róla szóló előadásban.
Zenés színház

Oszvald Marika: „Semmi ok az aggodalomra, jó idők járnak az operettre”

A Halhatatlanok Társulatának tagja, Kossuth- és Jászai-díjas, és cigánykerekeiről azok is ismerik, akik nem járnak operettbe. Oszvald Marika a budavári gálakoncertről, és arról is beszélt, hogy kell-e félteni az operett műfaját.
Klasszikus

Ők a King’s Singers új tagjai

A következő évtől Edward Button kontratenor és Nick Ashby basszbariton a legendás énekegyüttes új tagjaiként állnak színpadra.
Klasszikus

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Klasszikus

Fidelio Klasszik: Koncertektől hangos kastélyok és várak

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 21-én lesz hallható a 92.1-en.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus videó

Ismerkedj meg a zongoristával, aki elefántoknak játszik klasszikusokat!

Vagy legalábbis az egyik biztosan. Ez derül ki abból a videóból, amelyet egy kalandos életű koncertzongorista osztott meg.
Klasszikus kórus

Solti Árpád nyerte a Mátrai Művészeti Napok zeneszerzői pályázatát

Solti Árpád műve nyerte el a Vox Mirabilis és a Muzsikál az Erdő Alapítvány zeneszerzői pályázatának fődíját, amelyet a Mátrai Művészeti Napok jubileuma alkalmából hirdettek meg
Klasszikus fidelio klasszik

Fidelio Klasszik: Koncertektől hangos kastélyok és várak

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 21-én lesz hallható a 92.1-en.
Klasszikus molnár anna

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Klasszikus ajánló

Így telik a Klassz a pARTon! fesztivál (és ajánlunk néhány következő koncertet is)

Július 8-án a Pesti Vigadóban startolt a Klassz a pARTon! fesztivál, amelynek a következő héten Szigligeten, Balatonfüreden és Paloznakon lesznek koncertjei. A Danubia Zenekar, Érdi Tamás, Vásáry Tamás és a Concerto Budapest a fellépők között.