Klasszikus

Nemzetközi Beethoven Zongoraverseny

2007.03.05. 00:00
Ajánlom
Második alkalommal rendezik meg Bonnban a Nemzetközi Beethoven Versenyt. A 2005-ben indult rendezvény hamar jelentős elismerésre tett szert, neves zsűri és komoly pénzjutalmak várják az 1975 és 1987 között született zongoristák jelentkezését május 31-ig.

A Beethoven tiszteletére kétévente megrendezésre kerülő verseny a zeneszerző munkásságára koncentrál, de természetesen más komponisták művei is felcsendülnek. Az idei megmérettetésre december 3-13 között kerül sor Bonnban a Deutsche Telekom rendezésében. A verseny győztese 30.000 eurót, a második helyezett 20.000 eurót, míg a harmadik helyezett 10.000 eurót vihet haza. Az elődöntősöknek és a közönségdíjasnak 3.000 euró, a kamarazenei és a kortárszenei különdíjasnak pedig 1.000 euró jár, de a pénzdíjak mellett számos koncertmeghívás is megilleti a döntősöket.

A zsűri tagjai közt olyan kiváló zongoraművészek és pedagógusok találhatók, mint Pavel Gililov, Dimitrij Baskirov, Karl-Heinz Kämmerling, Homero Francesch, Oxana Yablonskaya, Melvyn Tan, Arie Vardi, Andrea Lucchesini, Dominique Merlet, Arbo Valdma és Sergei Maltsev.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Rendeltek egy pepperonit, a pizzafutár egy Beethoven-szonátát is eljátszott ráadásként

Íme egy sztori arról, hogy az is arany lehet, ami nem fénylik. A tizennyolc éves Bryce Dudal pizzát kézbesített Detroitban, amikor észrevette, hogy a házban egy zongora áll. Nem tudott ellenállni.
Vizuál

24 óra alatt eltűnt a legújabb utcai Banksy-mű

Az egyik legismertebb kortárs művész minden munkájának feltűnése eseményszámba megy. Ilyen hamar viszont ritkán tűnnek el alkotásai.
Klasszikus

Ma kezdődik a Kaposfest

A kamarazenei irodalom alapműveire helyezik a hangsúlyt a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon (Kaposfest), amelyre augusztus 13. és 19. között kilencedik alkalommal kerül sor a somogyi megyeszékhelyen.
Zenés színház

Miklósa Erika az örökbefogadásról mesélt: Nagyon vártuk ezt a kislányt!

Az operaénekesnő és férje, Csiszár Zsolt a Családvarázs sorozatban mesélt arról, hogy milyen kockázatot jelentett egy olyan csecsemőt magukhoz venni, aki halva született.
Zenés színház

Ritka hangfelvétel került elő Birgit Nilsson svéd operaénekesnőtől

Egyedülálló hangfelvétel került elő a legendás svéd szoprán, Birgit Nilsson (1918-2005) korai szakaszából, a hatperces operarészletet CD-n adják ki az énekesnő születésének 100. évfordulója alkalmából.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus bencze máté

Bencze Mátéért szurkolhatunk a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyén

A Virtuózokban megismert fiatal szaxofonos augusztus 18-án, a verseny elődöntőjében elsőként áll színpadra Edinburghben.
Klasszikus ajánló

Fáy Miklós: „Nem a zenekar, nem a komponista, hanem maga a szimfónia a főszereplő"

Fáy Miklós hónapról hónapra programokat, könyveket, lemezeket ajánl nyomtatott magazinunk Menjél már című rovatában. Az augusztusi szám tartalmából.
Klasszikus kulissza

Előkerült még egy hangfelvétel, amelyen Rahmanyinov játszik Rahmanyinovot

A Szimfonikus táncok című művének zenekari próbái idején a zeneszerző a zongorához ült, hogy demonstrálja, hogyan képzeli a darabot. Ennek a felvétele jelent most meg.
Klasszikus óbudai társaskör

Óbudai Társaskör Művészeti Munkáját Támogató Egyesület

A pártoló tagsággal nemcsak a kedvezményeket veheti igénybe, de tagdíjával hozzájárulhat a hosszabb távú tervezéshez, a minőségi előadások létrejöttéhez.
Klasszikus hír

Ma kezdődik a Kaposfest

A kamarazenei irodalom alapműveire helyezik a hangsúlyt a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon (Kaposfest), amelyre augusztus 13. és 19. között kilencedik alkalommal kerül sor a somogyi megyeszékhelyen.