Klasszikus

Negyvenezren hallgatták Boros Misi zongorajátékát Kínában

2018.12.01. 11:05
Ajánlom
A 15 éves magyar zongorista vörös szőnyegen vonult be a hatalmas stadion színpadára, ahol Liszt műveiből adott műsort. A nézők közül a koncert után sokan felismerték Misit, és közös fotót, autogramot kértek tőle.

„Fantasztikus érzés volt ennyi ember előtt játszani, köszönöm Mr. Roy Fu-nak, a Deer Capitalnak, Peller Mariannak és a Virtuózoknak ezt a csodálatos élményt!” – nyilatkozta Boros Misi, a Virtuózok felfedezettje ma reggel egy gyors telefoninterjúban.

Batta András, a Virtuózok műsor zsűritagja is velük tartott

A fiatal zongoristát a Kis Virtuózok Alapítvány elnöke, Batta András is elkísérte Sencsenbe, aki a műsor zsűritagjaként a kezdetektől figyeli Misi bontakozó tehetségét.

„Ünnep nekünk minden ilyen alkalom, amikor a magyar tehetségek külföldön is fontos, sikeres szerepléseken vannak túl. November elején New Yorkban, a híres Lincoln Centerben léphettek fel Plácido Domingo előtt, most pedig Boros Misi kápráztatta el a shenzeni Aréna közönségét. A Kis Virtuózok Alapítvány segítségével megpróbáljuk segíteni a fiókákat a zenei pálya első szárnypróbálgatásaiban” – hangsúlyozta Batta András, majd hozzátette:

 „A Virtuózok kis és nagyobb közösségeket formál.

A legszélesebb közösséget a nézők jelentik, akik rajonganak a kis virtuózokért, csodás adottságaikért, elmélyedt szorgalmukért, szerénységükért, és még egy sor más, szerethető tulajdonságukért.

Mindenki azt érzi: ők a »mi« gyerekeink.”

IMG_4432-110102.jpg

Negyvenezren hallgatták Boros Misit (Fotó/Forrás: Virtuózok)

Peller Mariann producer, a Kis Virtuózok Alapítvány alapítója és a Virtuosos Holding elnöke is Misivel tartott Kínába.

 „Újabb fantasztikus kihíváson vagyunk túl, amely után elmondhatjuk, a Virtuózok nemzetközi sikerének az első mérföldkövéhez érkeztünk.

Az, hogy egy 40 ezres aréna közönsége lélegzetvisszafojtva hallgatta a »mi fiunkat«, elmondhatatlan büszkeség, csodálatos érzés.

Még fel sem ocsúdtunk a New York-i koncertünk sikere felett érzett örömből, és most itt állunk a sencseni reptéren egy ilyen csodálatos hét után” – nyilatkozta a producerasszony.

New Yorkban turnézott a Virtuózok, Plácido Domingo is ott volt a koncerten

Kapcsolódó

New Yorkban turnézott a Virtuózok, Plácido Domingo is ott volt a koncerten

A High Note Hungary rendezvénysorozat a Virtuózok fellépésével, az Operaház vendégjátékával, dzsesszkoncerttel, előadásokkal és képzőművészeti kiállítással mutatja be a New Yorknak a magyar kultúrát. A Virtuózok november 8-án, csütörtök este koncerteztek a híres Lincoln Plazán álló David H. Koch Színházban.

IMG_4294-110038.jpg

Névtábla Sencsenből (Fotó/Forrás: Virtuózok)

Megárthat nekik a hírnév?

Peller Mariann elmondta, nincs okuk az aggodalomra, akik attól tartanak, Misinek és a hozzá hasonló fiatal tehetségeknek megárthat a hírnév, a siker. A srácok érzelmi stabilitására mind a Virtuózok, mind a gyerekek szülei odafigyelnek. „Az a szerénység, ahogy Misi kezelte az autogramkérők és fotózkodó zenerajongók sorát...igazi sztár, gyermeki tisztasággal. Tisztelettudó, szerény, szorgalmas: csodálatos emberek, nem csak ígéretes művészek a mi tehetségeink!”

A szülő szeretete, odafigyelése döntő egy gyermek életében

– kapcsolódott be a beszélgetésbe Boros János, Misi édesapja. „Ha sikerül megtalálni, amiben kiteljesedhet, ha szereti, érdeklődik, minden nap alig várja, hogy azt művelje, amiben jó, amihez adottságai vannak, akkor problémátlan, boldog gyerek lesz” –hangsúlyozta a fiatal művész édesapja.

Peller Mariann zárásként elmondta, hogy a sencseni meghívást Roy Funak és cégének, a Deer Capitalnak köszönhetik. „Roy nem csak befektető cégünkben, de barát, erős támasz is. Hisszük, hogy még sok ilyen csodálatos élményt fogunk közösen megélni!” A Deer Capital idén májusban New Yorkban csatlakozott a VIRTUOSOS Holding Ltd. nemzetközi befektetői köréhez, ugyanakkor, amikor Plácido Domingo operaénekes.

___DSC8347-110102.jpg

Boros Misi, Roy Fu, Miklósa Erika, Plácido Domingo és Peller Mariann a Virtuosos Holding idén májusi befektetői csatlakozásakor (Fotó/Forrás: Marjai Judit)

A Deer Capital kockázati tőkebefektető alap olyan fiatal vállalkozók ötleteibe fektet be, akik célratörően, nemzetközi trendek mentén tesznek álmaik megvalósításáért. A cég elsősorban a telekommunikáció és a médiatechnológia területén tevékenykedő, újonnan induló cégek finanszírozására koncentrál.

Boros Misi már csak két nagyobb fellépést tervez 2018-ban

Boros Misi legközelebb december 16-án a Budapest Music Centerben lép színpadra a Jónak lenni jó című jótékonysági rendezvényen, majd december 30-án a Müpában a Virtuózok Mesterkoncerten búcsúztatja az évet.

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Kapcsolódó

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

„Mindig ott van a Callas, akinek meg kell felelnem”

Itthon is vetítik a Maria Callasról szóló dokumentumfilmet. Kiderül, hogy a díva közelebbről is díva, a végzetnél pedig nincs hatalmasabb.
Jazz/World

Kvíz: Mennyit tudsz a jazzről?

Összeállítottunk egy kérdéssort, hogy letesztelhesd, mennyire vagy otthon az amerikai, európai és magyar jazz múltjában és jelenében! A kérdések többségére megtalálod a választ a Fidelio cikkeiben.
Klasszikus

Ha ez így marad, nehezebbé válik az ELTE Zenei Tanszék működése

Le kellett építeni az oktatói létszám egyharmadát a tanszéken, miután 250 millió forintot von el a BTK-tól a kormány. FRISSÍTVE!
Tánc

Gyárépületből lett a tánc új otthona – Bejártuk a Nemzeti Táncszínház frissen átadott épületét

A Nemzeti Táncszínház Millenárison található új épületének exkluzív sajtóbejárásán azt is megtudtuk, hogyan lesz valami szupermodern és korszerű annak ellenére, hogy „régi”.
Könyv

Kötött sapka – Tandori Dezső emlékére

A 80 éves korában elhunyt költőre Fáy Miklós emlékezik.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

Indul a Cziffra Fesztivál

Filmvetítéssel kezdődik vasárnap a Cziffra György Fesztivál, amely február 25-ig klasszikus zenei koncertekkel, improvizációs esttel, hangszerbemutatóval és báresttel is várja a közönséget.
Klasszikus szerelem

Meglepetés lánykérés volt a pécsi koncerten

Filmekbe illő romantikus jelenet zajlott le a Pannon Filharmonikusok koncertjén Valentin-napon a Kodály Központban.
Klasszikus koktélparti

Mi van, ha a Tavaszi áldozat botrányos premierje meg sem történt?

Lehet, hogy a bemutató karmestere terjesztette el, hogy összeverekedtek Sztravinszkij balettje közben a nézők? Úgy tűnik, a Sacre botránya csak egy jól csengő reklámszöveg.
Klasszikus ajánló

Fidelio Klasszik: Mi inspirálja Harcsa Veronikát?

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának február 16-i adásában vendégünk lesz Harcsa Veronika énekesnő, Sümegi Eszter opera-énekesnő, Juhász Anna irodalmár és Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója.
Klasszikus hír

Ha ez így marad, nehezebbé válik az ELTE Zenei Tanszék működése

Le kellett építeni az oktatói létszám egyharmadát a tanszéken, miután 250 millió forintot von el a BTK-tól a kormány. FRISSÍTVE!