Klasszikus

Negyvenezren hallgatták Boros Misi zongorajátékát Kínában

2018.12.01. 11:05
Ajánlom
A 15 éves magyar zongorista vörös szőnyegen vonult be a hatalmas stadion színpadára, ahol Liszt műveiből adott műsort. A nézők közül a koncert után sokan felismerték Misit, és közös fotót, autogramot kértek tőle.

„Fantasztikus érzés volt ennyi ember előtt játszani, köszönöm Mr. Roy Fu-nak, a Deer Capitalnak, Peller Mariannak és a Virtuózoknak ezt a csodálatos élményt!” – nyilatkozta Boros Misi, a Virtuózok felfedezettje ma reggel egy gyors telefoninterjúban.

Batta András, a Virtuózok műsor zsűritagja is velük tartott

A fiatal zongoristát a Kis Virtuózok Alapítvány elnöke, Batta András is elkísérte Sencsenbe, aki a műsor zsűritagjaként a kezdetektől figyeli Misi bontakozó tehetségét.

„Ünnep nekünk minden ilyen alkalom, amikor a magyar tehetségek külföldön is fontos, sikeres szerepléseken vannak túl. November elején New Yorkban, a híres Lincoln Centerben léphettek fel Plácido Domingo előtt, most pedig Boros Misi kápráztatta el a shenzeni Aréna közönségét. A Kis Virtuózok Alapítvány segítségével megpróbáljuk segíteni a fiókákat a zenei pálya első szárnypróbálgatásaiban” – hangsúlyozta Batta András, majd hozzátette:

 „A Virtuózok kis és nagyobb közösségeket formál.

A legszélesebb közösséget a nézők jelentik, akik rajonganak a kis virtuózokért, csodás adottságaikért, elmélyedt szorgalmukért, szerénységükért, és még egy sor más, szerethető tulajdonságukért.

Mindenki azt érzi: ők a »mi« gyerekeink.”

IMG_4432-110102.jpg

Negyvenezren hallgatták Boros Misit (Fotó/Forrás: Virtuózok)

Peller Mariann producer, a Kis Virtuózok Alapítvány alapítója és a Virtuosos Holding elnöke is Misivel tartott Kínába.

 „Újabb fantasztikus kihíváson vagyunk túl, amely után elmondhatjuk, a Virtuózok nemzetközi sikerének az első mérföldkövéhez érkeztünk.

Az, hogy egy 40 ezres aréna közönsége lélegzetvisszafojtva hallgatta a »mi fiunkat«, elmondhatatlan büszkeség, csodálatos érzés.

Még fel sem ocsúdtunk a New York-i koncertünk sikere felett érzett örömből, és most itt állunk a sencseni reptéren egy ilyen csodálatos hét után” – nyilatkozta a producerasszony.

New Yorkban turnézott a Virtuózok, Plácido Domingo is ott volt a koncerten

Kapcsolódó

New Yorkban turnézott a Virtuózok, Plácido Domingo is ott volt a koncerten

A High Note Hungary rendezvénysorozat a Virtuózok fellépésével, az Operaház vendégjátékával, dzsesszkoncerttel, előadásokkal és képzőművészeti kiállítással mutatja be a New Yorknak a magyar kultúrát. A Virtuózok november 8-án, csütörtök este koncerteztek a híres Lincoln Plazán álló David H. Koch Színházban.

IMG_4294-110038.jpg

Névtábla Sencsenből (Fotó/Forrás: Virtuózok)

Megárthat nekik a hírnév?

Peller Mariann elmondta, nincs okuk az aggodalomra, akik attól tartanak, Misinek és a hozzá hasonló fiatal tehetségeknek megárthat a hírnév, a siker. A srácok érzelmi stabilitására mind a Virtuózok, mind a gyerekek szülei odafigyelnek. „Az a szerénység, ahogy Misi kezelte az autogramkérők és fotózkodó zenerajongók sorát...igazi sztár, gyermeki tisztasággal. Tisztelettudó, szerény, szorgalmas: csodálatos emberek, nem csak ígéretes művészek a mi tehetségeink!”

A szülő szeretete, odafigyelése döntő egy gyermek életében

– kapcsolódott be a beszélgetésbe Boros János, Misi édesapja. „Ha sikerül megtalálni, amiben kiteljesedhet, ha szereti, érdeklődik, minden nap alig várja, hogy azt művelje, amiben jó, amihez adottságai vannak, akkor problémátlan, boldog gyerek lesz” –hangsúlyozta a fiatal művész édesapja.

Peller Mariann zárásként elmondta, hogy a sencseni meghívást Roy Funak és cégének, a Deer Capitalnak köszönhetik. „Roy nem csak befektető cégünkben, de barát, erős támasz is. Hisszük, hogy még sok ilyen csodálatos élményt fogunk közösen megélni!” A Deer Capital idén májusban New Yorkban csatlakozott a VIRTUOSOS Holding Ltd. nemzetközi befektetői köréhez, ugyanakkor, amikor Plácido Domingo operaénekes.

___DSC8347-110102.jpg

Boros Misi, Roy Fu, Miklósa Erika, Plácido Domingo és Peller Mariann a Virtuosos Holding idén májusi befektetői csatlakozásakor (Fotó/Forrás: Marjai Judit)

A Deer Capital kockázati tőkebefektető alap olyan fiatal vállalkozók ötleteibe fektet be, akik célratörően, nemzetközi trendek mentén tesznek álmaik megvalósításáért. A cég elsősorban a telekommunikáció és a médiatechnológia területén tevékenykedő, újonnan induló cégek finanszírozására koncentrál.

Boros Misi már csak két nagyobb fellépést tervez 2018-ban

Boros Misi legközelebb december 16-án a Budapest Music Centerben lép színpadra a Jónak lenni jó című jótékonysági rendezvényen, majd december 30-án a Müpában a Virtuózok Mesterkoncerten búcsúztatja az évet.

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Kapcsolódó

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Modigliani napi száz rajzot is készített, de ugyanilyen tempóban meg is semmisítette műveit

1920. január 24-én, alig 36 évesen hunyt el Amedeo Modigliani olasz festő, szobrász. A szegénységben élő művész jellegzetes elnyújtott alakjai ma már csillagászati összegekért kelnek el az árveréseken.
Vizuál

Az első önarckép, amely tükrözte Van Gogh elmeállapotát

Vincent Van Gogh munkásságának vezető szakértői igazolták, hogy az oslói Nemzeti Múzeum gyűjteményében található önarcképet valóban a holland mester festette. A különleges alkotás 1889-ben készült, mikor a művész pszichózisa miatt többször is kezelésre szorult.
Klasszikus

Egy nő nem csupán a gitárját tudja behangolni, hanem akár zenét is írhat

Egyre nyilvánvalóbb, hogy a nők legalább annyira értenek a zenéhez, mint a férfiak. De milyenek a lehetőségeik, és mennyi terük van alkotni? Erről kérdeztük Barna Emília szociológust.
Könyv

A Tüskevár írója volt gazdatiszt, de uszálykísérő, patkányirtó és napszámos is

Bár elsősorban ifjúsági és "állatregényíróként" emlegetik, még utóbbi köteteiben is - csak úgy mellékes könnyedséggel - zseniális emberábrázoló. 1900. január 25-én született Fekete István író.
Jazz/World

Visszakapta az ellopott hegedűjét Lajkó Félix

Sajtónyilvánosság előtt kapta vissza ellopott hegedűjét Lajkó Félix január 23-án, csütörtökön, Újvidéken.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus hír

Itt a lehetőség: felvételt hirdet a Magyar Rádió Gyermekkórusa

Nagycsoportos óvodások és általános iskolás gyermekek jelentkezését várja a magyar és külföldi zeneélet elismert énekkara.
Klasszikus portré

Generációk csellista példaképe: 75 éves lenne Jacqueline du Pré

Tragikusan fiatalon hunyt el, de egyetlen évtized alatt beírta nevét a legfontosabb modern előadóművészek közé. Jacqueline du Pré inspiráció sokak számára ma is, egykori hangszerén pedig magyar művész játszik.
Klasszikus lemez

Nicola Benedetti is fellép a Grammy-átadón

A skót hegedűművész is ott lesz január 26-án az egyik legnagyobb zenei díj átadóján. Az is lehet, hogy kap valamit.
Klasszikus hír

Bionikus kesztyűben újra képes zongorázni a brazil zongoraművész

Több mint 20 év után ismét képes mindkét kezével zongorázni Joao Carlos Martins brazil zongoraművész, Johann Sebastian Bach zenéjének egyik legnevesebb előadója.
Klasszikus hír

Tabea Zimmermann brácsaművész az idei Siemens-díj nyertese

Az elismerés nem csekély, negyedmillió eurós pénzjutalommal is jár.