Klasszikus

Negyvenedik Nyírbátori Zenei Napok

2006.07.03. 00:00
Ajánlom
Idén augusztus 11. és 20. között rendezik meg negyvenedik alkalommal a nagy hagyományú Nyírbátori Zenei Napok fesztivált.

A Nyírbátori Zenei Napok egyike a legnagyobb múltú magyar zenei fesztiváloknak. Létrehozásában zenetörténetünk nem kisebb személyiségei működtek közre, mint Ferencsik János, Kovács Dénes, Simándy József, Koródy András, Ruha István. Nyírbátor meghatározó élménye a magyar muzsikusok generációinak: akik vagy diákként, a legendás zenei tábor lakóiként, vagy fellépő művészként, olykor kurzusvezető tanárként részesei voltak az elmúlt negyven év sikerének.

A jubileumi esemény bámulatos architektúrájú történelmi helyszíneken kínál kivételes zenei élményeket olyan művészek részvételével, mint Kocsis Zoltán, Mathias Schulz, Kertesi Ingrid, a Moszkvai Patriarchátus Nagykórusa, a Debreceni Kodály Kórus vagy a világhírű nyíregyházi Cantemus Gyermekkar. A fesztivált nemzetközi történész-fesztivál egészíti ki, mely a Báthoriak világát, a több száz éves Báthori-hagyományt idézi föl, a jubileumi kiállításon pedig rangos képzőművészek alkotásait tekintheti meg a közönség.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.
Klasszikus

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

Komolyzene a Vajdahunyadvárban!

Javában tart a nyár legszívderítőbb szabadtéri zenei fesztiválja, a Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál. A soron következő koncerteket a Mendelssohn Kamarazenekar, a Musica Sonora Kamarazenekar és a Budapesti Vonósok adják.
Klasszikus interjú

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Klasszikus fesztivál

Auer Fesztivál Veszprémben

Minden művész hovatartozását a hazai rög dönti el – vallotta Auer Lipót, akinek a szülővárosában, Veszprémben negyedik alkalommal rendeznek zenei fesztivált.
Klasszikus hír

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.
Klasszikus Szentendrei Ister Napok

Szentendrei Ister Napok – a Duna ünnepe

Szentendrén 2018. július 21-22-én kerül sor az immár több mint egy évtizede megrendezendő Ister Napokra, azaz a Duna ünnepére. A város helyi hagyományaira és népzenére épülő fesztivál az egyik legkedveltebb ingyenes, családi rendezvény.