Klasszikus

Nagyromantika fiatal sztárokkal

2013.04.30. 12:54
Ajánlom
A Müpa Szimfonikus felfedezések-sorozatának évadzáró koncertjén, május 20-án a fiatal grúz zongoristát, Nicolas Namoradzét invitálja közös játékra a Savaria Szimfonikus Zenekar.

Az ifjú szólista tudását a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem kivételes tehetségek tagozatán alapozta meg, ahol tizenkét évesen lett Esztó Zsuzsa növendéke. Két évvel később elnyerte a Fellowship of the Royal Schools of Music diplomát. Jelenleg Kemenes András és Wagner Rita másodéves hallgatója a Zeneakadémián, miközben a Scuola di Musica di Fiesole posztgraduális képzésén Elisso Virsaladze tanítványa. A májusi koncert első felében Brahms gigantikus II. zongoraversenyének (B-dúr, op. 83) szólistájaként lép majd pódiumra.

Nem kevésbé érdekes személyisége a magyar zenei életnek az est karmestere, Madaras Gergely sem. 2011-ben Junior Prima díjjal tüntették ki, emellett a Luzreni Fesztivál Akadémia munkáját is segíthette Pierre Boulez asszisztenseként és állandó dirigensként. A húszas évei végén járó karmester már a világ legkiválóbb nagyzenekarai között számon tartott Londoni Szimfonikusokat és az amszterdami Concertgebouw együttesét is vezényelte, így biztosak lehetünk benne, hogy Csajkovszkij V. szimfóniáját (e-moll, op. 64) is értő kézzel fogja dirigálni.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

Komolyzene a Vajdahunyadvárban!

Javában tart a nyár legszívderítőbb szabadtéri zenei fesztiválja, a Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál. A soron következő koncerteket a Mendelssohn Kamarazenekar, a Musica Sonora Kamarazenekar és a Budapesti Vonósok adják.
Klasszikus interjú

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Klasszikus fesztivál

Auer Fesztivál Veszprémben

Minden művész hovatartozását a hazai rög dönti el – vallotta Auer Lipót, akinek a szülővárosában, Veszprémben negyedik alkalommal rendeznek zenei fesztivált.
Klasszikus hír

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.
Klasszikus Szentendrei Ister Napok

Szentendrei Ister Napok – a Duna ünnepe

Szentendrén 2018. július 21-22-én kerül sor az immár több mint egy évtizede megrendezendő Ister Napokra, azaz a Duna ünnepére. A város helyi hagyományaira és népzenére épülő fesztivál az egyik legkedveltebb ingyenes, családi rendezvény.