Klasszikus

Négy rangos nyári zenei fesztiválon a Fesztiválzenekar

2011.08.25. 10:00
Ajánlom
Fischer Iván együttese lép fel a 26. Meranói Nyári Zenei Fesztivál csütörtöki nyitónapján. A zenekar innen először svájci, majd spanyolországi és nagy-britanniai fesztiválokra utazik tovább.

Az olaszországi Meranóban a Brahms- és Dvorák-művekből összeállított program szólistája a BFZ-vel korábban már Budapesten is fellépő kiváló dán hegedűművész, Nikolaj Znaider lesz - nyilatkozta Váradi Júlia, a BFZ kommunikációs menedzsere. Tájékoztatása szerint a műsort két nappal később, augusztus 27-én Svájcban, a Yehudi Menuhin által alapított Gstaadi Fesztiválon is előadják. Svájcból Spanyolországba repül a zenekar, ahol augusztus 30-án és 31-én Santanderben lép fel. Az első hangverseny a meranói-gstaadi program ismétlése lesz, míg a másodikon Liszt- és Mahler-alkotásokat játszanak. Az est szólistája - Liszt Haláltáncában - a horvát zongoraművész, Dejan Lazic lesz.

A turné a világhírű londoni BBC Promenade Concerts - vagy ahogy mindenki hívja, Proms - fesztiválon ér véget. Ez lesz a BFZ hetedik fellépése a világ legnagyobb, 117 éve alapított komolyzenei fesztiválján. Szeptember 2-án 19 órai kezdettel Liszt- és Mahler-művekből összeállított műsort játszik, majd 22 órakor - immár új közönségnek - úgynevezett prima vista koncertet ad. Ennek műsorát a közönség választja ki a helyszínen a Fesztiválzenekar által kínált, csaknem 300 darabot tartalmazó "menüből". Az együttes fellépését óriási érdeklődés előzi meg: mindkét koncertre gyakorlatilag minden jegy elkelt a több mint 5 ezer nézőt befogadó Royal Albert Hallba. A BBC mind a két hangversenyt közvetíti.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Elmaradnak a Billy Elliot előadásai

Tizenöt előadás marad el a két éve futó Billy Elliotból. A közelmúltban kormányközeli oldalról kritizált musicalnek egy ezernyolcszáz férőhelyes színházat kellene megtöltenie gyakran naponta kétszer.
Vizuál

Amit ne hagyjon ki a Múzeumok Éjszakáján

Hasznos tudnivalók és szerkesztőségünk tagjainak tippjei.
Színház

Működik a kémia Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka között

Megkezdődtek a Szegedi Szabadtéri Játékok új Shakespeare-bemutatójának, a Rómeó és Júlia próbái Hegedűs D. Géza vezetésével.
Klasszikus

„A kezdetekben minden zene kamarazene volt”

Kokas Katalin és Kelemen Barnabás világhírű hegedűművészek által alapított Fesztiválakadémiát július 23-29-ig rendezik a Liszt Ferenc Zeneakadémián.
Zenés színház

Lőrinczy György: Ezen az úton mennék tovább

Az Operettszínház főigazgatója büszke arra, hogy sokszínű intézményt vezethet és újfajta közönséget vonz a színházuk. A kultura.hu-nak adott interjúban azt is bejelentette, újra pályázik a vezetői pozícióra.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus humor

Molto scherzando: Ilyen, ha a karmester szelfibotra cseréli a pálcát

Persze csak a Photoshop segítségével, egy komoly karmester soha nem tenne ilyet!
Klasszikus

Ez a klarinétos nem jutott be álmai iskolájába, mert a barátnője hamis elutasító levelet küldött neki

Szegény Eric Abramovitz hétéves kora óta egy Los Angeles-i konzervatóriumban akart tanulni, de a barátnője nem akarta, hogy a fiú olyan messze költözzön tőle, és akcióba lépett.
Klasszikus ajánló

Fidelio Klasszik: Ha leszáll az éj, írni kezd

A Fidelio és a Klasszik Rádió 92.1 közös magazinműsorának június 23-i adásában vendégünk lesz Érdi Szabó Márta, Dr. Földvári-Oláh Csaba, Horváth János Antal és Vaskor Gréta.
Klasszikus hír

Magyar Örökség Díjat kap az Óbudai Danubia Zenekar

A fennállásának 25. évfordulóját ünneplő együttest az MTA dísztermében tüntetik ki szombaton további hat díjazottal együtt.
Klasszikus hír

Senki nem akart négyoldalas Mozart-kéziratot venni 163 millióért

A Figaro házassága utolsó felvonásának egyik zenei vázlata az előzetes becslések szerint 500 ezer euróért kelhetett volna el egy árverésen. Nem vette meg senki.