Klasszikus

Nemzeti Filharmonikusok: 1 nap, 2 koncert

2006.02.08. 00:00
Ajánlom
A Nemzeti Filharmonikusok mindkét együttese hangversenyt ad februrár 10-én – más-más helyszínen.

Február 10-én a húsz éves Nemzeti Énekkar jubileumi bérletének immár negyedik előadására kerül sor a Művészetek Palotájában, a Nemzeti Filharmonikus Zenekar tagjai pedig különféle kamaraformációkban mutatkoznak be az NFZ kamarabérletének második koncertjén, az MTA Roosevelt téri dísztermében.

Az énekkari koncert karmestere, Antal Mátyás a Mozart-évforduló jegyében csupa Mozart-műből állította össze műsorát, melyet a kórus mellett a Liszt Ferenc Kamarazenekar szólaltat meg kitűnő énekes szólisták (Korondi Anna, Halmai Katalin, Timothy Bentch és Hámori Szabolcs), valamint a tekerőlantos Mandel Róbert közreműködésével. Mozart tánczenéi közül hangzik el egy csokorra való (német táncok, kontratáncok, menüett), amelyek többsége azután keletkezett, hogy a komponistát 1787 novemberében kinevezték Bécsben udvari kamaramuzsikusnak. A hangverseny második felében az 1773-ban bemutatott Exsultate, jubilate című motetta és a töredékben maradt c-moll mise csendül fel. A kamarakoncerten az NFZ muzsikusai változatos programmal várják a közönséget: Villa-Lobos, Stravinsky, Ravel, Händel és Brahms egy-egy darabját adják elő.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

Komolyzene a Vajdahunyadvárban!

Javában tart a nyár legszívderítőbb szabadtéri zenei fesztiválja, a Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál. A soron következő koncerteket a Mendelssohn Kamarazenekar, a Musica Sonora Kamarazenekar és a Budapesti Vonósok adják.
Klasszikus interjú

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Klasszikus fesztivál

Auer Fesztivál Veszprémben

Minden művész hovatartozását a hazai rög dönti el – vallotta Auer Lipót, akinek a szülővárosában, Veszprémben negyedik alkalommal rendeznek zenei fesztivált.
Klasszikus hír

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.
Klasszikus Szentendrei Ister Napok

Szentendrei Ister Napok – a Duna ünnepe

Szentendrén 2018. július 21-22-én kerül sor az immár több mint egy évtizede megrendezendő Ister Napokra, azaz a Duna ünnepére. A város helyi hagyományaira és népzenére épülő fesztivál az egyik legkedveltebb ingyenes, családi rendezvény.