Klasszikus

Negyvenezren hallgatták Boros Misi zongorajátékát Kínában

2018.12.01. 11:05
Ajánlom
A 15 éves magyar zongorista vörös szőnyegen vonult be a hatalmas stadion színpadára, ahol Liszt műveiből adott műsort. A nézők közül a koncert után sokan felismerték Misit, és közös fotót, autogramot kértek tőle.

„Fantasztikus érzés volt ennyi ember előtt játszani, köszönöm Mr. Roy Fu-nak, a Deer Capitalnak, Peller Mariannak és a Virtuózoknak ezt a csodálatos élményt!” – nyilatkozta Boros Misi, a Virtuózok felfedezettje ma reggel egy gyors telefoninterjúban.

Batta András, a Virtuózok műsor zsűritagja is velük tartott

A fiatal zongoristát a Kis Virtuózok Alapítvány elnöke, Batta András is elkísérte Sencsenbe, aki a műsor zsűritagjaként a kezdetektől figyeli Misi bontakozó tehetségét.

„Ünnep nekünk minden ilyen alkalom, amikor a magyar tehetségek külföldön is fontos, sikeres szerepléseken vannak túl. November elején New Yorkban, a híres Lincoln Centerben léphettek fel Plácido Domingo előtt, most pedig Boros Misi kápráztatta el a shenzeni Aréna közönségét. A Kis Virtuózok Alapítvány segítségével megpróbáljuk segíteni a fiókákat a zenei pálya első szárnypróbálgatásaiban” – hangsúlyozta Batta András, majd hozzátette:

 „A Virtuózok kis és nagyobb közösségeket formál.

A legszélesebb közösséget a nézők jelentik, akik rajonganak a kis virtuózokért, csodás adottságaikért, elmélyedt szorgalmukért, szerénységükért, és még egy sor más, szerethető tulajdonságukért.

Mindenki azt érzi: ők a »mi« gyerekeink.”

IMG_4432-110102.jpg

Negyvenezren hallgatták Boros Misit (Fotó/Forrás: Virtuózok)

Peller Mariann producer, a Kis Virtuózok Alapítvány alapítója és a Virtuosos Holding elnöke is Misivel tartott Kínába.

 „Újabb fantasztikus kihíváson vagyunk túl, amely után elmondhatjuk, a Virtuózok nemzetközi sikerének az első mérföldkövéhez érkeztünk.

Az, hogy egy 40 ezres aréna közönsége lélegzetvisszafojtva hallgatta a »mi fiunkat«, elmondhatatlan büszkeség, csodálatos érzés.

Még fel sem ocsúdtunk a New York-i koncertünk sikere felett érzett örömből, és most itt állunk a sencseni reptéren egy ilyen csodálatos hét után” – nyilatkozta a producerasszony.

New Yorkban turnézott a Virtuózok, Plácido Domingo is ott volt a koncerten

Kapcsolódó

New Yorkban turnézott a Virtuózok, Plácido Domingo is ott volt a koncerten

A High Note Hungary rendezvénysorozat a Virtuózok fellépésével, az Operaház vendégjátékával, dzsesszkoncerttel, előadásokkal és képzőművészeti kiállítással mutatja be a New Yorknak a magyar kultúrát. A Virtuózok november 8-án, csütörtök este koncerteztek a híres Lincoln Plazán álló David H. Koch Színházban.

IMG_4294-110038.jpg

Névtábla Sencsenből (Fotó/Forrás: Virtuózok)

Megárthat nekik a hírnév?

Peller Mariann elmondta, nincs okuk az aggodalomra, akik attól tartanak, Misinek és a hozzá hasonló fiatal tehetségeknek megárthat a hírnév, a siker. A srácok érzelmi stabilitására mind a Virtuózok, mind a gyerekek szülei odafigyelnek. „Az a szerénység, ahogy Misi kezelte az autogramkérők és fotózkodó zenerajongók sorát...igazi sztár, gyermeki tisztasággal. Tisztelettudó, szerény, szorgalmas: csodálatos emberek, nem csak ígéretes művészek a mi tehetségeink!”

A szülő szeretete, odafigyelése döntő egy gyermek életében

– kapcsolódott be a beszélgetésbe Boros János, Misi édesapja. „Ha sikerül megtalálni, amiben kiteljesedhet, ha szereti, érdeklődik, minden nap alig várja, hogy azt művelje, amiben jó, amihez adottságai vannak, akkor problémátlan, boldog gyerek lesz” –hangsúlyozta a fiatal művész édesapja.

Peller Mariann zárásként elmondta, hogy a sencseni meghívást Roy Funak és cégének, a Deer Capitalnak köszönhetik. „Roy nem csak befektető cégünkben, de barát, erős támasz is. Hisszük, hogy még sok ilyen csodálatos élményt fogunk közösen megélni!” A Deer Capital idén májusban New Yorkban csatlakozott a VIRTUOSOS Holding Ltd. nemzetközi befektetői köréhez, ugyanakkor, amikor Plácido Domingo operaénekes.

___DSC8347-110102.jpg

Boros Misi, Roy Fu, Miklósa Erika, Plácido Domingo és Peller Mariann a Virtuosos Holding idén májusi befektetői csatlakozásakor (Fotó/Forrás: Marjai Judit)

A Deer Capital kockázati tőkebefektető alap olyan fiatal vállalkozók ötleteibe fektet be, akik célratörően, nemzetközi trendek mentén tesznek álmaik megvalósításáért. A cég elsősorban a telekommunikáció és a médiatechnológia területén tevékenykedő, újonnan induló cégek finanszírozására koncentrál.

Boros Misi már csak két nagyobb fellépést tervez 2018-ban

Boros Misi legközelebb december 16-án a Budapest Music Centerben lép színpadra a Jónak lenni jó című jótékonysági rendezvényen, majd december 30-án a Müpában a Virtuózok Mesterkoncerten búcsúztatja az évet.

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Kapcsolódó

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Elvehetik az Operaháztól a beruházásait

A Liget-programot kezelő Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt.-hez kerülhet az Operaház felújítása és a műhelyház felépítése. A kérdésről jövő szerdán szavaz a Parlament. FONTOS: Cikkünket az Operaház válaszával frissítettük.
Plusz

Átadták a Prima Primissima Díjakat

Átadták a tíz kategóriában meghirdetett Prima Primissima Díjakat és a Közönségdíjat a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és a sport jeles képviselőinek a Müpában megtartott pénteki gálaesten. A Kult50 több szereplőjét is elismerték.
Klasszikus

Dinyés Soma lesz az MR Gyermekkórusának új karnagya

Dinyés az augusztusban kinevezett Walter Juditot váltja a nagymúltú gyermekkórus élén.
Zenés színház

70 éves Molnár András, a legendás magyar Wagner-tenor

December 8-án ünnepli 70. születésnapját Molnár András Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekes, tenorista, érdemes művész.
Jazz/World

"Néha remek dolog levetni a hírnevet" – Interjú Gregory Porterrel

A Grammy-díjas jazzénekest még november 19-ei, budapesti koncertje előtt értük el telefonon. Családjáról, a folytonos úton lét nehézségeiről, alkotói metódusáról és édesapjával való bonyolult viszonyáról is őszintén mesélt. Na meg jellegzetes jazzkalapjáról.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

Szirtes Edina Mókus és a Liszt Ferenc Kamarazenekar újévi koncertje

A Liszt Ferenc Kamarazenekar már harmadik éve ad újévi koncertet a Pesti Vigadóban. A január 3-i esemény sztárvendége Szirtes Edina Mókus lesz.
Klasszikus ajánló

Fidelio Klasszik: A francia sanzon királynője Budapesten

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása szombaton, december 8-án lesz hallható a 92.1-en, benne interjú hallható Földesi Eszterrel, Kiss Csabával, Lantos Zoltánnal és Szilágyi Enikővel.
Klasszikus dinyés soma

Dinyés Soma lesz az MR Gyermekkórusának új karnagya

Dinyés az augusztusban kinevezett Walter Juditot váltja a nagymúltú gyermekkórus élén.
Klasszikus turné

Schiff Andrással turnézott a Fesztiválzenekar

A Budapesti Fesztiválzenekar Európa rangos hangversenytermeiben lépett fel: a bécsi Musikvereinban a színpadra is jutott a közönségből, amúgy mindenkit elvarázsolt, hogy a zenekar énekelni is tud.
Klasszikus zenekar

Utoléri a 21. század közönségét a Liszt Ferenc Kamarazenekar

Élménydúsabb és kidolgozottabb muzsikálást ígér a Liszt Ferenc Kamarazenekar, mely a megújuló produkció révén a 21. század fiatal közönségét is meg szeretné ragadni.